Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri naturale pentru TEN USCAT

Foto: Shutterstock

Tenul uscat este, uneori, moș­tenit pe linie de familie, alte­ori este dovadă de neglijență sau un efect al înaintării în vârstă. Indiferent de cauză, „simptomele” sunt ace­leași: piele ca pergamentul, îngălbe­nită și fără luciu, riduri subțiri, pori mici și senzația că „strânge” după spălat.

Iată cum puteți depăși problema pielii uscate, prin îngrijire naturală, făcută acasă.

Curățarea

Ce trebuie amintit:

* Urmăriți temperatura apei când vă spălați fața. Ea nu trebuie să fie foarte caldă.

* Nu folosiți produse de curățat care conțin alcool.

* Spălați-vă fața, pe cât se poate, cu apă fiartă sau cu decocturi de plan­te medicinale. După spălare, tam­ponați ușor pielea cu un prosop de baie. Nu vă frecați niciodată fața.

* După curățare, nu uitați de ur­mă­torul pas – hidratarea. Pentru pie­lea uscată, acest lucru este obligatoriu.

Măști naturale pentru piele uscată

Există câteva reguli simple, pe care ar trebui să le respectați dacă vă faceți o mască cosmetică acasă. A­mes­­tecul trebuie preparat imediat îna­­­inte de procedură. Selectați numai ingre­di­ente proaspete, naturale și de cali­tate. Înainte de aplicarea măștii, pie­lea trebuie curățată bine. Fața poa­te fi expusă câteva minute la aburi. Acest lucru va spori efectul măș­tii, deoa­re­ce substanțele benefice vor pă­trunde mai ușor în piele. Se recoman­dă ca măștile să fie aplicate de 2-3 ori pe săptămână. La final, pe piele tre­buie aplicată o cremă hidra­tantă.

Mască de gălbenuș și ulei

Ingrediente: un gălbenuș, o lin­guriță ulei de măsline sau migdale.

Amestecați gălbenușul cu uleiul ușor încălzit și aplicați-le pe față, în strat mai gros. O compresă umedă de tifon înmuiată în amestec și apli­cată deasupra sporește efectul. După 30 minute, se spală fața cu apă căl­duță, apoi cu apă rece.

Mască-minune, de morcovi și smântână

Ingrediente: 2 linguri morcovi dați pe răzătoarea fină, o lingură smân­tână.

Amestecați ingredientele și întin­deți preparatul pe față. După 30 de minute, clătiți-vă cu apă călduță, apoi cu apă rece.

Mască de brânză de vaci și miere

Ingrediente: 2 linguri cu brânză de vaci, o lingură cu miere.

Se amestecă brânza de vaci cu mie­rea. Dacă preparatul este prea gros, adăugați puțin lapte ușor încăl­zit. Întindeți crema rezultată pe față timp de 15-20 de minute, apoi clăti­ți-vă cu apă caldă.

Mască de tărâțe de ovăz, lapte și ulei

Ingrediente: 3 linguri tărâțe de ovăz, o jumătate de cană cu lapte, o linguriță cu ulei de măsline.

Puneți tărâțele de ovăz într-un bol și turnați peste ele lapte fierbinte, până le acoperă. Lăsați să stea o oră. Adăugați uleiul de măsline și ameste­cați. Compoziția se aplică pe față și se lasă 20-30 de minute. Clătiți-vă bine cu apă călduță, apoi rece.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian