Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Războiul cu kilogramele

Foto: Shutterstock

• Trei rețete rapide •

În numărul de as­tăzi al revistei, vă recomandăm câteva rețete de slăbire rapidă, potrivite mai ales oa­menilor tineri și sănătoși.

Cura de fructe

• Se ține trei zile pe săptămână • Se slăbesc 2 kg în 7 zile •

Fructele constituie un aliment bo­gat în hi­drați de carbon, dar con­țin o cantitate ne­sem­ni­ficativă de proteine sau grăsimi. Pe de altă parte, ele au din abundență fi­bră vegetală, vita­mine și minerale. Fructele sunt ali­mente accesibile. Bu­ne la gust și cu un aspect agreabil, are, fiecare în parte, o altă savoare și se pot combina ușor. Fruc­tele produc foarte repede sen­zația de sațietate, datorită volu­mului mare pe care îl au și marii can­tități de fibre și apă pe care le conțin.

Succesul acestei cure constă în fap­t­ul că aduce puține calorii – între 800 și 1200 pe zi. Are un efect diu­retic da­to­rat cantității ridicate de li­chide care se ingerează.

Are un efect laxativ și dezinto­xi­cant și facilitează tranzitul intestinal. Produce o scădere notabilă a coleste­ro­lului și a tensiunii arteriale și aduce or­ganismului un surplus de vitamine și minerale. Durata lui este de trei zile pe săptămână (dar numai fructe) și se compune din fructe proaspete, uscate sau suc de fructe preparat proaspăt, în fiecare zi. Nu există limită canti­tativă.

Cura Waerland

• Durează trei zile pe săptămână • Se pierd 4 kg în 7 zile •

Este un regim de slăbit foarte dras­­­tic, propus de dieteticianul sue­dez Ake Waerland. Nu trebuie ținut mai mult de trei zile. Aduce doar 600 de calorii pe zi. Se compune din 500 g cartofi și 500 g țelină pe zi. Cele două legume se curăță și se fierb, se dau prin sită și se transformă într-un piure, care trebuie amestecat cu o linguriță cu semințe de in și frunze tocate de pătrunjel. În plus, trebuie să se bea doi litri de apă minerală sau pla­tă, la temperatura came­rei. Avan­tajul aces­tei cu­re este că se pierd foar­te repede kilogramele: pa­tru kilo­grame în șapte zile. Țelina are o ac­țiune diu­retică. Se pierde apă și se slă­bește ușor. Are efect dezintoxicant.

Inconvenientul curei este că pot să apară deranjamente gastro-intestinale sub formă de gaze sau diaree. E și foar­­te monotonă. Cei care o practică tre­buie să aibă voință.

Cura zero

• Durează 2-3 zile pe săptămână • Se pierd 5 kg în 7 zile •

Este de fapt un post negru tera­peutic. Singurele alimente permise sunt ceaiul și cafeaua fără zahăr, cea­iuri de plante, apa. Ea trebuie neapă­rat dublată de ingerarea de vitamine sintetice și minerale. Durata este de 2-3 zile maximum. Avantajul maxim este pierderea rapidă a greu­tății, dar pentru scurt timp. De­za­vantajul este sen­zația puternică de foa­me și riscul apariției unor simptome de vo­mă, trans­pirație, ame­țeală. Se practică mai ales ca mijloc de „cu­rățare” a organismului, înaintea altor diete mo­derate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian