Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vechile iubiri se întorc: BOSQUITO

“Ȋntr-o săptămână, am depășit 30.000 de vizualizări”

Trăim o toamnă peste măsură de gene­roasă, cu câteva trupe autohtone date drept dispărute în ultimul timp, dar nu și uitate! După marea bucurie a reîntâlnirii cu VUNK, se anunță și revenirea pe scenă a trupei brașovene Bosquito, care făcea adevărate furori la începutul anilor 2000.

Radu Almășan şi colegii lui au votat cu muzica rock, latino, punk, ska şi țigănească-balcanică, iar melodiile pe care le-au compus: “Hopa hopa”, “Două mâini”, “M-ai dat peste cap”, “Tu ești iu­bita mea” sau “Pepita” au încins ringurile de dans. Multe dintre melodiile lor au ajuns pe primul loc în topurile muzicale de la noi şi au răsunat pe scena unor festivaluri din țară și din străinătate.

Dar în plină glorie, după lansarea a patru discuri de succes: “Bosquito” (2000), “Sar scântei” (2001), “Cocktail Molotov” (2003) şi “Fărâme de soare” (2004), membrii trupei au luat drumul Ame­ricii, visând să o cucerească. Au scris câteva piese în limba engleză, au susţinut o serie de concerte în Los Angeles sub numele de “Acoustic Bullet”, dar visul american întârzia să se împli­nească. Trupa s-a destrămat şi doar doi dintre mem­brii ei – Radu Al­măşan şi Andrei Cebotari – și-au încordat puterile pentru o nouă tentativă de a se afirma. Ei au înte­meiat o nouă formaţie de indie-rock, “Madame Hooligan”, apreciată în Los An­geles și pe coasta de vest, dar nu și mai departe de ea. În paralel, Radu Almăşan, creatorul Bosquito, a reînceput să cânte vechile melodii de suc­ces ale trupei în specta­cole destinate comuni­tăţii româneşti din SUA. În 2010, pe cei doi ro­mâni a început să-i bân­tuie dorul de casă. An­drei Cebotari s-a întors în Basarabia şi a revenit la prima lui iubire, trupa Zdob şi Zdub (alături de care mai cântase între anii 2000-2003), iar Ra­du Almăşan a refăcut de la zero trupa Bosquito ale cărei baze le pusese pe când avea doar 19 ani.

Azi, formaţia braşoveană e compusă din: Radu Almășan (voce, chitară acustică, chitară electrică, muzicuță), Ciprian Pascal (voce, chitară acustică, chitară electrică, mandolină), Austin Jesse Mitchell – fost membru al trupei “Madame Hooligan” (bas, sintetizator, clape) şi Dorin Țapu (tobe, chitară acustică, chitară electrică, percuție).

La 10 ani după albumul “Fărâme de soa­re”, a revenit și pe piața discografică româ­nească, cu un nou album – “Baby­lon” (2014). Dis­cul a fost bine primit şi băieţii au reînceput să apară în concerte tot mai des. A urmat o nouă dispariție, de cinci ani, însă fanii adevă­raţi au aştep­tat cu răbdare, şi fidelitatea le va fi răsplătită în cu­rând, căci Radu Almăşan şi colegii lui lansează cu mare pompă un nou album, schimbând din nou direcţia muzicală şi încercând să se mențină în trend: “Noul nostru al­bum se cheamă «Sus», cuprinde 13 piese şi îl lan­săm pe 19 octombrie, la Arenele Romane în Bucu­reşti. Este primul album cu sound electric din cariera noastră. Avem emoţii şi, ca de obicei, când pornim pe un drum nou, avem nevoie de susţinerea voastră, a celor ce iubesc Bosquito. Fiţi alături de noi la lansare!”, declarau mem­brii trupei. Și ca să-şi con­vingă admiratorii că drumul ales este bun, au lansat luna aceas­ta, în avans, două dintre me­lodiile cuprinse pe noul disc: “Bine” şi “Eroul”. Imediat după apariţia lor în mediul online, Radu Almășan scria pe pagina lui de Face­book: “Într-o săp­tă­mâ­nă, am de­pășit 30.000 de vizuali­zări”… Am­bele melodii sunt me­lan­­colice şi se potrivesc de minune cu toamna.

Bosquito îşi aşteaptă fanii la “Arenele Ro­mane” din Capitală, sâmbătă, pe 19 octom­brie, ca să îi poarte în noua lor călătorie mu­zicală. Au pregătit o mulţime de surprize:

* În deschiderea concertului, va urca pe scenă trupa The Details (noul proiect al lui Matei Tibacu, chitaristul for­mației Co­ma). Lui i se mai alătură membrii altor două trupe – Illuminati și Lost Society – Adrian Moisoiu (chitară), Dan Bădescu (bas), Tiberius Ciucinciu (chitară), Austin Jesse Mitchell şi Emma Niță (orgă), Corina Gheorghe (vioară), Andreea Rete­gan (violă), Flaminia Nastai (violoncel), Teo­dora Guşoi şi Marina An­ghel (voce), care îm­pre­ună dau viaţă melo­diilor pop-rock de neuitat ale anilor ‘60.

* O altă surpriză este prezenţa cvartetului Passione, compus din Cristina Denise Paşa, Ale­xandra Nicolae, Mădălina Penciu şi Violeta Tuţă-Popescu. Cvartetul de coarde Passione este cunos­cut la nivel internaţional şi a colaborat cu nume mari ale scenei muzicale mondiale, precum Steve Vai, Alessandro Safina, Mariano Castro sau Do­nella del Monaco.

Biletele pentru concertul Bosquito de la Arenele Romane au prețuri cuprinse între 199 lei şi 109 lei şi se găsesc în reţeaua Iabilet.

Dacă nu reuşiţi să prindeţi un loc, nu disperaţi, căci până la finele anului, mai puteţi asculta Bosquito live: pe 25 octombrie la Craft Brewpub & Rooftop din Timişoara; pe 8 noiembrie, la Kruhnen Musik Halle din Braşov; pe 15 nov. la Form Space din Cluj-Napoca şi pe 4 decembrie, la Hard Rock Café-ul din Capitală.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian