Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Remedii-minune pentru bolile iernii

Foto: Shutterstock

Amigdalită

* Dacă v-ați îmbolnăvit de amigdalită și vă sunt contraindicate antibioticele, încercați o meto­dă simplă. Luați 2 cănițe în care turnați apă – în una apă fierbinte, în cealaltă apă cât se poate de rece (eventual răcită în congelator). Puneți căni­țele pe masă, cea cu apă rece în partea unde vă doare cel mai tare gâtul și cufundați degetul mare de la mâna corespunzătoare în apă. Al doilea de­get cufundați-l, concomitent, în cănița cu apă fier­binte. Țineți degetele 5-6 minute în apă, iar după aceea culcați-vă în pat și înveliți-vă cu o plapumă groasă.

* Gargară cu 1 lingură cu miere de albine dizolvată în 200 ml apă clocotită.

* Se suge câte o felie de lămâie din oră în oră.

* Amestecați cantități egale de miere de albine cu ceapă rasă și mere rase. Mâncați câte 2-3 lingurițe cu amestec, de 3 ori pe zi.

* Înainte de culcare mâncați 1 linguriță cu miere amestecată cu piper negru.

* Aplicați pe amigdale bani de aramă (cu­pru). Dimineața gâtul se spală, banii se curăță.

* Amigdalele se încălzesc și cu două ouă fier­te, sau cu ceapă coaptă în staniol.

Astm bronșic

* Se toarnă apă clocotită peste 40 de bucăți de arpagic, se acoperă și se lasă până când ceapa se înmoaie. Apa se arun­că. Arpagicul se fierbe înăbușit în 1/2 litru de ulei de măsline, apoi se zdrobește ca piureul. Se bea dimineața și seara, câte 1 lingură.

* Peste 40 frunze de pod­bal uscate se toarnă 1 litru de vodcă sau rachiu și se lasă 24 de ore. Tratamentul se face ast­fel: în prima seară se aplică o frunză pe spate între omo­plați; a doua seară se aplică o frunză pe piept. Se reia ciclul acesta până la terminarea frunzelor.

* Într-un termos se pune 1 lingură cu semințe pisate de mărar și un pahar cu lapte fiert și se lasă timp de 12 ore. Se bea dimineața pe nemâncate și seara înainte de culcare, cu 1 lingură cu miere de albine, timp de 5 luni.

* Într-o cratiță de 1,5 litri se toarnă 1,5 pahare cu lapte proaspăt și se adaugă propolis cât 2 gă­mălii de chibrit. Laptele se fierbe la foc foarte mic. Cratița se acoperă cu o pâlnie mare, cu vârful în sus. Pe vârf se montează un furtun de cauciuc prin care se inhaleazâă aburii de lapte cu propolis timp de 5-10 minute. Vârful tubului se acoperă cu tifon ca să nu vă frigeți buzele. După terminarea procedeului, cratița se ia de pe foc, se răcește și se pune în frigider. A doua zi, în cratiță se adaugă 1/2 pahar de lapte proaspăt și aceeași cantitate de propolis ca prima dată. Se repetă procedura timp de 7 zile, adăugând de fiecare dată lapte și propo­lis, apoi se varsă laptele și se reia cu lapte proas­păt. După 20 de zile de tratament, se fac 10 zile pauză, și se repetă de încă două ori. Expirația pe timpul inhalației se face numai pe nas. Tratamen­tul se face seara înainte de culcare. Pentru bronșită sunt de ajuns 20 de zile de inhalație.

* Bronșită cu componente astmatice: se ames­tecă 1 sticlă de coniac bun, 1 pahar cu suc de lămâie din lămâi proaspete, 1 pahar cu zahăr. Se consumă câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă. Copiilor li se dă 1 lin­gu­riță. Alături de acest preparat, să se bea ceai din podbal, sovârf, 1 lingură cu plante la 1 pahar cu apă fierbinte, lăsat o oră în termos. Se bea câte o lingură la fiecare 2 ore, până când ceaiul se va termina.

* Amestecați 250 g cafea măcinată cu 0,5 kg miere. Mâncați amestecul câte 1/2-1 linguriță înaitne de masă, timp de 3 săptămâni. Dacă starea sănătății se îmbunătățește, repetați tratamentul. Amestecul se ține la întuneric.

* Se amestecă 0,5 kg miere de albine, 100 g unt, 70 g hrean (rădăcină) dată prin răzătoarea mică și 70 g usturoi pisat. Luați câte o lingură, cu o oră înainte de masă, timp de 2 luni.

Tuberculoză

* Contra tuberculozei: 1 pahar cu miere de albine, 50 ml vin roșu, 2 pahare untură de porc, un cățel de usturoi pisat se amestecă împreună. Se adaugă 2 nucșoare măcinate praf. Se împarte în 14 porții ca să ajungă pe două săptămâni. După 5 zile de folosire, se adaugă în amestecul ră­mas încă 1 1/2 nucșoară măcinată. Peste încă 5 zile se adaugă 1/2 nuc­șoară. După ce se termină amestecul se face o pauză de două săptămâni. Se repetă tra­tamentul de trei ori.

* Altă rețetă: 5 ouă la care se separă găl­be­nușurile de albușuri se bat separat, apoi se ames­tecă și se bat împreună. Într-un vas smălțuit se pun 1,2 kg zahăr, 500 ml frișcă, 200 g cacao, 200 g miere de tei, 200 g ovăz mărunțit, se adaugă ouăle, se amestecă totul. Se topesc 200 g untură de osânză de porc cu 200 g unt proaspăt. Se adau­gă topitura la amestecul de dinainte și se amestecă bine. Când totul se va răci se pune într-un borcan de sticlă, se astupă bine și se păstrează în conge­lator ca să nu se strice. Se pune câte o lingură la un pahar cu lapte fierbinte sau ceai de 4-5 ori pe zi.

* Dacă bolnavul de tuberculoză are tuse cu eliminare de sânge, trebuie să mănânce gutuie fiartă, dată prin răzătoare, iar în loc de ceai să bea infuzie din flori de amarant (creasta-cocoșului) sălbatic sau de casă.

* Din rășină de pin și zahăr formați, rosto­golind, biluțe mici și înghițiți-le ca pe pastile.

* Un pahar cu ovăz nedecorticat, bine spălat, se amestecă cu 6 pahare cu lapte. Se ține în cuptor la foc mic, timp de câteva ore, până rămân 3 pa­hare cu lichid. Se bea de trei ori pe zi, câte un pahar, cu 30 minute înainte de masă, timp de o lună.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian