Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Fructe de toamnă

Foto: Dreamstime

• Oricât te-ai strădui să le lauzi, nu poți cuprinde în vorbe puterea pe care fructele toamnei o au asupra obrazului. Cel mai bine este să încercați. Nu va tre­bui să numărați până la o sută, înainte ca roșul merelor să vi se urce în obraji •

Mere

Tratamente pentru tonifiere

Pentru zonele feței, dar și ale corpu­lui, acolo unde pielea începe să “se lase”, putem folosi sucul de măr sau piureul de mere. Pielea își va re­că­păta repede fermitatea și elastici­tatea.

Ingrediente: suc proaspăt de mere sau piure de mere (se dă pulpa de mere pe răzătoarea mică).

*Masați-vă faţa, gâtul și decol­teul cu un tampon de vată înmuiat în suc proaspăt de mere, cu mişcări circu­lare şi ascendente. Se lasă sucul pe faţă 5 minute, apoi se clăteşte cu apă rece.

* Întindeți pe față, pe decolteu și pe sâni piure de mere. Lăsați-l să acționeze 15 minute, apoi clătiți-vă cu apă rece. Tratamentul se repetă de trei ori pe săptămână.

Mască împotriva pielii obosite

Ingrediente: un măr dat pe răză­toarea mică, 2 linguri cu iaurt, 2 lin­guri cu miere.

Amestecați piureul de mere cu iaurtul, apoi cu mierea. Aplicați pre­pa­ratul pe față. Lăsați-l timp de 15-20 de minute, clătiți-vă cu apă caldă, apoi cu apă rece.

Prune

Mască pentru acnee și piele grasă

Acneea, excesul de grăsime, po­rii dilataţi se diminuează dacă faceți a­pli­cații cu prune, cel puțin de 3 ori pe săptămână.

Ingrediente: 5-6 prune proaspete și zemoase.

Zdrobiți prunele și întin­deți gela­tina obținută pe față. Se lasă timp de 20 minute, apoi se clătește cu apă căl­duță și rece.

Mască împotriva petelor și ridurilor

Ingrediente: 5-6 prune proaspete zemoase, lapte.

Zdrobiți prunele și amestecați-le cu puțin lapte, până se transformă într-un lichid cremos. Aplicați-l cu ajutorul unui tampon de vată pe față, lăsați-l să acționeze un sfert de oră, apoi clătiți-vă din abundență cu apă.

Dovleac

Foto: Shutterstock

Tratament pentru pielea iritată de vânt și frig

Ingrediente: pulpă de dovleac.

Dacă aveți pielea delicată, este foar­te posibil ca intemperiile toamnei să vă irite fața. Pentru a le calma, zdro­biți pulpa unei felii de dovleac și aplicați-o pe zona afectată. Lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi clă­tiți cu multă apă. Aplicați această mas­că o dată sau de două ori pe săptămână.

Mască împotriva îmbătrânirii

Ingrediente: 200 g pulpă de do­vleac, o lingură ulei de măsline, o lin­gură miere, 4 linguri lapte.

Fierbeți pulpa de dovleac până se înmoaie, zdrobiți-o cu o furculiță și amestecați-o cu uleiul de măsline și cu mie­rea. Adăugați laptele, și ames­tecați până când compoziția se omo­genizează. Aplicați-o pe față, gât și decolteu. Lăsați-o timp de 30 de minute, apoi spălați-vă cu multă apă călduță și rece. Repetați acest trata­ment de două ori pe săptămână. Re­zultatele vor fi uimitoare. Dovleacul este o sursă bună de vitaminele A , E și C, cunoscute pentru efectele lor anti­­îmbătrânire.

Cremă exfoliantă

Ingrediente: 100 g pulpă de do­vleac, 100 g zahăr.

Fierbeți pulpa de dovleac până se înmoaie, zdrobiți-o cu fur­culița și amestecați pasta ob­ținută cu zahărul. Puneți acest amestec pe un burete și masați-vă cor­pul cu mișcări circulare. Apoi fa­ceți duș. Preparatul ajută la îndepăr­tarea celulelor moarte și lasă pielea netedă și strălucitoare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian