Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de pe rafturile cămării

Foto: Shutterstock – 2

• Sunt atât de banale, încât le disprețuim puterea vinde­cătoare. Dar o au! Adesea, mai presus decât medica­men­tele! •

Sarea

Gât iritat

Vă doare gâtul și este iritat? Înainte să faceți o răceală urâtă, apelați de urgență la gargară cu apă sărată! Adăugați o linguriță cu sare într-o cană cu apă fierbinte, amestecați și clătiți-vă gâtul. Este bine să repetați procedeul de mai multe ori pe zi, dar dacă nu aveți timp, faceți măcar o gargară dimineața și una seara. Cal­mează inflamația și durerea și „evacuează” rapid microbii.

Congestie nazală

Vă propunem un remediu vechi oriental care ajută la curățarea profundă a sinusurilor și nasu­lui. Dizolvați 2 lingurițe cu sare într-un pahar cu apă caldă (apă distilată sau apă plată). După ce vă suflați nasul, introduceți amestecul în fiecare nară, în mod egal, cu o pipetă sau cu o seringă. Repetați procedeul de mai multe ori pe zi. Pro­cedura este foarte eficientă în cazul sinuzitelor, rinitelor de toate tipurile. De asemenea ajută la prevenirea răcelilor, gripelor, alergiilor şi în unele probleme ale urechilor şi ochilor (curăţă canalele lacrimale).

Folosiți doar sare brută, nerafinată, nepro­cesată chimic, în starea ei naturală.

Zahărul

Vindecarea rănilor

Pentru a trata o rană cu ajutorul zahărului, pre­sărați un strat de cristale (zahăr tos) peste ea, apoi aplicați un bandaj. Repetați procesul schimbând zahărul și bandajul de cel puțin 2 ori pe zi, până la vindecare. Granulele de zahăr ab­sorb umidi­tatea care permite dezvoltarea bacteriilor și rege­nerează țesuturile. Fără bacterii, rana se vindecă mai repede. Se recomandă zahărul rafinat alb. Zahărul brun nu este la fel de eficient.

Studiile au confirmat că trata­mentul funcțio­nează chiar și la pa­cienții diabetici, fără a mo­difica ni­velul glicemiei.

Lămâia

Dinți albi și gingii sănătoase

După ce stoarceți sucul unei lămâi, nu aruncați coa­ja! Frecați-vă dinții și gingiile cu partea cea albă interioară a fructului, pentru a albi smal­țul dinților și a vă întări gingiile. Coaja de lămâie este o îngrijire excelentă și pentru curățarea și înmu­ierea pielii. Frecați-vă ușor pe față cu ea. Lăsați să acționeze timp de 5 minute, apoi clătiți-vă.

Prevenirea formării pietrelor la rinichi

A începe ziua cu un pahar mare de apă, în care ați stors sucul unei lămâi, este un obicei care aduce multe beneficii sănătății. Unul dintre ele este faptul că sucul de lă­mâie poate preveni for­marea pietrelor la rinichi. Studiile au arătat că cel puțin 125 ml suc de lămâie (aproximativ o jumă­tate pahar) pe zi poate fi de ajutor, deoarece creează un mediu care „descurajează” formarea pietre­lor sau a nisipului.

Cafeaua

Antinevralgic natural

Ați încercat vreodată să ali­nați o durere de cap cu o ceașcă de cafea? Nu ezi­tați. Rezultatul va apărea după câteva minute. Durerea scade în in­ten­sitate sau chiar dispare. De asemenea, cafeaua potolește și durerile mus­culare.

Digestiv natural

După o masă bună, a vă oferi o ceașcă de ca­fea nu este doar un moment de plăcere, ci și un ajutor pentru digestie. Cafeaua stimulează producția de secreție de salivă și en­zime digestive, care fa­cili­tează tranzitul intesti­nal.

Ceapa

Pansament natural

Știați că foaia trans­parentă care separă stratu­rile de ceapă are proprie­tăți antiseptice și vinde­cătoare? Folosiți-o pentru a obloji arsurile și zgâ­rie­turile ușoare. Aplicați foița direct pe zonele afectate și acoperiți-o cu tifon. Gră­bește vindeca­rea și reduce aspectul de ci­catrice.

Cataplasme contra durerilor

Ceapa crudă, dată pe răzătoare, poate fi folo­sită pentru cataplasme. O cataplasmă cu ceapă aplicată pe frunte este un tratament excelent pentru durerile de cap, în cazul sinuzitei. Tot cu ceapă puteți ameliora și durerea asociată cu cis­tita. Pentru asta, este suficient să aplicați ceapa crudă sub formă de cataplasmă, în partea de jos a abdomenului, pe zona vezicii urinare, timp de 40 de minute.

Împotriva oboselii

Fierbeți 2 cepe feliate timp de 10 de minute într-un litru de apă. Beți lichidul de-a lun­gul zilei, două zile consecutiv. Repetați procedeul imediat ce vă simțiți din nou slăbit.

Ouăle

În caz de arsură ușoară

Bateți un albuș de ou și adăugați o linguriță de ulei de măsline. Aplicați acest amestec pe zona afectată și așteptați să se usuce. Repetați aceste aplicații de mai multe ori. Acest tratament face minuni: elimină complet urmele arsurilor.

Împotriva durerii de genunchi

Durerea de genunchi este atât de frecventă, încât dacă nu o aveți, sigur cunoașteți pe cineva care o are. Există mai multe remedii naturale care o pot ameliora, unul dintre cele mai efi­ciente fiind gălbenușul de ou. Aveți nevoie de un gălbenuș și o linguriță cu sare, pe care le ames­tecați. Ungeți cu acest amestec genunchiul afectat, puneți un tifon, apoi înfășurați cu folie de plastic. Lăsați să stea 2 ore. În acest timp, odihniți-vă.

Energizant la vreme de iarnă

Amestecați pe baie de aburi 2 gălbenuşuri, 2 linguri cu zahăr, 50 ml de vin spumant sau şam­panie, 2 linguri cu cafea preparată. Se amestecă până ajunge la consistenţa unei creme subţiri. Se consumă dimineața, o dată pe zi. Este o băutură tonică de origine italiană care îl energizează pe cel care o bea, îi trezeşte simţurile şi-i ascute mintea pentru întreaga zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian