Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dieta „la două ore”

Foto: Shutterstock

Este considerată drept una din­tre cele mai eficiente rețete de slăbit, cu ajutorul căreia puteți obține rezultate rapide și durabile. Pe lângă pierderea în greutate, dieta „la două ore” ajută la curățarea organismului și la normalizarea metabolismului. În principiu, mâncarea „după ceas” va de­veni un obicei și puteți obține ușor re­zultate bune în pierderea în greutate.

Rețetă

În primele 5 zile, trebuie să mân­cați la fiecare două ore. După aceea, vreme de 10 zile, mâncați ca de obi­cei, dar eliminând complet pro­dusele dulci și făinoase­le. După cele 10 zile, o luați de la capăt cu 5 zile de die­tă, în care mâncați la două ore, apoi cu cele 10 zile de alimenta­ție nor­­mală. Repetați această alter­nan­ță până ajungeți la greutatea do­rită.

Meniul „la două ore” poate arăta ast­fel: * ora 7:00 – o cană de cafea sau ceai fără zahăr; * ora 9:00 – 100 g morcovi rași asezonați cu suc de lămâie; * ora 11:00 – un măr sau orice alt fruct (de ex., pară, ba­na­nă, portocală); * ora 13:00 – 100 g carne fiartă (sau pește) cu o felie de pâine integrală unsă cu unt; * ora 15:00 – un ou fiert tare sau 100 g brânză cu con­ținut redus de grăsime și de sare; * ora 17:00 – o porție salată de legume (de exemplu, salată verde, roșii, varză) ase­zonată cu puțină sare, suc de lă­mâ­ie și puțin ulei de măs­line; * ora 19:00 – 5 caise sau alte fructe us­ca­te (prune, curma­­le), înmuiate an­te­­rior în apă caldă; * ora 21:00 – un pahar de iaurt sau kefir cu con­­ținut scăzut de grăsimi.

Nu puteți bea alcool și băuturi dulci, carbogazoase, dar cafeaua și ceaiul fără zahăr sunt permise. Se recomandă să beți cel puțin 2 litri de apă plată pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian