Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Secrete pentru păr frumos

Foto: Dreamstime

• Aveți părul fragil sau lipsit de viață? De vină puteți fi chiar dvs., dacă nu știți să-l îngrijiți corect. Iată câteva sfaturi eficiente, pentru un păr frumos •

Adoptați o dietă corectă

Aspectul părului, la fel ca și pie­lea, reflectă starea sănătății noastre. Consumați alimente bogate în fier și zinc (carne, ouă, pește, nuci, mig­dale, alune …) și pe cele bogate în vitaminele B și C, care se găsesc în principal în fructe și legume.

Drojdie de bere

Poate fi luată „natur”, câte o lin­gură dimineața, pe stomacul gol, sau sub formă de capsule sau pulbere. Conține complexul de vitamine B, care ajută la revitali­za­rea și creșterea mai rapidă a părului.

Băi cu ulei

Nu este vorba de în­muierea părului într-un castron cu ​​ulei, ci de apli­carea uleiului la rădăcina părului sau pe lungimea lui. Se învelește apoi cu folie și prosop și se lasă masca câteva ore, ca să acționeze. Va reda stră­lucirea și suplețea părului. Uleiul de măsline, de argan sau jojoba sunt cele mai potrivite uleiuri pentru păr.

Balsam ideal cu aloe vera

Aplicați un strat de gel de aloe vera pe lungimea părului umed, după spălare, apoi clătiți-vă.

Măști înainte de șamponare

Se aplică înainte de spălarea părului, pe părul umed și trebuie să acționeze între 30 de minute și o oră. Lista ingredientelor naturale care pot fi folosite este lungă: avocado, găl­benuș de ou, miere, iaurt, unt de shea, banane.

Apă rece

Apa rece favorizează închiderea „solzilor” părului și îl face strălucitor și suplu. De asemenea, activează microcirculația sângelui scalpului, ceea ce previne căderea părului. După clătire, finisarea cu câteva jeturi de apă rece nu va face părului decât bine!

Perie naturală pentru păr

Periile din păr de mistreț sau fibrele ve­getale din sisal răspân­desc sebumul scalpului pe toată lungimea pă­rului și îl hrănesc în același timp. Această perie ajută, de ase­me­nea, să aveți părul mai puternic și mai puțin gras. Înainte de a o folosi, părul trebuie să fie netratat în prea­labil cu gel, fixativ etc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian