Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

VOLTAJ – Ca la 20 de ani

Trupa Voltaj

• Turneu național și concert mare la București •

Au devenit celebri cu o singură melodie: „Ca la 20 de ani”. O melodie trans­formată într-un soi de imn optimist al generației tinere, cântat de dimineața și până noap­tea, la radio, la televizor, în magazine și cluburi, la căminele culturale. Cu atât mai mare a fost deza­măgirea când Călin Goia și trupa Voltaj au pus surdină pe muzica lor, intrând într-un con de um­bră. Din fericire, soarele a răsărit din nou pe ulița lor, și iată-i pornind prin țară, într-un turneu aniver­sar, spre bucuria fanilor care nu i-au uitat nicio clipă. După ce au ridicat sălile în picioare la Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Timișoara, Satu Mare, Deva, Sibiu, Piatra Neamț și Brăila, se pregătesc să dea marea lovitură în Capitală. „Sperăm că Sala Polivalentă va fi arhiplină pe 27 noiembrie. O să trecem prin istoria ultimilor 20 de ani de Voltaj. O să avem o grămadă de invitaţi şi o producţie spe­cială, mare, care va în­cheia turneul nostru. În cadrul aceluiaşi con­cert, lansăm şi albumul «Ca la 20 de ani», un album nou. Vă aşteptăm ca să ne distrăm pe cinste şi să sărbătorim 20 de ani împreună”, spunea solistul trupei, Călin Goia.

Trupa Voltaj are o is­torie lungă şi întorto­cheată. A pornit la drum în 1982, în formula: Cristi Minculescu (vo­ce), Adrian Ilie (chi­tară), Dan Cimpoieru (chitară) şi Nikki Dinescu (tobe) fiind taxați de regimul comunist drept „peri­col social”. Apoi, mai de voie, mai de nevoie, au intrat în „Cenaclul Flacăra”. Trupa şi-a tot schimbat componenţa până în 1996, când a lansat primul ei disc „Pericol de moarte” (Deadly Danger). În tot acest timp, membrii ei au cochetat cu stilurile hard rock și metal. Schimbarea cea mare a venit în 1998, când Voltaj şi-a schimbat stilul, îmbrăţişând muzica electronică (agreată de mai mulţi tineri) şi a devenit mai comercială. 1998 este totodată şi anul în care formaţia şi-a schimbat radical componenţa, fiind alcătuită din Călin Goia (voce), Gabi Constantin (chitară), Vali Ionescu (bas), Bobby Stoica (clape) şi Paul Neacșu (percuție). Ultimii doi au fost înlocuiţi pe parcurs de Oliver Sterian (tobe) şi Adrian Cristescu (bas).

Primul disc care l-a avut drept solist pe Călin Goia, „Risk Maxim 2” a fost lansat în 1999, an în care trupa a obţinut şi pre­miul „Microfonul de Aur”. Au fost încurajaţi de aprecierile publicului şi, la scurt timp, „recidivau” cu un nou album „Bun­gee” (2000). În anul 2002, toboşarul trupei, Paul Neacșu, este furat şi el, ca milioane de alţi tineri români, de mirajul străinătăţii. Lo­cul lui la tobe va fi luat de Oliver Ste­rian (fiul regretatului Valeriu Ste­rian), care cân­tase până atunci alături de trupa Bere Gratis. El se integrează perfect în Voltaj, care o ţine din succes în succes. O mare parte din cântecele lor devin şla­găre, la radio şi televi­ziune, şi sunt adău­gate pe listele de top ale DJ-ilor din cluburi.

În 2005, trupa este distinsă cu pre­miul „Cea mai bună prestație a unei trupe românești”, acordat de MTV Eu­rope Music Awards. În 2012, intervine şi ultima schimbare din trupă. În urma unor disensiuni, Bobby Stoica părăseş­te for­maţia şi este înlocuit de Adrian Cristescu.

În 2015, Voltaj a reprezentat România la concur­sul Eurovision cu piesa „De la capăt”. Din păcate, s-au plasat doar pe locul 15, dar asta nu i-a descu­rajat, de altfel, melodia a avut un succes nebun la noi.

Anul acesta, formaţia lansează albumul cu nu­mărul 10. Pe noul mate­rial discografic se vor regăsi cele mai recente piese ale trupei Voltaj: „100 de ani”, „Ampren­te”, „Cred că-s hip” (îm­preună cu trupa Noap­tea Târziu), „Nu doar de ziua mea” (în duet cu Andra), „Las tot”, dar şi alte cinci melodii noi.

Dacă vă număraţi printre fanii formaţiei Voltaj, trebuie să ştiţi că puteţi alege chiar dumneavoastră ce piese aţi dori să ascultaţi live în concertul de pe scena Sălii Polivalente. Puteţi face asta intrând pe pagina de web a postului europafm. Şi tot acolo vă puteţi înscrie, pe baza codului de pe tichetul achi­ziţionat pentru concert, într-un concurs ce vă poate aduce un tricou unicat, creat sub brandul „Cap Aurora”, al designerului Irina Marinescu. Cinci dintre cele 20 de tricouri scoase la concurs înfăți­șează câte un membru al trupei și poartă și auto­graful acestuia!

Pe 7 noiembrie, trupa a lansat o nouă melodie, cântată în duet cu Loredana – „Dependenţa mea”, care poate fi ascultată online, pe Youtube.

Dacă nu puteţi ajunge la concertul aniversar de la Bucureşti şi vă aflaţi pe la Cluj, puteţi să-l ascultaţi pe Călin Goia acolo, pe 19 noiembrie, cântând în cadrul concertului „100 pentru Româ­nia”, alături de alţi artişti, precum Dan Bittman, Cristi Minculescu, Adrian Despot, Dan Teodores­cu, Flavius Buzilă, Paul Ciuci, Florin Grigoraș şi orchestra simfonică Bigg Dimm’a Band.

(Biletele pentru concertul Voltaj, de pe 27 nov., de la Sala Polivalentă din Bucureşti, pot fi găsite în reţeaua IaBilet şi au preţuri cuprinse între 50 şi 200 lei.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian