
Tenul uscat este, uneori, moștenit pe linie de familie, alteori este dovadă de neglijență sau un efect al înaintării în vârstă. Indiferent de cauză, „simptomele” sunt aceleași: piele ca pergamentul, îngălbenită și fără luciu, riduri subțiri, pori mici și senzația că „strânge” după spălat.
Iată cum puteți depăși problema pielii uscate, prin îngrijire naturală, făcută acasă.
Curățarea
Ce trebuie amintit:
* Urmăriți temperatura apei când vă spălați fața. Ea nu trebuie să fie foarte caldă.
* Nu folosiți produse de curățat care conțin alcool.
* Spălați-vă fața, pe cât se poate, cu apă fiartă sau cu decocturi de plante medicinale. După spălare, tamponați ușor pielea cu un prosop de baie. Nu vă frecați niciodată fața.
* După curățare, nu uitați de următorul pas – hidratarea. Pentru pielea uscată, acest lucru este obligatoriu.
Măști naturale pentru piele uscată
Există câteva reguli simple, pe care ar trebui să le respectați dacă vă faceți o mască cosmetică acasă. Amestecul trebuie preparat imediat înainte de procedură. Selectați numai ingrediente proaspete, naturale și de calitate. Înainte de aplicarea măștii, pielea trebuie curățată bine. Fața poate fi expusă câteva minute la aburi. Acest lucru va spori efectul măștii, deoarece substanțele benefice vor pătrunde mai ușor în piele. Se recomandă ca măștile să fie aplicate de 2-3 ori pe săptămână. La final, pe piele trebuie aplicată o cremă hidratantă.
Mască de gălbenuș și ulei
Ingrediente: un gălbenuș, o linguriță ulei de măsline sau migdale.
Amestecați gălbenușul cu uleiul ușor încălzit și aplicați-le pe față, în strat mai gros. O compresă umedă de tifon înmuiată în amestec și aplicată deasupra sporește efectul. După 30 minute, se spală fața cu apă călduță, apoi cu apă rece.
Mască-minune, de morcovi și smântână
Ingrediente: 2 linguri morcovi dați pe răzătoarea fină, o lingură smântână.
Amestecați ingredientele și întindeți preparatul pe față. După 30 de minute, clătiți-vă cu apă călduță, apoi cu apă rece.
Mască de brânză de vaci și miere
Ingrediente: 2 linguri cu brânză de vaci, o lingură cu miere.
Se amestecă brânza de vaci cu mierea. Dacă preparatul este prea gros, adăugați puțin lapte ușor încălzit. Întindeți crema rezultată pe față timp de 15-20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă caldă.
Mască de tărâțe de ovăz, lapte și ulei
Ingrediente: 3 linguri tărâțe de ovăz, o jumătate de cană cu lapte, o linguriță cu ulei de măsline.
Puneți tărâțele de ovăz într-un bol și turnați peste ele lapte fierbinte, până le acoperă. Lăsați să stea o oră. Adăugați uleiul de măsline și amestecați. Compoziția se aplică pe față și se lasă 20-30 de minute. Clătiți-vă bine cu apă călduță, apoi rece.