Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

FOC, APĂ, AER, PĂMÂNT

Foto: Shutterstock – 2

– Cum suntem influențați de elementul ce domină zodia în care ne-am născut –

– Fiecare zodie are ca semn tutelar un element al naturii. Berbecii, Săgetătorii și Leii sunt zodii de foc, Racii, Scorpionii și Peștii, zodii de apă, Gemenii, Balanțele și Vărsătorii, zodii de aer, Taurii, Fecioarele și Capricornii, semne de pământ. Omenirea poate fi împărțită în patru mari familii zodiacale. Fiecare dintre ele, Pământul, Aerul, Apa sau Focul, re­gru­pează oameni cu temperamente și comportamente foarte deosebite, supuși acelorași influențe cosmice. Căreia din ele îi aparțineți? Destinul dvs. depinde în mare măsură de cunoașterea lor –

Dacă sunteți născut în zodia Leului, știți cu si­gu­ranță că este o zodie de foc. Dar oare cu­noaș­teți cu adevărat ce înseamnă aceasta? Știți că acest element vă influențează des­tinul? Că el vă poate amplifica unele dintre tră­săturile de ca­rac­ter? Știți că Berbecii și Săgetătorii vă sunt rude apro­piate, niște “veri” cu care aveți foarte multe afinități?

Fiecare dintre semnele zodiacului depinde efec­tiv de unul dintre aceste elemente – Focul, Pă­mân­tul, Apa sau Aerul –, care definesc patru mari ca­tegorii de tem­­peramente. Semnele Pământului, Taurul, Fe­cioa­ra și Capricornul, au mai mul­te punc­te comune între ele decât cu celelalte zodii. La fel și nativii din zodia Ae­­rului, Ge­menii, Balanța și Văr­să­to­rul, adoptă ade­sea un com­por­ta­ment foar­te apropiat. Exact cum se întâmplă și cu zodiile de Apă, Ra­cul, Scorpionul și Peș­tii.

A cunoaște efectele ele­mentului care domină semnul astrologic este un lucru in­dis­pensabil pentru a ne con­trola mai bine destinul. Foc, Pă­mânt, Apă sau Aer… aflați la ce tre­buie să vă așteptați din par­tea zo­diei dvs. Atât avan­tajele, cât și cap­canele care vă așteaptă.

FOCUL (Berbec, Leu, Săgetător)

Dinamism și încăpățânare

Dacă sunteți Berbeci, Lei sau Să­ge­tători, depindeți de ele­mentul Foc. Ceea ce vă carac­te­ri­zează este căldura, elanul și ener­gia. Dar focul poate în­semna atât flacăra care lu­minează și încălzește casa, cât și incendiul capabil să o dis­tru­gă. Tot astfel, focul care vă do­mină semnul astral poate să vă aju­te în viață, dar poa­te să se transforme și într-o ame­nin­țare. De aceea tre­buie să învățați să îl potoliți.

– Economisiți-vă energia. La fel cum focul este într-o per­ma­nentă mișcare, și dvs. sunteți animați de o irezistibilă nevoie de acțiune. Na­tu­ra a fost ge­ne­­roa­să și v-a dotat cu o im­por­tan­tă rezervă de ener­gie, care vă per­mite să fiți activi, chiar din clipa în care v-ați trezit di­mi­neața. To­nici și foarte di­na­mici, trăiți cli­pa la ma­ximum. Vă uti­lizați în per­ma­nență întregul po­tențial, fără să vă gândiți să puneți deo­parte re­zerve. La fel cum focul cuprinde tot ce este în ju­rul său, și dvs. puteți să “de­vo­rați” într-o clipă tot capitalul de vitalitate de care dis­pu­neți. Iată de ce, fiind mai activi decât toate ce­le­lal­te semne ale zodiacului, se întâmplă foarte des să fiți epuizați. Cu­vântul de ordine: ges­tionați-vă bine ene­r­­gia!

– Nu uitați că nu sunteți singuri pe pământ. Focul vă îm­pinge să cuceriți și să străluciți. În același timp, el dez­­voltă în dvs. calități foarte importante, cum ar fi am­­biția, curajul și capacitatea de a lup­ta până la ca­păt pentru a vă atinge obiectivele. Dar, din păcate, exis­­­tă și reversul medaliei. Concentrați asu­pra reu­și­tei, exagerați, uitând, adesea, de cei care vă în­con­joară. De sensibilitatea și reacțiile lor. Nu-i răniți. Fiți atenți să nu vă atrageți dușmanii capabili să vă dis­tru­gă pro­iec­­tele.

– Calea de mijloc. Sunteți capabili să străluciți la ma­­ximum pe durate îndelungate. Dar odată car­bu­ran­tul epuizat, vă stingeți subit, ca un motor care nu mai are benzină. Mai mult decât toate celelalte zodii, sun­teți predispuși la alternanțe de succese și eșecuri. Con­cluzia: dacă puterea dvs. de caracter vă permite re­u­șite fulminante, nerăbdarea și tendința de-a arde tot vă pot aduce neplăceri severe. Învățați să țineți ca­lea de mijloc, pentru a avea permanent și rezerve. La fel cum focul pornește imediat ce găsește o așchie, și dvs. o luați din loc, cu condiția să mai fi păstrat o scân­teie de energie.

BERBECUL: focul lui Marte

Marte, planeta care diri­jea­ză zo­­dia Berbecului, es­te zeul răz­boiului, al energiei și al cu­ce­ririi. El vă in­­suflă tem­pe­ra­men­tul vul­canic ce vă carac­te­rizează. Marte face din Berbec o zodie explozivă, decu­plându-i calitățile, dar și defectele.

LEUL: focul Soarelui

Soarele, astrul ce gu­ver­nea­ză zodia Leului, vă ali­men­tează caracterul cu foc. Stăpân al luminii și al strălucirii, el îi dă Leului toată energia de care are nevoie pentru a-și asigura suc­cesul și reușita.

SĂGETĂTORUL: focul lui Jupiter

Jupiter este planeta care tutelează zo­dia Să­ge­tătorului. Pla­netă a șansei și a integrării so­cia­le, ea îi in­suflă Să­­­ge­tă­torului generozitate și com­pasiune, ca­lități fă­ră de care nu există reușită.

PĂMÂNTUL (Taur, Fecioară și Capricorn)

Cele patru elemente zodiacale: Apă, Pământ, Aer, Foc

Realism și siguranță

Dacă sunteți născuți în zodia Taurului, a Fe­cioarei sau a Capricornului, depindeți de elementul Pământ, care se ca­­racterizează prin soliditate. Pământul înseamnă ma­te­ria, în sensul ei creator. Este argila olarului și câmpul pe care cresc grâ­nele. Dar este și noroiul în care te poți în­fun­da, clisa care blochează imaginația. Pământul promite multe, dar pune și piedici.

– Feriți-vă să fiți mărginiți. Dotați cu un tem­pe­ra­ment de bază profund realist, aveți nevoie să ob­țineți rezultate palpabile. Doar atât. Ce păcat! Dis­puneți de re­zerve de putere enorme. La fel ca și Pământul, ele­men­tul care vă tutelează, sunteți duș­manii risipei, ceea ce vă permite să vă păstrați în permanență for­țe­le. Evitați să vă risipiți eforturile pentru cuceriri pe care le considerați utopice sau inutile. În ochii dvs., tot ceea ce nu este concret nu contează. Aici se as­cun­de slăbiciunea zodiei dvs.: vă temeți prea tare de tot ce nu este real, vă rupeți de aspectele mai subtile ale vieții.

– Priviți cu mai multă atenție ce se în­tâmplă în jurul dvs. Posedați un simț foarte ascuțit al eco­no­miei, ceea ce vă asigură un viitor stabil și vă permite să luptați îm­­po­triva angoasei. Aveți, la fel ca toți oamenii “pă­mân­­tului”, în­țe­lepciunea țăranului care își păs­trează cu grijă semințele pentru vii­toarea recoltă. Aveți, tot ca el, simțul proprietății, și acordați prio­ritate apă­ră­rii bunurilor care vă aparțin. Aceste calități vă permit să nu aveți pro­bleme din punct de vedere ma­terial și fi­nanciar. Dar fiți atenți să nu uitați restul lumii, mul­țumiți că la dvs. în ogradă totul funcționează perfect. Egoismul se plătește, câteodată, amarnic…

– Aliații dvs. cei mai siguri sunt timpul și fidelitatea. Aveți un simț al timpului foarte dezvoltat și știți să vă gestionați eforturile pentru a obține rezultate. Mai bine decât toate celelalte zodii, sunteți capabili de sa­cri­­ficii în vederea unei bunăstări ce nu va veni ime­diat. În general, nu vă con­fruntați cu greutăți in­sur­mon­tabile, pentru că știți ce să faceți pentru a le evita. Și în cazul acesta, acționați țărănește, chib­zu­ind astfel lucrurile pen­tru ca ele să dea roade. Răbdarea dvs. vă per­mite să câștigați bani încet, dar sigur. Dar mai pre­sus de toate, în domeniul dra­gostei, timpul și fide­li­ta­tea se dovedesc cei mai buni aliați ai dvs.

TAURUL: pământul lui Venus

Venus, planeta care vă dirijează zodia, vă mo­de­rează temperamentul de pământ. Zeiță a dragostei, a sen­zua­li­tă­ții și a fecun­di­tății, Venus face din Ta­ur o zo­die generoasă, care știe să ocrotească și să ofere se­cu­ritate persoanelor pe care le iubește.

FECIOARA: pământul lui Mercur

Mercur, planeta care di­ri­jea­ză zodia dvs., vă per­mite să ana­lizați eve­ni­mentele cu sub­ti­li­tate. Pla­netă a inteligenței, ea face din Fecioară un semn care știe să echilibreze ra­țiunea și realismul într-o nevoie cons­tan­tă de per­fec­ționare.

CAPRICORNUL: pământul lui Saturn

Saturn, astrul care vă gu­ver­nează zodia, vă ac­cen­tuează tem­pe­ramentul de pământ. Planetă a timpului, ea face din Capricorn un semn de Pământ cons­truc­tor, care știe mai bine ca oricine să-și constru­iască destinul pas cu pas.

AERUL (Gemeni, Balanță, Vărsător)

Adaptare și comunicare

Dacă sunteți Gemeni, Balanță sau Vărsător, depindeți de ele­men­tul Aer. Ceea ce vă carac­te­rizează este vi­va­ci­ta­tea și instabilitatea. Ce-i drept, aerul lea­gă lucrurile în­tre ele, pune în con­tact arborii cu no­rii, pământul cu cerul. Dar el este prin esență invizibil, impalpabil și volatil. De aici vine am­biguitatea sem­­nului dvs. nativ. El vă aduce mari calități, dar vă lipsește de so­li­ditate…

– Fiți mai puțin febrili. La fel cum aerul este un element în con­­tinuă mișcare, și dvs. sunteți ani­mați de o profundă nevoie de schimbare. Natura v-a dotat cu o mare vivacitate intelectuală și fi­zi­că, care vă permite să reac­țio­nați mult mai repede decât ce­le­lal­­te zodii. Stagnarea este cel mai mare dușman al dvs. și nu tră­­iți clipa prezentă, ci pe aceea ce urmează să vină. Pe de o par­te, această nerăbdare este be­ne­fică. Ea face din dvs. un vâ­nător de idei totdeauna pe fază, mereu atent la no­utăți. Dar aceas­tă dis­po­ziție vă îm­pin­ge automat că­tre o ins­ta­bilitate și o febrilitate care, în timp, vă slă­­besc re­zis­ten­ța, iar pe ceilalți îi obosesc. Încer­cați să fiți mai calmi.

– Feriți-vă de singurătate. Așa cum aerul este în con­tact cu toate fi­ințele și obiectele pe care le în­conjoară, și dvs. căutați în per­manență contactul cu cei din jur. Aerul vă face un “animal social” prin excelență. Aceas­tă în­sușire vă permite să vă înțelegeți foarte bine se­me­nii, să îi ajutați să se suporte între ei, să dialogați cu ei și să îi obligați să dialogheze între ei, să co­mu­ni­ce sub toate formele posibile. Dar această abilitate de a “in­­tra pe sub piele” vă face, adesea, versatili și opor­­tu­­­niști, oameni “ai clipei”. Paradox al ele­men­­tu­lui Aer, sunteți total dezarmat în fața sin­gu­ră­tă­ții. Dar atenție: nu acceptați orice com­pa­nie, pentru a o evita.

– Nu vă risipiți în prea multe direcții. Dușmani ire­ductibili ai rutinei și ai plictiselii, faceți multe eforturi pentru a vă pune animație în viață. Imo­bi­litatea vă dezgustă într-atât, încât riscați orice pentru a scăpa de ea. E suficient să vă trăsnească ceva prin cap și dis­­tru­geți pe loc tot ceea ce ați cons­truit cu migală, pen­tru a o lua de la capăt, în altă parte. Această plă­cere a schim­bării permanente poate să vă joace feste. În pri­­mul rând pe plan profesional, pentru că aveți ten­dința să întreprindeți mai multe lucruri deodată, dar să le duceți rar la sfârșit. Dar mai ales pe plan amo­ros, unde fluturii ce zboară din floare în floare nu sunt deloc apreciați.

GEMENII: aerul lui Mercur

Mercur, planeta guvernatoare a zodiei dvs., vă ac­cen­tuează temperamentul de aer. Planetă a co­mu­ni­cării și a schimbării, ea face din dvs. un fel de “super-gemeni”. Dar atenție mare la de­fec­te (mai ales la ver­satilitate), și ele sunt supuse in­flu­enței sale.

BALANȚA: aerul lui Venus

Venus, planetă care vă dirijează zodia, vă echi­li­brea­ză și temperamentul de Aer. Zeiță a dragostei, a norocului și a fericirii, ea face din Balanță un semn de Aer capabil de stabilitate și de angajamente pe ter­men lung. În toate domeniile.

VĂRSĂTORUL: aerul lui Uranus

Uranus, planeta dvs. guvernatoare, vă atenuează temperamentul de Aer. Influențați de planeta viito­ru­lui, a evoluției și a fraternității, Vărsătorii știu să anticipeze ceea ce va fi mâine. Ei își duc pro­iec­tele la bun sfârșit fără să se risipească, asemeni Ge­menilor.

APA (Rac, Scorpion, Pești)

Foto: Dreamstime

Sensibilitate și imaginație

Dacă sunteți Rac, Scorpion sau Pești, depindeți de ele­mentul Apă. Ceea ce vă caracterizează cu prisosință sunt sensibilitatea și imaginația. Dar apa cunoaște mai multe stări. Ea poate fi unda limpede a unui izvor de munte, valul spumos al unui ocean, dar și o baltă stă­tută, un smârc. De aici rezidă contradicțiile ele­men­tului dvs. nativ. El vă face să beneficiați de nu­me­roa­se da­ruri, dar în același timp poate să vă pună în pericol.

– Fiți mai duri, mai puțin disponibili sentimental. La fel cum apa reflectă realitatea ca o oglindă, și dvs. sun­teți extrem de receptivi la tot ceea ce vine din ex­terior. Cu toate că sunteți dotați cu o cons­ti­tuție solidă, dispuneți de un dinamism destul de limitat. Pentru a vă mobiliza energia, aveți ne­vo­ie de stimuli exteriori. În cazul dvs., cea mai efi­cien­tă rețetă a fericirii se află în relațiile afective pe care le aveți cu cei din jur. Vă satisfac? Debordați de energie și entuziasm. Vă lipsesc? Vă ofiliți ca o floa­re, îne­cați în tristețe și în­gri­jo­rare. Aceasta este slă­bi­ciunea elementului dvs.: sunteți prea sensibili, vă este foarte greu să ră­mâneți mai puțin dispo­nibili, mai re­zervați.

– Nu așteptați iubiri im­posibile. La fel cum apa în­con­­joară și absoarbe toate lu­crurile cu care vine în con­tact, și dvs. căutați să stabiliți legături cât mai strân­se cu cei­lalți. Această tendință psi­hologică nu ar putea exista fără o mare generozitate și un real simț al com­pasiunii. Ele nu vă lipsesc și le dăruiți ce­lor­lalți, mai ales celor pe care îi iubiți. Din păcate, aveți ten­dința să exagerați, să vă contopiți cu cei pe care-i iu­biți, să nu puneți o graniță clară între dvs. și ei. Fe­riți-vă de aceas­tă pornire către iubiri absolute, fu­zio­nale și… im­posibile. Cel mai adesea ele duc la de­za­măgiri, la nostalgii și depresii…

– Dominați-vă umorile instabile. Viața dvs. este ba calmă și liniștită precum un fluviu lent, ba zgâlțâită de cu­renți apăruți din senin, care amenință să vă răs­toarne barca. Dar, de cele mai multe ori, nu eve­ni­mentele în sine vă schimbă starea de spirit, ci felul în care le analizați. Imaginația dvs., foarte puternică, aliată cu o înclinație de neînlăturat spre neliniște, vă fac să vă vedeți viața în negru. Și asta chiar dacă nu există motive reale de a vă teme. În schimb, când mo­ralul dvs. este bun, sunteți capabili să vedeți viața în roz, chiar dacă ea e plină de spini.

RACUL: apa Lunii

Luna, planeta zodiei dvs., vă îmblânzește tem­pe­ra­men­tul de Apă. Astru al feminității și al fa­mi­liei, ea face din Rac un semn de apă care își cen­trea­ză în­treg potențialul afectiv pe apropiați și pe fa­milie, ocro­tindu-i fără reținere.

SCORPIONUL: apa lui Pluton

Pluton, planeta care vă dirijează zodia, vă con­so­li­dează temperamentul de Apă. Astru al morții, dar și al determinării și al cu­ra­ju­lui, el face din Scorpion o zodie de Apă ce se bazează pe emoțiile sale pentru a se afirma cu putere și ca­ris­mă.

PEȘTII: apa lui Neptun

Neptun, planeta care vă tutelează zodia, vă ac­cen­tuează temperamentul de Apă. Planetă a ocea­nului, a imaginației și a creativității, face din Pești un semn de apă ce înoată printre furtuni interioare și o fe­cun­dă cre­ativitate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian