Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumuseţe… cu ploaie și zăpadă

Foto: Shutterstock

Aflate la discreție, când vine iarna, apa de ploaie şi zăpada sunt ingrediente preţioase pentru întreținerea și sporirea frumuseții, verificate de femeile din toate tim­purile. Pe urmele lor, multe firme folosesc apa de ploaie, ca bază pentru crearea produselor cosmetice: săpu­nuri, creme, loțiuni.

Cum folosim apa de ploaie sau zăpada pentru înfrumusețare

* Colectați apă de ploaie într-un vas curat și veți obţine o loţiune ne­preţuită pentru păstrarea frumuseţii. Aceleaşi calităţi le are şi zăpada to­pită, care se obţine prin punerea unui vas cu zăpadă pe calorifer sau altă sursă de căldură. Aplicate pe piele, apa de ploaie și zăpada topită sunt de­toxifiante, hidratante, tonifiante şi vă ajută să mențineți pielea mai nete­dă și mai proaspătă.

* Şi părul tratat cu apă de ploaie devine mătăsos, strălucitor şi nu mai cade. De aceea, nu vă feriți de mersul prin ploaie fără umbrelă. Părul se udă cu apă de înaltă calitate, care ajută la eliminarea prafului care rămâne în păr pe parcursul zilei și, de asemenea, îl face să crească mai repede.

* Este recomandabil să colectați apa din a doua zi de ploaie (sau ză­pa­da), când aerul este mai curat. Pro­prie­tățile sale se păstrează câteva zile dacă o țineți la rece, deși dacă do­riți să o utilizați mai mult, o puteți în­gheța. Ideal este să o păstrați la rece, pentru a vă spăla și pe față în fiecare zi.

Loţiune pentru ten gras

Ingrediente: apă de ploaie sau ză­padă topită, suc proaspăt de lămâie, în părţi egale.

Amestecaţi apa de ploaie cu sucul de lămâie şi loţionaţi tenul, seara, la culcare. Se prepară proaspătă sau se poate păstra la frigider, cel mult 3 zile.

Loţiune împotriva petelor și porilor dilataţi

Ingrediente: o cană cu apă de ploaie sau zăpadă topită, 2 linguri cu tărâţe de grâu, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă cu miere.

Fierbeţi tărâţele de grâu în apa de ploaie timp de trei minute, acoperiți vasul și lăsaţi-l să se răcească, strecu­rați lichidul şi adăugaţi sucul de lă­mâie şi mierea. Aplicaţi loţiunea pe te­nul spălat, seara, la culcare. Se pre­pară proaspătă sau se poate păstra la frigider, cel mult 3 zile.

Loţiune pentru ten uscat, ofilit

Ingrediente: apă de ploaie sau zăpadă topită, iaurt, în părţi egale.

Amestecaţi apa de ploaie cu iaur­tul şi loţionaţi-vă tenul curăţat înain­te, seara, la culcare. Se prepară proas­pătă sau se poate păstra la frigider, cel mult trei zile.

Loţiune pentru întinerire

Ingrediente: o cană cu apă de ploa­ie sau zăpadă topită, o lingură cu busuioc, o lingură cu petale de trandafiri.

Mărunțiți busuiocul și petalele de tran­dafiri și turnați peste ele apa de ploaie. Lăsați totul la macerat 7-8 ore, apoi strecuraţi lichidul și curăța­ți-vă tenul în fiecare seară. Loțiunea se prepară proaspătă sau se poate păstra la frigider, cel mult trei zile.

Masaj cu zăpadă

Masajul corpului cu zăpadă face parte din ritualul saunei ruseşti, care are un rol important în întreţinerea fru­museţii şi a sănătăţii. Rusoaicele îşi masează tenul şi corpul cu zăpadă, iar asta ţine ridurile departe şi le asi­gură o piele tânără şi proaspătă. Cum procedaţi: frecați-vă ușor fața, gâtul și decolteul (sau și corpul) timp de câteva minute, cu mişcări circulare, cu un bulgăre de zăpadă. Astfel sti­mu­­­­laţi producţia de colagen.

Baia împărătesei Sissi

Printre multe alte proceduri de în­frumusețare ale vestitei împărătese a Austriei, se numără și baia în amestec de apă de ploaie și lapte de capră, care dădea trupului ei un luciu de sidef. Pentru a obține și acasă rezul­ta­tele miraculoasei băi, amestecați o ceașcă de apă de ploaie, cu aceeași cantitate de lapte de capră, înmuiați un burete pe care îl treceți ușor pe corp, cu masaj ușor, de mai multe ori.

Balsam pentru păr

Ingrediente: apă de ploaie sau zăpadă topită.

La ţară, pe vremuri, femeile își spălau părul doar cu apă de ploaie sau zăpadă topită, pe care le strângeau cu grijă. Suplețea și luciul erau asigu­rate. Faceți și dvs., la fel, folosind apă de ploaie sau zăpadă topită.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian