Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

VUNK – un sfert de veac de vise și muzică: “Suntem mulți cei care visăm cu ochii deschiși”

Scenă din videoclipul „Deja Vu”

Toamna aniversărilor

Parcă mai ieri apăreau pe scena muzicală românească, cu melodii precum “Noi o scoatem la capăt” sau “Regele șosele­lor” – rămase pe veci întipărite în memoria iubi­torilor de muzică rock de la noi. Pe-atunci se nu­meau Vank, ca după 10 ani de succese și o pauză de odihnă, să schimbe o literă în nume și să se trans­forme în VUNK. Vunk și de la capăt. Noi concerte, noi succese, noi discuri, noi hituri: “Vreau o țară ca afară”, “Scapă-mă de ea”, “Plea­că”. Trupa VUNK a lansat până azi nouă discuri şi a câştigat o mulţime de premii: “Cea mai bună trupă rock”, în cadrul Premiilor Radio România din 2011 şi 2013, premiul pentru “Cel mai bun album”, la Gala Premiilor Uniunii Com­pozitorilor și Muzicolo­gilor din România (UCMR) în 2011, sau “Best Romanian Act”, la Gala Premiilor MTV Europe din 2012.

În luna octombrie, la ceas aniversar, Cornel Ilie, Nicu Sâr­ghea, Daniel Io­nuț Onel și Gabi Maga lan­sează cu mare tam-tam un nou disc – “Domnul portocaliu şi Ma­şina timpu­lui” şi o carte biografică – “Deja vu. 25 de ani de VUNK”, pu­blicată de “Curtea Veche Publishing”. Lansările se vor face în cadrul unui mare concert, la Sala Polivalentă:

“În toamna lui 1994, aveam primul nostru con­cert cu bilete, la Teatrul «Ion Creangă» din București. În toamna lui 2019, un sfert de veac mai târziu, sărbătorim, retrăim și reinventăm Visul nostru!

Patru băieți pasionați de muzică, dornici de a schimba lumea prin muzică și cuvinte, pun în scenă specta­co­lul «VUNK – DEJA VU», în 16 octom­brie, Sala Poliva­len­tă.

Polivalenta este locul celor mai spectaculoase și inovatoare con­cer­te VUNK şi este locul în care adu­cem viitorul îna­poi…

Viitorul este prietenul cel mai bun al celor care visează, iar noi nu ne-am oprit niciodată din asta. Visăm cu ochii deschiși chiar dacă, uneori, nu ne-a ieșit tot ce ne-am dorit. Mergem mereu înainte.

Vă invităm să ne inspirăm reciproc, să ne în­cărcăm cu energie și bucurie, să construim încă o amintire memorabilă, să ne dăm puteri unii altora, căci suntem mulți cei care visăm cu ochii deschiși. Hai să fim noi înșine și să visăm împreună…”, scriau artiştii pe pagina lor de Facebook, înaintea aces­tui nou show pe care l-au pregătit.

Cei patru muzicieni au lansat deja două melodii de pe noul disc: “Mi-e dor de tine”, în duet cu Anastasia Sandu, şi “Deja vu”, numai bune ca să stârnească ape­titul admiratorilor lor. Chiar şi coperta noului lor album e plină de surprize, căci artiştii au ales să pozeze, pentru realizarea ei, împreună cu 25 dintre cei mai înfocaţi fani ai lor.

“Toamna asta este una dintre cele mai frumoase din viața mea”

Solistul trupei, Cornel Ilie, este bucuros și de lansarea lui în postura de scriitor: “Este așa o mare bucurie să pot spune în gura mare că în viața asta trăiesc momentul de a lansa o carte scri­să de mine, iar subiec­tul să fie tocmai ca­riera noastră de 25 de ani. Faptul că se în­tâmplă la aniver­sa­rea a 25 de ani de la pri­mul concert, în același timp cu lansarea unui al­bum nou, face ca toamna asta să fie una dintre cele mai fru­moase din viața mea.

Cartea «Deja vu. 25 de ani de VUNK» este istoria trupei noas­tre, așa cum a început ea în 1988, de la grupul muzical al școlii, dar care atunci avea alt nume, trece prin toată perioada de când s-a născut VANK, apoi cum s-a schimbat în VUNK și tot așa, până în ziua de azi… Este povestea orică­rui artist din România, a oricărui om care are un vis și face orice să și-l împlinească. Sunt povești ale pieselor, sunt povești despre alegeri în mo­mente-cheie, despre trădare, despre prietenie, des­pre «sex and rock’n’roll» în România și despre cu­raj. Am scris cartea asta pentru a ne spune po­vestea și pentru a le da curaj și speranță altora ca noi. Pentru că, deși este o carte despre VUNK, este povestea ori­cărui om care ar face orice să trăiască din pasiu­nea vieții lui. Am scris-o pentru cel care își caută încă Visul sau pentru cel care are nevoie de mai mul­tă încredere pentru a și-l împlini”, declara autorul.

Atât noul album al trupei VUNK, cât şi cartea scrisă de Cornel Ilie, pot fi achiziționate în cadrul concertului aniversar sau din librăriile din țară, începând cu 16 octombrie.

(Biletele pentru concert s-au pus în vânzare în reţeaua Iabilet şi au preţuri cuprinse între 49 şi 199 lei. Dacă doriţi să-i ascultaţi live grăbiţi-vă, căci la multe categorii, tichetele s-au şi epuizat!)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian