Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Slăbiți cu agar-agar!

Foto: Shutterstock

Agar-agar este o substanță gelatinoasă, obținută dintr-un tip de alge roșii comestibile, cunos­cută de secole de către japonezi. Vân­dut sub formă de benzi deshi­dratate sau pulbere (în magazine naturiste, supermarketuri și farmacii), este un puternic agent de geli­fiere, care înlocuiește ușor gelatina în bucă­tărie. Aportul său caloric este aproape zero și este bogat în minerale (cal­ciu, fosfor și fier). Com­pus din fibre, în proporție de 80%, ajuns în stomac agar-agar, își triplează volumul și astfel ne oferă o senzație de sațietate. În același timp, gelatina captează unele grăsimi și zaharuri, reducând caloriile consu­mate și sporind acțiunea de eliminare și detoxifiere. Pe scurt, agar-agar creș­te saturația și scade numărul de calorii ingerate, oferind în același timp nutrienți importanți.

Mod de utilizare: agar-agar este ușor de încorporat în dietă (nu are gust), cu condiția să nu depă­șeas­că 3 grame pe zi (din cauza posibilelor efecte laxative). Turnați o lin­guriță cu pulbere de agar-agar într-o ceașcă de ceai, cafea sau în su­pă. Sau amestecați o linguriță de agar-agar cu un pahar cu apă și beți-l cu 10-15 minute înainte de mesele principale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian