Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Calendarul Crăciunului

Foto: Shutterstock

• Sfaturi menite să vă facă tot mai frumoase și la trup, și la suflet, pe măsură ce se apropie sărbătorile •

Arome fierbinți

Începeți să vă gândiți și să visați la sărbătoarea Cră­ciunului: cu un ceai aromat, pre­pa­rat din scorți­șoară, cui­șoare și ghimbir.

Protecție pentru piele

Un plus de îngrijire pentru piele! În casă e cald, afară tem­peratura sca­de vertiginos, și tenul dvs. sensibil are de suferit. Pentru a preveni orice nea­juns: aplicați pe față, atât sub crema de noapte, cât și sub cea de zi, o lo­țiune hidratantă.

Relaxați-vă cât mai des

Sunteți obosite și încordate? A­cor­­dați-vă, din când în când, câte-o mică pa­u­ză. Așezați-vă pe marginea u­nui scaun, cu tălpile pe podea, ușor înde­păr­tate, și aple­cați-vă corpul în față, cu ca­pul și brațele atârnate. Stați așa cât vă face bine. Repetați de 2-3 ori. Vă relaxați pe loc.

Nu uitați părul!

Aerul rece dis­truge pelicula de umezeală de pe fi­rele de păr, care au nevoie de protec­ție. Încercați o cură intensivă, folo­sind o mas­că specială din comerț sau pre­parați-vă acasă o împachetare cu ulei de măsline. Se aplică seara, la cul­care, pe tot capul, se lasă să acțio­neze peste noapte și se în­depărtează dimineața, spălând bine părul.

Plus de energie

Încărcați-vă cu e­nergie. Prin­deți cu ambele palme în­che­ie­tu­rile mâi­ni­lor, tra­geți și men­țineți întin­de­rea 20 de secunde. După care lăsați brațele să cadă.

Garanția stării de bine – somnul

Nu săriți niciodată din 8 ore de somn pe noapte. Somnul creează bu­nă dispoziție. Și lăsați ziua să înceapă încetișor. Întindeți-vă și căscați cât vă țin puterile, pentru că diafragma de­tensionată asigură o respirație calmă și profundă. Frecționați-vă corpul cu palmele, pentru a stimula acti­vitatea celu­lară, faceți câteva exer­ciții de gim­­nastică în fața ferestrei des­chi­se, și veți „zbura” precum o pasăre spre ziua care începe.

Stimulare

Un masaj al tălpilor cu aju­to­rul unui dispo­zi­tiv de lemn cu ro­le acti­vează, prin punc­tele reflexe, întreg or­ganis­mul. La fel de efi­ciente sunt: o sticlă de bere mișcată înainte și în spate cu talpa piciorului, o minge de tenis sau coada măturii, pe ca­re tre­buie să pășiți, sprijinindu-vă de ceva – scaun sau altă mobilă.

Mâncare de iarnă

În anotimpul rece și întunecos trebuie să mizați mai mult pe hidrații de carbon – cereale inte­grale, paste integrale, cartofi, orez. În plus, pe can­tități mari de fructe și de legume. Stopează sen­zația de foame și ener­gizează.

Trăiască scorțișoara!

Scorțișoara vă fa­ce fericite! Mi­roase atât de fru­mos a Cră­ciun și, în plus, stimu­lează circu­lația sân­gelui. Este foar­te gus­toasă în ceai, bis­cuiți sau prăjituri, dar și ca miro­de­nie pen­tru varza roșie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian