Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Strategia antirid

Foto: Shutterstock

Pe măsură ce îmbătrânește, pie­­lea devine tot mai uscată și își pierde elasticitatea, ceea ce favo­ri­zează apariția ridurilor. Pentru a trata aceste semne ale timpului care trece, femeile recurg în ultima vreme la ser­viciile der­matologilor și chirur­gilor: gomaje chi­mice, laser, injecții cu botox, bis­turiu… Există însă și o altă alter­nativă, cu mult mai blândă, care trebuie apli­cată pre­ven­tiv, înain­te ca ridurile să se instaleze definitiv pe obraz.

Ștergeți ridurile cu acizi naturali

* Acizii de fructe – utilizați lo­țiuni de față și creme care conțin acizi de fruc­te (AHA). Eli­mină celu­lele moarte de la su­pra­fața pielii, sti­mulează producerea colagenului, care umple ridu­rile, și contra­ca­rează acțiunea radicalilor liberi. Cre­mele cu acizi de fructe pot pro­voca iritații, de aceea e bine să le testați înainte pe o su­prafață mică de piele. Dacă în 24 de ore nu apare nici o reac­ție, puteți să utilizați produsul fără nici un risc.

* Lapte – înmuiați o mănușă de toaletă sau un prosopel de bumbac în lapte crud, apoi aplicați-o pe față, în zona cu riduri. Repetați procedeul în fiecare zi.

* Aloe Vera – pulpa proaspătă a frun­zelor de Aloe Vera conține acid malic, care face parte din AHA. Tă­iați o frunză spre bază, apoi în două pe lung, scoateți miezul și întindeți-l pe obraz. „Uitați-l” pe față până când se usucă. Clătiți-vă cu apă călduță.

* Papaia și ovăz – spă­lați și curățați un fruct de papaia, apoi zdrobiți-o cu fur­­culița și amestecați mie­zul cu o lin­gură de fulgi de ovăz opăriți. Aplicați a­mes­tecul pe față, lăsați-l să acționeze 10 mi­nute, apoi fre­cați-vă fața cu el, folosind un bu­rete mic sau o mă­nușă de toa­letă.

Hrăniți-vă și masați-vă pielea

* Dimineața, după trezire, dema­chiați-vă fața, spă­lați-vă bine cu apă fierbinte și rece (de 20 de ori fie­care), tam­ponați-vă cu un prosop, apoi a­pli­cați o cremă hidratantă. În­ce­peți cu frun­tea, coborâți apoi spre ochi și obraji, spre bărbie și gât, spre clavicule și decolteu. Crema se apli­că cu mișcări cir­culare, de 20 de ori pe fiecare zonă descrisă, folo­sind vârfurile degetelor unite (ca niște lo­pățele) sau podul pal­melor. Nu faceți economie la cremă. Gâtul și decol­teul au nevoie de produse la fel de bune ca și obrazul. Veți fi răs­plătite în cel mai scurt timp!

Frumusețea începe în stomac

* Omega 3. Mâncați cel puțin o dată pe săptămână pește oceanic gras – so­­mon, ton, macrou. Conțin acizi grași Omega 3 care hrănesc pie­lea.

* Ulei de semințe de in – este altă sursă bogată în Omega 3. Luați o lin­gu­riță pe zi, adăugată în salate.

* Fructe și legume – mâncați multe fruc­te, le­gume, nuci și alte vegetale olea­­gi­noa­se. Combat radi­calii liberi ca­re duc la îmbătrânirea pielii.

Mai bine să previi decât să vindeci

* Nu fumați!

* Hidratați-vă! Beți obligatoriu 2 litri de apă pe zi. Dacă urina dvs. are culoare închisă e semn că nu beți destul.

* Ecrane solare. Când soarele este puter­nic, nu ieșiți din casă fără să aplicați pe zonele de piele expuse creme cu pro­tecție anti-solară.

* Nu mergeți la solar! O șe­dință de 30 de minute e mai dăunătoare pentru piele decât o zi întreagă de stat la plajă, fără pro­tecție solară.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian