
1. Puteți încerca următorul tratament naturist: luați boabe de grâu, porumb, secară, ovăz, mei (Atenție, netratate chimic!) Se pune la fiert într-un litru de apă câte o lingură din fiecare fel de boabe. În timpul fierberii se adaugă apa evaporată, astfel ca la final să fie aceeași cantitate de lichid ca la început. Fiertura obținută se bea, câte două-trei căni pe zi. Primele semne de însănătoșire se observă încă din prima lună de tratament, prin scăderea numărului leucocitelor. Tratamentul se face până la însănătoșirea completă și încă două-trei luni în continuare. Vă doresc multă, multă sănătate și toate cele bune.
LIDIA C. – București
2. Fiica mea are 7 ani și suferă de aceeași boală. A urmat doi ani tratament chimio-terapeutic, dar rezultatele nu au fost cele așteptate decât pentru o perioadă scurtă de timp. De peste trei luni urmează tratamentul naturist al măicuței Veronica – numele după călugărie, al măicuței Violeta Mocanu din Bârsești-Vrancea (tel. 0742.11.81.64). Se simte foarte bine, nu mai acuză dureri, are poftă de mâncare, este foarte vioaie. Dumnezeu să-i dea sănătate măicuței!
GEORGETA
„Caut un tratament naturist pentru otomicoză” (Răspuns pentru VASILE – Bacău, F. AS nr. 1064)
1. Vă sfătuiesc să încercați unguentul Nidoflor, care se aplică pe o bucățică de vată fixată la capătul unui bețișor. Se introduce în interiorul urechii o dată sau de două ori pe zi. Sper să vă ajute.
Petre – București
2. Uleiul de usturoi este deosebit de eficient în otomicoză. Se prepară astfel (după farmacistul Ovidiu Bojor): 10-15 căței de usturoi bine pisați se pun în 10-15 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline (ar fi bine să fie presate la rece). Macerarea durează șase săptămâni, dar se poate începe tratamentul și după patru săptămâni. Se folosește un bețișor pentru curățatul urechii (se găsesc în comerț) care se înmoaie în uleiul de usturoi, se introduce în urechea afectată, astfel încât să ajungă cât mai adânc. Operația se face în fiecare seară, timp de o săptămână.
SERGIU B.
„Sufăr de obezitate și am indurație pe coloană” (Răspuns pentru S. R. – București, F. AS nr. 1097)
1. Încercați cu următorul tratament: într-o strecurătoare, puneți o mână de coada-calului. Puneți o oală cu apă să fiarbă și când încep să se formeze aburi, puneți deasupra lor strecurătoarea, fără ca planta din ea să se ude. Când apa începe să fiarbă, dați oala deoparte și puneți peste strecurătoare un capac. Din când în când, umeziți cu puțină fiertură coada-calului. Când planta începe să se răcească (trebuie folosită cât suportați de fierbinte), scoateți-o afară și vârâți-o într-o bucată de pânză, apoi aplicați-o pe locul bolnav. Deasupra puneți o bucată de plastic și peste el un fular. Cataplasma trebuie să rămână pe spate toată noaptea. După înlăturarea ei, masați locul bolnav ușor, în sensul acelor de ceasornic, cu cremă de gălbenele. Repetați procedeul cel puțin o săptămână. Eu am urmat acest tratament într-o boală asemănătoare și după patru zile am simțit o ameliorare, iar după 10 zile m-am vindecat total, după o suferință de un an.
SILVIA – Sibiu
2. Stimată d-nă, eu mi-am vindecat o pisică paralizată din cauza unei vertebre dislocate cu comprese fierbinți cu bitter de plante. I le-am aplicat pe locul cu pricina de două-trei ori pe zi, făcându-i în plus și ședințe cu raze reci (există aparate comercializate de firma Zepter). Condamnată la moarte de medicii veterinari, care au vrut să-i facă o injecție letală, spre a nu se mai chinui, pisicuța e azi sănătoasă și merge din nou. De folos i-au fost și rugăciunile mele fierbinți, adresate Măicuței Domnului. Întrucât tratamentul recomandat nu prezintă niciun fel de pericole, eu zic să îl încercați.
AURORA – București
„Caut tratament pentru polimiozită nodulară” (Răspuns pentru MAGDALENA – Slatina, F. AS nr. 1164)
În stațiunea Vâlcele din jud. Covasna există un spital unde se tratează afecțiunile mușchilor cu succes. Am fost internată acolo cu alt diagnostic, dar am văzut că medici profesioniști tratează afecțiunile mușchilor, așa cum are și fiica dvs. Erau acolo bolnavi din toate județele țării și erau foarte mulțumiți de tratamentul făcut. Se poate ajunge cu autobuzul din Brașov sau Sfântul Gheorghe. Vă doresc sănătate și Dumnezeu să ajute pe toată lumea!
ILEANA F. – Brașov
„Caut tratament pentru colită colagenoasă”(Răspuns pentru LUCICA P. – Galaţi, F. AS nr. 1262)
Am citit apelul dvs. disperat și, deoarece m-am confruntat cu aceeași situație, vreau să vă ofer o rețetă sigură. Fetița mea, care atunci avea trei ani și jumătate, a contractat un microb și a făcut o gastroenterită acută. Tot ceea ce mânca elimina prin scaune foarte dese și nedigerate, pline de mucozități. Am tratat-o la nu mai știu câți doctori, dar starea ei era din ce în ce mai proastă. Îmi prescriau tot felul de medicamente și antibiotice, care nu au făcut altceva decât că i-au distrus flora microbiană din intestinul gros. O hrăneam numai cu pesmet și brânză de vaci calcică, deoarece refuza orezul și morcovul. Nimic nu a dat rezultate și am avut senzația că o pierd. Timp de șase luni de zile m-am chinuit așa, după care am întâlnit o doamnă asistentă, căreia îi voi rămâne recunoscătoare toată viața mea, pentru că mi-a dat leacul care mi-a salvat copilul și pe care vi-l ofer și dvs., în speranța că vă va pune capăt chinurilor. Leacul constă în folosirea cheagului de oaie în alimentația dvs. Fetiței mele i-am dat de trei ori pe zi câte o linguriță de cheag natural de oaie, amestecat în brânză de vaci calcică, după care a început să facă scaune legate și digerate. Cred că dvs., fiind adultă, ar trebui să luați câte o lingură, dar atenție, amestecată cu mâncare (de preferință brânză de vaci calcică). Aceasta se prepară în modul următor: fierbeți un litru de lapte, pe care îl amestecați după fierbere, la foc încet, cu 8 pastile de calciu lactic, până se taie laptele. Apoi se trece prin sită și rămâne brânza. Aceasta este singura brânză nefermentată. Luați câteva linguri de brânză proaspătă și le amestecați cu o lingură de cheag, apoi le mâncați. În plus, mâncați și orez fiert fără sare, morcov fiert, pâine uscată în cuptor. În general, mâncați mâncare de regim, fiartă. Nu mâncați prăjeli, carne grasă, salamuri, tocături. Mâncați numai fierturi și pâine făcută pesmet. Repetați administrarea brânzei cu cheag și a regimului alimentar până vedeți că scaunul se leagă și nu mai este nedigerat. Puteți să mâncați și puțin iaurt, pentru a se forma la loc mucoasa intestinală. Mă rog lui Dumnezeu să vă însănătoșiți, așa cum a făcut și fetița mea. Vă urez multă sănătate.
B. F. – Galați
„Nu reuşesc să mă vindec de onicomicoză” (Răspuns pentru A. T. – Bucureşti, F. AS nr. 1315)
1. Eu însămi am avut onicomicoză, de care m-am tratat cam doi ani cu medicamente, fără niciun rezultat. Dar o bătrână m-a învățat să folosesc benzina. Se pune benzină într-un borcan cu capac și, de mai multe ori pe zi, desfaci capacul și înmoi unghiile în benzină, când o mână, când cealaltă, apoi lași să se zvânte, fără a te spăla. După aproximativ 10 zile, ciuperca dispare.
Dr. ELENA V. – București
2. Tot în revista „Formula AS” am găsit un tratament care în aproximativ șase luni m-a vindecat de o micoză la unghiile picioarelor. Am folosit următoarele tincturi de la Plafar: tinctură de tătăneasă, de rostopască, de propolis, la care am adăugat oțet de mere. Le-am amestecat în proporții egale și seara, înainte de culcare, sau dimineața, se unge cu o pipetă unghia afectată (marginea ei). Am luat și Nizoral (1 tabletă/zi). Sănătate!
GHEORGHE G. – Târgu-Mureș
3. Cu câțiva ani în urmă, am avut și eu o micoză cu supurații purulente, în urma căreia mi-au căzut unghiile de la două degete. Dacă aveți degetele roșii, umflate, dureroase, înseamnă că sub unghii se află o infecție ce trebuie eliminată. Iată cum veți proceda: seara, după terminarea treburilor gospodărești, aplicați în jurul degetului și al unghiilor bolnave o fâșioară de slănină proaspătă de porc. Acoperiți-o cu o folie de plastic și fixați-o cu o bandă adezivă. Schimbați fâșia de slănină la 12 ore. În cel mult 24 de ore, va începe să colecteze. Ajutați procesul de eliminare storcând bine degetul, chiar dacă vă doare. Continuați să aplicați slănină timp de 6-7 zile, chiar în condițiile când nu mai colectează. După această perioadă, începeți tratamentul cu Exoderil (se găsește în farmacii), păstrând o igienă riguroasă a mâinilor și a instrumentelor pe care le veți folosi. Înainte de culcare, aplicați o fâșioară subțire de vată pe unghia bolnavă. Turnați pe vată câteva picături de Exoderil și, cu un instrument din trusa de manichiură (fiert în prealabil), introduceți vata astfel îmbibată sub unghie, cât mai profund. Acoperiți cu o folie de plastic și fixați cu leucoplast. Operațiunea se repetă la 12 ore, degetul rămânând permanent protejat. Pentru treburile gospodărești folosiți mănuși de plastic, astfel ca nimic să nu afecteze degetele în perioada tratamentului, care poate dura 3-4 săptămâni, în funcție de vechimea bolii. Nu întrerupeți tratamentul decât atunci când unghia moale, bolnavă, va fi complet eliminată de unghia sănătoasă, care va începe să crească. În caz contrar, riscați să recidiveze și tratamentul va fi mult mai complicat. Vă doresc multă sănătate!
IOANA – București
4. Pentru onicomicoză se face un preparat din 3/4 unt proaspăt și 1/4 sulfat de cupru (piatră vânătă). Se amestecă bine aceste produse, apoi se ung părțile afectate, până la completa vindecare.
P. N. – București