Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]
În primul rând, trebuie făcută precizarea că fibroamele uterine sunt tumori benigne (necanceroase), care apar în grosimea peretelui uterin sau sunt atașate de acesta. În mod normal, aceste formațiuni tumorale benigne evoluează lent, depinzând, de cele mai multe ori, de creșterea nivelului de hormoni (hiperestrogenie), însă, după menopauză (perioadă în care se află și mama dvs.) scad, de obicei, în dimensiuni, și adeseori dispar complet. Cu privire la temerile exprimate de dvs., trebuie spus că fibroamele se cancerizează foarte rar și că, în general, provoacă puține probleme. Totuși, uneori, prezența fibroamelor poate face ca ciclurile menstruale să devină foarte neregulate (ceea ce poate avea drept rezultat apariția anemiei prin deficit de fier) sau se pot torsiona (cele atașate de peretele uterin), oprindu-și aprovizionarea cu sânge, caz în care se impune intervenția chirurgicală de urgență, pentru îndepărtarea fibromului torsionat.
Având în vedere că mama dvs. se teme de intervenția chirurgicală care ar putea agrava situația, trebuie luate în calcul și alte opțiuni terapeutice (mai puțin invazive), sub rezerva unei monitorizări regulate (examen ecografic, histeroscopie etc.) Ca tratament medicamentos, contraceptivele orale pot fi utile pentru controlarea hemoragiei, iar tratamentul cu Danazol (Danocrine) poate fi și el util, în același scop, chiar dacă acest tip de medicament nu controlează creșterea fibromului. Medicamentele cunoscute ca agoniști ai hormonului de eliberare de gonadotropine – Lupron, Viadur – pot ajuta, la rândul lor, la micșorarea fibroamelor, prin reducerea cantității de estrogeni din corp, deși această opțiune nu este o soluție pe termen lung.
O altă procedură utilă femeilor care, ca și mama dvs., vor să evite intervenția chirurgicală (miomectomie, histerectomie) este embolizarea fibroamelor uterine prin tăierea sursei vasculare care le hrănește. În esență, această procedură presupune trimiterea, printr-un cateter, de mici particule de plastic sau gelatină care blochează curgerea sângelui la nivelul fibromului, rezultând micșorarea lui în timp.
Tratamentul naturist al fibromului necomplicat presupune administrarea pe termen lung (3-6 luni) de remedii cum sunt Indolii (Indol-3 carbinol), Năpraznicul, extractele de Crețișoară și muguri de Zmeur, Menstrovital sau Vitex (reglarea balanței hormonale), uleiul din semințe de In (Omega 3, 6, 9) și irigațiile cu decoct de Mărul-lupului asociat cu Șovârv (1 lingură din fiecare plantă, la 500 ml apă). Pentru lămuriri, contactați-mă telefonic!
Să auzim numai de bine!
Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro
“Am fost diagnosticată cu scleroză laterală amiotrofică” (Răspuns pentru ELENA, F. AS nr. 1358)
Stimată doamnă, produsele naturale din gama Imunoinstant se caracterizează prin proprietăţi antiinflamatorii şi imunomodulatoare, putând reprezenta un sprijin în lupta dumneavoastră cu această afecţiune. Nu au efect direct asupra bolii, dar administrate timp îndelungat şi respectând protocolul recomandat de medicul terapeut, pot ameliora simptomatologia clinică şi întârzia evoluţia patologiei. Puteţi găsi atât aceste produse, cât şi pe medicii terapeuţi care le recomandă, în cadrul Cabinetului de Medicină Complementară aparţinând companiei Romvac.
Multă sănătate!
“Am o transpiraţie abundentă şi urât mirositoare” (Răspuns pentru LIVIU – Bucureşti, F. AS nr. 1358)
Stimate domn, în cazul afecţiunii dumneavoastră, recomandarea este să efectuaţi o serie de analize medicale în vederea stabilirii etiologiei hiperhidrozei de care suferiţi. Mă refer aici la analize biochimice, hematologice şi/sau hormonale, care se efectuează din probe de sânge, la recomandarea medicului. În plus, mirosul insuportabil poate fi determinat de o posibilă infecţie cutanată, dată de o bacterie sau un fung. În acest sens, solicitaţi efectuarea de analize microbiologice din probe cutanate. Odată identificat agentul patogen incriminat, medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Romvac vă pot recomanda un protocol terapeutic ce constă în administrarea locală şi generală a produselor naturale din gama Imunoinstant. Aceste produse se caracterizează prin activitate antimicrobiană cu spectru larg, antiiflamatorie şi imunomodulatorie.
Multă sănătate!
Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77
“Fiica mea are reflux gastro-esofagian” (Răspuns pentru PETRUȚA – Slatina, F. AS nr. 1384)
Deageaba căutați un medic gastroenterolog bun pentru problemele digestive de care suferă fiica dvs.! Medicina alopată cataloghează aceste boli ca fiind cronice, nevindecabile! Cel mai bun exemplu este cel al Simonei Halep, care de ani buni se plânge că nu poate să mănânce aproape nimic, din cauza problemelor digestive care, normal, îi influențează negativ performanța sportivă! Nu pot să înțeleg de ce merge pe mâna medicilor care nu-i pot garanta vindecarea! Eu, în schimb, îi garantez vindecarea completă, cu un remediu natural, care nu are efecte secundare și nici toxicitate! Argila “ALGO” rezolvă sigur și simplu problemele fiicei dvs. Se folosește doza de șoc (150 g pe zi), timp de 2-3 luni, după care se recomandă cura de întreținere cu trei căni de suspensie de argilă pe zi, o perioadă nedeterminată. În plus, argila are efect puternic antitoxic și echilibrează întreg metabolismul. De asemenea, vă recomand să-i dați în paralel și un probiotic de calitate, timp de o lună. După circa 3-4 luni de cură, se va vindeca garantat!
Pentru detalii referitoare la tratament, puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argila “ALGO” la preț de producător, sunați la tel. 0258/86.56.77.
VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48
“Căutăm disperați un leac pentru un bebeluș cu boala Hirshprung” (Răspuns pentru LUMINIȚA, F AS nr. 1380)
Caracterizată prin lipsa ganglionilor nervoși care controlează musculatura netedă a colonului la nou-născuți și sugarii între 3-6 luni, boala Hirshprung sau megacolonul congenital se manifestă printr-o distensie abdominală uneori severă, deoarece fecalele și gazele nu mai pot înainta normal, cauzând constipație puternică, cu conținut “tare ca piatra” – greu de evacuat sau, uneori, mici episoade de diaree.
Aplazia plexului mienteric intestinal este congenitală, tratamentul cunoscut până în prezent constând în scoaterea segmentului de intestin lipsit de ganglionii specializați și legarea celui bun la colonul inervat la rect, pentru a restabili continuitatea digestivă, funcțională.
Dacă se face o radiografie cu mediu de contrast, la nașterea copilului afectat de această boală se poate observa o dilatare a ampulei rectale în partea superioară.
Această malformație intestinală cauzată de absența celulelor ganglionare în sigmoid, colon sau rect, ce poate provoca chiar ocluzie, pe lângă tratamentul chirurgical efectuat la indicația medicului, se mai poate ameliora prin clisme zilnice efectuate de mamă în vederea obținerii unei excreții normale a copilului sau montarea unei sonde rectale.
Evoluția este gravă, în lipsa tratamentului.
Complicații: ocluzie, peritonită, enterocolită ulcero-necrozantă, perforarea intestinului.
În concluzie, se impune înlăturarea segmentului de intestin afectat.
Multă sănătate!
Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]
“Am cruste maronii pe cap și mă lupt cu hemoroizii externi” (Răspuns pentru CRISTIAN – Suceava, F. AS nr. 1356 )
Pentru a vă da un sfat util în ceea ce privește crustele maronii de pe scalp și buba plasată după ureche, am nevoie de niște poze luate cât mai de aproape cu telefonul și trimise apoi pe e-mail: [email protected] sau pe WhatsApp nr: 0745/13.75.37. În ce privește hemoroizii, apariția lor este declanșată de scaune fie prea dure, fie prea moi, coroborat cu consumul constant și în exces de condimente alimentare tari, precum: ketchup picant, ardei iute, piper, alcool. Constipația o puteți eradica printr-un regim alimentar preponderent vegetarian, în care să nu existe masă fără salate, legume și fructe proaspete (pere, mere, prune deshidratate), iar diareea cronică poate fi combătută prin consumul de supe, ciorbe cu mulți morcovi și orez fiert, brânză telemea, pâine prăjită, câte o cană de ceai de mentă și mușețel după fiecare masă principală. Dacă hemoroizii persistă și după acest regim alimentar, sunați-mă pentru a institui un tratament antihemoroidal. Vă sfătuiesc să luați în serios aceste vene hemoroidale inflamate, deoarece neglijarea sau tratarea cu superficialitate a acestei suferințe poate duce, în timp, la spargerea acelui vas de sânge inflamat (vena hemoroidală), fapt ce declanșează o suferință mai gravă și mai greu de tratat, precum fisura sau fistula anală.
Multă sănătate!