Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

THE MONO JACKS – Vis de glorie

Trupa bucureşteană de rock alternativ The Mono Jacks şi-a făcut loc încet, dar sigur, pe scena muzicală de la noi, și-a adunat o experiență bogată, cântând live atât în cluburi, cât și la festivaluri mari, precum: Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania, TIFF, Electric Castle. Luna aceasta, formația condusă de Doru Trăscău lansează la Arenele Romane, alături de invi­taţi cunoscuți, precum: byron şi Rockabella, un nou album – „Gloria”. Este cel de-al treilea album „mare” al lor, scos în cei doisprezece ani de exis­tență, unul extrem de aşteptat de fani şi de critici deopotrivă.

The Mono Jacks a luat fiinţă în 2008 în jurul lui Doru Trăscău, şi este ce-a de-a doua trupă a solis­tului, care câştigase deja, cu trupa lui de debut AB4, tro­feul pentru „Cea mai bună trupă românească” la MTV Europe Music Award, în Edin­burgh, Scoția, în 2003. Chiar dacă solistul ei era bi­necunoscut, trupa cea nouă – The Mono Jacks – nu a atins imediat gloria. Mai întâi şi-a căutat o formulă, cu care per­formează și azi: Doru Trăs­cău (voce), Cristian Chiru (bas), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe), dar care s-a închegat în 2017, după mai multe încercări şi schimbări. Dar se pare că aşteptarea şi căutările au meritat. Formaţia şi-a definit stilul şi şi-a găsit componenţa potrivită. „Sunt aproape 17 ani de când fac muzică și simt că asta-i trupa pe care trebuia s-o am la 19 ani”, declara solistul și fondatorul trupei.

The Mono Jacks a lansat până azi două albume: „Now In Stereo” (2010) şi „Ușor distorsionat” (2017), dar și două EP-uri (discuri mai mici, cu 4-5 melodii): „Fortunes” (2011) şi „Gândurile” (2012), care au fost primite de public cu entuziasm din ce în ce mai mare.

În aprilie 2019, trupa şi-a promovat noul single „Please don’t”, şi a susţinut concerte prin toată ţara, aveau programat şi un turneu în Germania, pe care însă au fost nevoiţi să-l anuleze. „Relația noastră cu com­pa­nia locală, or­ga­nizatoarea turneului, care ne-a propus și a rezer­vat turneul, nu s-a desfăşurat sub cele mai bune auspicii. Şi după ce am mai aflat şi de experienţa nefericită a colegilor noștri de la byron cu această companie, şi am cântărit cu atenție toate opțiunile, am ajuns la concluzia că sosirea noastră în Ger­mania trebuie să se întâmple în circumstanțe mult mai bune decât cele prezentate acum”.

Dar cum 2020 se anunţă a fi un an mult mai bun pentru ei, lansarea noului album fiind aşteptată, atât de cei care îi iubesc, dar şi de curioşi, poate – cine ştie – vor ajunge repede şi peste hotare, să-l lanseze şi la fanii din diaspora. „Una dintre primele piese la care am lucrat este «Gloria», care de altfel dă și numele albumului. «Gloria» este un nume de fe­meie și îmi imaginez că este o femeie teribil de fru­moasă. «Gloria» poate să te înșele, însă. «Gloria» poate să te facă să faci tâmpenii și cu toate astea o dorim cu toții. «Gloria» poate să te facă să înfăp­tuiești lucruri mărețe. «Gloria» te poate ucide. «Gloria» este o frământare sau căutarea unui sens. «Gloria» este șansa noastră de a deveni nemuri­tori. Și eu de ce aș vorbi despre glorie, dacă nu cumva din dorința ca tu să-i aduci aminte de numele meu?”, spunea Doru Trăscău.

Fiind ceva mai de „modă veche”, băieţii şi-au început promovarea discului nu doar pe internet, ci şi la posturile de radio cunoscute, prezentându-l chiar integral, pe 26 ianuarie, la Radio Guerrilla, în cadrul emisiu­nii Album Duminical.

De pe 29 ianuarie, noul album The Mono Jacks este disponibil pe majoritatea rețelelor de distribuție digitală (Apple Music, iTunes, Spotify, Youtube), iar imediat după concertul de lansare, va putea fi găsit şi în librării.

La concertul de lansare de la Arenele Romane din București, de pe 8 februarie, The Mono Jacks au invitat alături de ei prieteni buni, precum membrii trupei byron şi formaţia Rockabella. Iar dacă tru­pa lui Dan Byron nu mai are ne­voie de nicio prezentare, trebuie să vă spunem însă câteva cuvinte despre Rockabella, o formaţie mai nouă, înfiinţată în 2014, la Bucureşti, de către Teo­dora Moroșanu (fosta solistă a trupei de rock-alter­nativ Evo). Până acum, trupa a suferit mai multe schimbări de stil şi componenţă. Azi, formaţia îm­bină art-rock-ul alternativ cu indie rock şi e com­pusă din: Teodora Moroșanu (voce), Andrei Ilie (tobe) Bogdan Diaconeasa (bas) și Ștefan Mustață (chitară). Anul trecut, Rockabella a lansat albumul de debut „Clarobscur”, iar una din melodiile cu­prin­se pe acesta, „Steagul alb”, este un duet cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks.

Pentru concertul de lansare de pe 8 februarie a discului „Gloria”, al formaţiei The Mono Jacks, de la Arenele Romane din București (cortul va fi în­călzit), se mai găsesc la vânzare doar 100 de bilete în reţeaua iaBilet.ro, la preţul de 100 lei, acces general. Aşa că urmaţi îndemnul trupei şi „grăbi­ţi-vă – repejor, repejor, ca să le mai prindeți!”. După lansarea din Capitală, băieţii vor porni să stră­bată ţara în lung şi-n lat, ca să-şi promoveze albumul, iar prima oprire va fi la Constanţa, în Club Doors, pe 14 februarie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian