Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru AUREL – Iași, F. AS nr 1401: „Caut remediu pentru Helicobacter pylori”

Dr. IRINA SPUDERCA – medic specialist Medicină de familie și competență ecografie generală și consultant nutriție, Clinica Armonia Center București, tel. 0723/51.07.37

Infecția cu Helicobacter pylori este des întâlnită și, din păcate, este greu de îndepărtat din varii mo­tive:

* Se răspândește foarte ușor, din cauza faptului că se transmite prin ta­câmuri (furculițe, linguri etc.) nespă­late (nesterilizate) corespunzător.

* Are o rezistență ridicată la anti­biotic și este agresivă atât la nivel gastric, cât și hepatic.

Din această cauză, în urma tratamentelor cu antibiotice, deseori persoanele se aleg cu gastrită și/sau cu transaminaze crescute, în vreme ce bacte­ria rămâne în continuare prezentă în organism. Acest aspect m-a intrigat cu mulți ani în urmă, și am căutat studii legate de posibile tratamente eficiente îm­po­triva Helicobacter pylori. Unul din studii arăta că bacteria este sensibilă la sulforafani. Aceștia sunt nutrienți din legume precum varza, broccoli și usturoi. S-ar părea că simpla intro­ducere a acestor legume în dieta zil­nică ar putea fi suficientă pentru a trata și înlătura Helicobacter pylori din corp. Dar lucrurile nu sunt așa simple. Este necesară o anumită con­centrație a acestor nutrienți, astfel încât ei să devină eficienți în trata­men­tul de îndepărtare a bacteriei. Spre exemplu, ar putea fi făcută o încercare cu suc obținut prin punerea în blender și mixarea mugurilor de broccoli, plus căței de usturoi și varză crudă. Doar că acest suc, astfel obținut, ar avea un gust și miros care l-ar face greu de înghițit. În plus, ar trebui consumat de mai multe ori pe zi, lucru greu de realizat, în special de persoanele care muncesc în birouri, până seara.

De aceea, o soluție mai simplă și foarte eficientă o reprezintă utilizarea unor suplimente complexe și de foarte bună calitate, care există și în România. Ele conțin crucifere, usturoi și, în plus, beneficiază de tehnologii extrem de avansate, care le fac să fie cu adevărat eficiente în lupta împotriva Helico­bacter pylori. Trebuie urmate și câteva reguli igie­nice și dietetice, cum ar fi:

l Tacâmurile să fie fierte (sterilizate) după fie­care masă.

l Fiecare membru al familiei să mănânce doar cu tacâmurile personale, pentru a evita transferul bacteriei de la cel infectat la persoanele sănătoase.

l O altă măsură ce trebuie luată este și intro­du­cerea unui supliment de enzime digestive, pentru a susține o bună digestie și pentru a împiedica dez­voltarea bacteriei.

Pentru sfaturi legate de programul cu supli­mente nutriționale, puteți suna la 0745/03.13.50.

Vă doresc multă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Sufăr de bursită subdeltoidiană” (Răspuns pentru GRIGORE T. – Bucureşti, F. AS nr. 1382)

Bursita este o maladie des întâlnită, ce se mani­festă prin inflamarea unor articulații, mult mai frec­vent cele de la coate și genunchi, inflamație non-reumatică, de natură mecanică, și foarte rar legată de o afecțiune degenerativă a articulației în jurul că­reia se formează. Practic, bursita apare după pre­siuni și/sau lovituri slabe și puțin dureroase sau chiar nedureroase, dar relativ frecvente, asupra unor articu­lații precum coatele și ge­nunchii. Asemenea microtraume se produc la muncitorii ce stau mult pe coate sau genunchi, precum tâmplarii, faianțarii, muncitorii din construcții și chiar cei ce lucrează mult în fața calculatoarelor și se sprijină pe coate în activitatea lor. Tumefierea (inflamația) este destul de serioasă, ajungând une­ori la dimensiunile unui ou de curcan. Până acum aproximativ un an şi jumătate, această inflamație specifică bursitei se vindeca printr-o singură me­todă, şi anume extirparea chirurgicală, printr-o in­ci­zie făcută de medicul chirurg sau ortoped, prin care se scoate bursa (un fel de cămașă mem­branoa­să, ce învelește și protejează tendoanele ce sunt prinse de articulații) care s-a umplut cu lichid din cauza deselor microtraumatisme. Din păcate, în afară de neplăcerea spitalizării, după intervenția chirurgicală, articulația respectivă se imobilizează total pentru câteva zile, iar extirparea acelei cămăși protectoare, numită bursă, face ca ea să nu se refacă niciodată, lăsând tendoanele neprotejate, fapt ce duce, în timp, la deteriorarea lor și la instalarea altor maladii degenerative abarticulare.

Preocupat de aceste pro­bleme cu care pacienții mei se confruntă frecvent, am conce­put, cu circa un an şi jumătate în urmă, un preparat de uz ex­tern, un gel, care, prin aplica­rea de 2-3 ori pe zi, prin masaj ușor al zonei inflamate, duce la resorbția totală şi definitivă, fără sechele şi fără recidive, a inflamațiilor provocate de bursită, într-un interval de 12-18 zile. Am preparat gelul res­pectiv în două variante, şi anu­me „Gel antibursită”, destinat bursitelor nedureroase şi „Gel antiinfla­mator complex”, des­ti­nat bursitelor însoţite de du­reri. Aceste geluri au repurtat  succese peste aşteptări, în 99% din cele peste 150 de cazuri de bursite diagnosticate de medici și tratate cu preparatul meu.

În concluzie, aceste două preparate, „Gelul an­ti­bursită” și „Gelul antiinflamator complex”, înlo­cuiesc cu mare succes intervenţiile chirurgicale, prin care se rezolvau până mai ieri bursitele. Prin conceperea, prepararea şi apariţia „Gelului antibur­sită” şi ale „Gelului anti­inflamator complex”, a­ceas­tă maladie a devenit una banală, ce se vindecă uşor şi total, numai prin simpla aplicaţie externă a unuia dintre cele două pre­parate. Preparatele nu au în com­poziţie decât o sin­gură substanţă farma­ceu­tică, numită „Ibupro­fen”, restul de 9 compo­nente sunt plante.

Cititorii revistei „Formula AS” care au fost diag­nosticaţi cu bursită mă pot contacta la tel./ WhatsApp 0745/13.75.37 pentru a li se oferi va­rianta de vindecare, fără operaţie chirurgicală.

  Cu stimă!  

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Gura îmi miroase foarte urât și medicii nu găsesc cauza” (Răspuns pentru ANDREEA M., F. AS nr. 1393)

Halitoza sau respirația urât mirositoare este de­terminată de un microb greu depistabil, care stațio­nează în gât și în bronhii, coborând uneori la nive­lul stomacului, unde în combinație cu anumite ali­mente – ceapă, usturoi, praz, condimente etc. creea­ză în apropiere un miros jenant, neplăcut. Cacosmia mai poate fi cauzată de diverse boli hepatice, reflux gastroesofagian, indigestii, constipație, infecții ale nasului și faringelui, afecțiuni periodontale, gingi­vite, parodontoză, abcese dentare, esofag Barret, gingivită ulcerativă, angină Vincent, candidoză bucală sau intestinală, de medicamente, boli infec­țioase – bronșiectazie – cauzată de rujeola copi­lăriei, tuse, infecții virale etc.

În cazul gingivitei ulcerative produsă de unele bacterii saprofite, halena este totdeauna prezentă, tratamentul indicat fiind Metronidazolul, igiena bucală foarte riguroasă și ceai de mușețel concen­trat. În lipsa unui tratament eficace, infecțiile nazale sau faringiene pot favoriza halitoza pe timp înde­lungat, chiar toată viața.

Dacă percepeți dvs. personal sau o rudă un mi­ros fetid când respirați, fără a fi con­sumat muș­tar, ceapă, usturoi, ardei iute, salamuri, mici, zahăr, carne de porc sau alcool (țuică, vermut, vodcă, coniac, bere), faceți un test de biorezonanță la un centru cu experiență.

Halena mai poate fi declanșată de gastrita atro­fică și erozivă. Evitați 3 luni consumul de băuturi acidulate – sifon, Coca-Cola, apă minerală, Pepsi, cafea, alimente conservate.

Respirația urât mirositoare mai poa­te avea și alte cauze frecvente: fumatul, consumul de doze mari de suplimente alimentare cu vitamine, canti­tate mică de salivă în cavitatea bucală cu rol de a lup­ta cu infecțiile bacteriene și de a menține pH-ul la valoarea normală, deficiențe gra­ve de vitamina C. Unele bacterii anaerobe din zona sub­linguală produc compuși de sulf cu miros de ou stri­cat, sesi­zabil în respirație.

Se va renunța obligatoriu la fumat și la consu­mul de bere.

Tratament: Jarro-Dophilus + Fos, Super Digest­away, Mastic Gum, Grapefruit extract, All C – Vit. C masticabilă, Gastritix.

Consumați fructe și legume proaspete, kefir, iaurt sau lapte bătut (brânză dulce și caș proaspăt de vacă – dacă nu aveți Candida), orez fiert, cartofi fierți sau piure, pește slab fiert sau preparat la grătar electric sau pe aragaz, sucuri proaspete, do­vlecei etc.

Nu reîncălziți mâncarea preparată, nu gătiți în oale de aluminiu și evitați o perioadă preparatele pe grătar cu cărbuni. Stabiliți-vă câteva reguli die­tetice și ore de luat masa: ora 7 – mic de­jun, 10.30 – gustare, 14 – masa de prânz, 16.30 – gustare, 20.00 – cina. Di­mi­neața și seara spălați dantura, alternativ, cu paste de dinți: Sen­sodyne, Gano Fresh, Genna Dent Ho­meo­patic. Clătiți gura frec­vent cu apă de gură „Listerine”; cu o periuță mai puțin as­pră periați limba ușor, săptămânal.

O lună de zile, beți dimineața, pe sto­ma­cul gol, 200 ml apă lim­pede de argilă (procurată de la d-l Bo­can, tel. 0788/23.38.73). Seara se pune într-un pahar o linguriță plină cu argilă (folosiți numai linguriță de lemn, plastic sau porțelan). A doua zi agitați conți­nutul, lăsați să se decanteze 10 minute, apoi se poa­te consuma. La prânz și seara, cu 15 minute înainte de masă, beți o cană cu infuzie de pelin, anghinare sau păpădie, îndulcită cu puțină miere. La ora 18.00, timp de o lună, mestecați 1 gram de propolis. După fiecare masă faceți gargară cu ceai de salvie.

Notă specială: Dacă nu aveți diabet, consumați frecvent bomboane Ibons, fabricate din ingrediente naturale – trestie de zahăr, ghimbir, amidon, mentă. „Ibons mentă” se găsesc numai în farmaciile DONA.

Dacă se poate, consumați zilnic o cană cu ceai verde sau negru. Substanțele conținute stopează dezvoltarea bacteriilor ce provoacă mirosul ne­plăcut al gurii (halena).

Multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian