
Furunculele se tratează foarte ușor, în funcție de stadiul în care se află, prin două metode: dacă sunt în faza incipientă, se tamponează frecvent locul cu oțet de mere, iar noaptea se lasă o compresă îmbibată pe locul respectiv. În puțin timp, furunculul se retrage, fără a mai erupe. Dacă după două zile nu se observă nici o diminuare, se aplică următoarea metodă: se taie cât mai mărunt o ceapă potrivit de mare și se face cu ea un aluat, amestecându-se cu puțină făină și puțină smântână sau lapte prins. (Compoziția să aibă consistența aluatului de cozonac.) Se întinde deasupra furunculului seara (se poate și ziua, dar este mai incomod). Dacă dimineața nu este deja spart și puroiul scurs pe pansamentul de aluat, se mai aplică încă o dată, a doua seară, aceeași compoziție. În mod sigur, el va extrage puroiul cu rădăcină cu tot.
SIMONA M. – Arad
„Am fost diagnosticată cu pseudopolip anal” (Răspuns pentru MONICA, F. AS nr. 1194)
Pseudopolipii sau polipii inflamatori anali se tratează cu succes prin aplicări locale de foi de varză strivite în prealabil, atât cât să iasă sucul la suprafață. Dacă sunt și hemoroizi interni, se pot introduce în anus, seara la culcare, supozitoare confecționate tot din foi de varză pregătite ca mai sus. Foile trebuie să fie proaspete, să nu aibă nervuri (se îndepărtează cu foarfeca). Se pot folosi două-trei frunze, aplicate una peste cealaltă. La început, poate apărea o supurație favorabilă. Se vor curăța puroiul și sângele atrase la suprafață cu apă fiartă, după care se vor aplica frunze de varză proaspăt strivite. Pansamentele cu varză se vor aplica până la cicatrizarea totală. Este indicat și un regim alimentar, fără alimente condimentate, afumături, grăsimi excesive. Pe tot parcursul zilei, când ne deplasăm la serviciu sau ieșim în oraș, cu alte interese urgente, și aplicarea pansamentelor nu se poate face, este indicată badijonarea cu suc de varză obținut la storcător, după o prealabilă igienă a șezutului cu apă fiartă și săpun. (Sucul proaspăt obținut își păstrează calitățile doar jumătate de oră!) De aceea, se vor face cantități mici pentru badijonare. Mult succes!
SILVIA G. – Iași
„Băiatul meu suferă de dureri îngrozitoare la tălpile picioarelor” (Răspuns pentru VASILE T. – Bucureşti, F. AS nr. 1267)
M-am confruntat și eu cu această problemă și am reușit să-mi ameliorez durerile folosind următoarea metodă:
* În fiecare seară, după o baie caldă la picioare, se masează gamba, laba și talpa picioarelor cu unguentul Diclofenac, apoi se pun șosete peste noapte. În timpul masajului se insistă mai mult pe talpă, în special pe porțiunea spre vârfurile degetelor, cât și la călcâie.
* Dimineața faceți câteva exerciții de gimnastică rotind labele picioarelor spre stânga și dreapta, apoi ridicați-vă alternativ pe degete și călcâie, timp de zece minute. Rezultat bun dă mersul pe nisipul cald sau pe trotuarul cald, cu picioarele goale, cât și mersul în apă, până la genunchi, în ritm de alergare.
* Alt procedeu este masajul cu dușul în vană, cu apă călduță, seara, înainte de culcare. În cazul meu, aceste metode au dat rezultate deosebite.
IOANA C. – Lugoj
„Caut un leac naturist pentru colpită micotică” (Răspuns pentru SILVIA F. – Bucureşti, F. AS nr. 1297)
Vă comunic rețeta unui medic specialist, care i-a fost de mare folos unei rude apropiate: Metronidazol (1/2 tabletă), Stamicin (1/2 tabletă), Ampicilină (1/2 capsulă), Vitamina A (10.000 u.a), Sintofolin a 5 mg fiola (1/2), Butir cacao g S. Se prepară la farmacie 10 ovule. Se folosește un ovul seara, la culcare, intravaginal. Concomitent, se administrează pe cale orală: Metronidazol 3×1/zi, Ampicilină 4×1/zi, respectând cu strictețe orele (6.00, 12.00, 18.00, 24.00). Puteți cere referințe despre rețetă și la medicul dvs. curant.
MARIANA M. – Cluj-Napoca
„Caut un tratament pentru escare” (Răspuns pentru CORNELIU V. – Bucureşti, F. AS nr. 1304)
Puteți folosi Bioxiteracor (spray), care dezinfectează și grăbește cicatrizarea. Se găsește în farmacii (este produs românesc).
* Spălați escarele cu decoct de gălbenele, apoi ungeți-le cu o alifie preparată din aceeași plantă. Dacă nu aveți unguentul preparat de dvs. în casă, apelați la un produs de Plafar (de preferință de la Orăștie). Să nu fie o oarecare cremă cosmetică cu extract de gălbenele, fiindcă nu are nici pe departe același efect. În speranța că micile mele sfaturi vor ușura suferința soției dvs., vă doresc amândurora sănătate, putere de la bunul Dumnezeu și mult optimism.
ANA – Cluj-Napoca
„Băieţelul meu face febră în mod repetat” (Răspuns pentru IRINA R. – Cluj, F. AS nr. 1329)
Stimată doamnă, și eu am trecut prin aceeași situație cu fetița mea, când avea trei ani. Am umblat în zadar cu ea de la un medic la altul, până când un simplu medic de provincie, în urma unui banal consult ORL, a spus că deși copilul are niște polipi mici ei reprezintă un focar de infecție și determină apariția permanentă a febrei. Au operat fetița și febra a dispărut. Deci, înainte de alte analize laborioase, încercați și acest simplu control ORL. Dacă medicul nu confirmă prezența lor, investigațiile trebuie să continue cu alte analize.
A. NEAGOE – București
„Sufăr de vaginită cu streptococ hemolitic B” (Răspuns pentru SIMONA – Bucureşti, F. AS nr. 1335)
Nu trebuie să disperați, pentru că majoritatea femeilor suferă de această boală. Eu am aplicat un tratament complex, care sunt sigură că vă va vindeca și pe dvs.
* Regim alimentar (orice boală se vindecă în primul rând prin schimbarea alimentației) – legume (rădăcinoase), lactate (în special iaurt și chefir), pâine neagră, tărâțe de grâu (pentru a evita tendința spre constipație). Se elimină din alimentație: carnea (rareori puteți mânca pasăre), untura, mezelurile, smântâna, ciocolata și condimentele.
* Cura cu polen: se administrează trei lingurițe pe zi, înainte de fiecare masă, cu o jumătate de oră (cura se poate repeta numai după trei luni de zile).
* Plante: infuzie de urzică moartă albă (o linguriță cu vârf, opărită cu o cană de apă) se bea o ceașcă pe zi, câte o înghițitură, din oră în oră.
* Spălături vaginale cu ceai de pelin și amidon (au un efect excepțional). Se pun să fiarbă 3 l de apă. Când dau în clocot, se pun 150 g pelin și două linguri de amidon. Se trage vasul deoparte, se lasă să se răcească și se strecoară. Se fac spălături vaginale călduțe, seara, de trei ori pe săptămână, până la apariția următorului ciclu, și o spălătură după terminarea lui.
* În fiecare dimineață, după o perfectă igienă locală, am introdus și masat ușor în vagin alifie de gălbenele.
Vă doresc multă sănătate!
ELENA B. – București
„Am primit diagnosticul fotodermatită” (Răspuns pentru SPERANŢA – Galaţi, F. AS nr. 1383)
1. Am suferit și eu de fotodermatită. Am consultat un medic homeopat în primăvara aceasta și de atunci nu am mai avut nici un fel de probleme.
LUIZA F. – Pitești
2. Vă recomand câteva produse naturale străine, care dau rezultate deosebite în boala dvs.: Gel de Aloe vera, spray de Aloe vera, cremă cu propolis.
RODICA
„Fiica mea are reflux gastro-esofagian” (Răspuns pentru PETRUŢA – Slatina, F. AS nr. 1384)
Am suferit și eu, ani de zile, de reflux gastro-esofagian, și după spusa medicilor, aș fi fost condamnată toată viața la medicamente. Dar într-o zi, Dumnezeu mi-a scos în cale o bătrână care mi-a recomandat următorul amestec de plante: tătăneasă (100 g), troscot (50 g), gălbenele (50 g). Se ia o linguriță cu vârf din acest amestec (eu am pus mai multă tătăneasă) la 1/4 l apă clocotită, se opărește și se lasă cinci minute în repaus. Se beau trei-patru căni pe parcursul unei zile, înghițitură de înghițitură. Eu, după trei-patru căni de ceai, n-am mai avut absolut nimic. Vă doresc însănătoșire grabnică.
MONICA B. – Sibiu
„Din cauza unei fisuri anale, sângerez la fiecare scaun” (Răspuns pentru CAMELIA, F. AS nr. 1398)
Stimată doamnă,
Și eu am avut un diagnostic asemănător, și la indicația medicului, am urmat tratament cu suplimentul alimentar Endolex Complex (3 capsule pe zi) și un medicament, Famotidină, 1 capsulă pe zi. Rezultatele au fost bune, și în prezent țin regim fără carne și dulciuri, mănânc multe legume și fructe, produse apicole. În fiecare seară se face o baie cu mușețel și gălbenele, iar pentru întreținere, folosesc Hemorzon (supozitoare) și unguentul Hemorzon.
Vă doresc multă sănătate!
DUMITRU SCOICĂ – Drobeta Turnu Severin