Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Tinctura de propolis

• Alte întrebuințări decât cele pe care le știți •

* Toate bolile interne infecțioase care duc la stări febrile se tratează cu 30 picături pe zi.

* La menopauză, timp de un an, zilnic 10 pică­turi.

* Se recomandă la inflamarea prostatei, zilnic 30 de picături.

* La hipertensiune, zilnic, 30 de picături până la vindecare.

* La inflamarea rinichilor și ficatului, de două ori pe zi, câte 40 de picături puse într-un pahar de 100 ml apă caldă. Se repetă până la vindecare.

* La angină, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicații, zilnic, de două ori câte 40 de picături puse în 200 ml apă caldă și zilnic de mai multe ori gar­gară.

* În cazul ulcerului de stomac sau enterite, 40 picături de tinctură puse în 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.

* Bătăturile și cheratitele sunt tratate în felul urmă­tor: dacă este posibil, înainte de culcare îmbi­băm o bu­cată de vată în tinctură de propolis și o așezăm pe locul dureros. Ziua, putem folosi alifia de propolis (atenție, chera­titele rămân încă dureroase zile întregi).

* La afecțiunile pielii, dacă pacientul suportă spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctură. Afecțiunile dis­par re­pede (în cazul când spirtul nu este suportat, pro­polisul trebuie ames­tecat într-o cremă).

* În 100 ml de apă caldă adăugăm 40-50 pi­că­turi de tinctură de propolis și după bărbierit ne spălăm pe față.

* În cazul TBC-ului pulmonar, folosim de trei ori pe zi câte 30 de picături și, săptămânal, de două ori facem inhalații. Cu ocazia inhalației, la 1/4 litru de apă fierbinte adău­găm 100 picături de tinctură.

* Omul beat se poate trezi din beție dacă îi dăm 100 ml apă rece, cu 50 picături de tinctură.

* Dacă avem boli micotice între degete, locurile bolnave sunt unse cu tinctură.

* Dacă avem du­reri de stomac, se reco­man­dă să bem 100 ml de apă cu 50 picături de tinctură. Durerile ne lasă repede. Compoziția este re­comandată și în cazul para­zitozelor intestinale, zilnic de două ori, pe stomacul gol.

* La dureri de măsele, pu­nem o vată îmbibată cu tinctură (propolisul curat pus pe gingia dureroasă sau pe măseaua cariată alină durerea și împiedică infecția).

* Tinctura se poate folosi în cazul rănilor vechi. Rana trebuie spălată cu extracție de lipan, apoi ungem de mai multe ori cu tinctură de propolis. După o perioadă scurtă, edemele și durerile dispar.

* Tinctura se folosește și în cazul arsurilor de gradul 1. Rana trebuie unsă de mai multe ori cu tinc­tură. În aces­te cazuri, nu se formează vezicule.

* Tinctura se poate folosi în cazurile când medi­ca­mentele făcute din plante sau din ingrediente sintetice nu dau rezultate. Nu se recoman­dă în cazul persoanelor alergice. Cei care sunt sen­sibili la propolis nu le folo­sesc.

* Băutură cu propolis: Se re­comandă mai mult datorită in­flu­enței sale pozitive în prevenirea bolilor în perioadele reci! Radem 15-20 g propolis solid și îl introducem într-un litru de pălincă de bună calitate. După ce am pus capacul, soluția se agită de mai multe ori. Peste câteva săptă­mâni, vom obține o băutură amăruie. Se bea un păhărel, înainte de cul­care.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian