
Rețetă pentru vindecarea gonartrozei
Văzând câtă lume se plânge în revistă de apă la genunchi, umflături și dureri, m-am hotărât să vă recomand o rețetă pe care mama mea, în vârstă de 77 de ani, a folosit-o cu mult succes. Se ia o sticlă de lapte cu gura largă, în care se introduc următoarele componente: boabe de tuia (un arbore ornamental, din specia bradului, care crește în parcuri și face niște fructe verzi și rotunde, cărnoase și brobonate, cu miros puternic de rășină), sare grunjoasă și spirt medicinal. Mai întâi se umple jumătate din sticlă cu boabe de tuia, peste care se pune sare grunjoasă, ce trebuie să ocupe cealaltă jumătate a recipientului. Deasupra se toarnă o jumătate de litru de spirt medicinal. Amestecul se păstrează la loc întunecat și răcoros, vreme de patru săptămâni, timp în care sticla se agită zilnic. Se formează o soluție consistentă, care se aplică pe genunchi sub formă de comprese în fiecare dimineață și seară, cel puțin două ore, până se termină toată sticla. Se face o pauză de o săptămână, apoi se repetă rețeta. Rezultatele sunt spectaculoase, iar rețeta se prepară ușor.
GEORGETA D. – Alexandria
Leacuri contra varicelor

Vă recomand câteva metode de tratare a varicelor, pe care le-am aplicat cu rezultate deosebite și aș dori să le fie și altora de folos:
* Plămân de porc – se aplică pe locurile afectate plămân de porc tăiat în felii. Se leagă pe deasupra cu un pansament și se lasă pe toată durata nopții, vreme de zece zile consecutiv.
* Rădăcină de ferigă – se toacă mărunt un sfert de kilogram de rădăcină de ferigă, apoi se fierbe în cinci litri de apă, vreme de 5 minute. Se fac seara băi calde la picioare.
* Oțet de mere – medicul american D.C. Jarvis recomandă aplicarea oțetului de mere dimineața și seara pe zona varicoasă. Se masează ușor cu palma, de la genunchi până la degetul mare de la picior. În plus, pe cale internă, se iau câte două lingurițe de oțet de mere într-un pahar de apă, de două ori pe zi. Rezultatul se vede după o lună. Printre alimentele recomandate în bolile de vene se află: varza, conopida, hreanul și mai ales salata din ceapă roșie (de Făgăraș). Ca fructe: castanele coapte, strugurii și citricele.
Atenție: se doarme fără pernă, iar picioarele trebuie să fie mai sus decât capul. • Înainte de a coborî din pat, masăm picioarele și le înfășurăm până la genunchi cu feșe elastice. • Evitați statul îndelungat în picioare, iar când vă așezați, nu stați picior peste picior, căci se îngreunează circulația sângelui.
NADEJDA S. – București
Curcubețica vindecă orice rană deschisă

În urma unei intervenții chirurgicale, am rămas cu o rană care nu s-a vindecat nici după cinci luni de la operație, fiind necesar să mă pansez la fiecare două zile. O cunoștință de la țară m-a învățat să spăl rana înainte de pansare cu ceai de curcubețică (Aristolochia clematitis), o buruiană ce crește prin lanurile de porumb. Am făcut infuzie de curcubețică – o linguriță de plantă uscată la o cană de apă clocotită, din care încălzeam câte 2-3 linguri, și cu care spălam rana înainte de a o pansa. În circa trei săptămâni, a crescut piele nouă pe deasupra rănii, care s-a închis. Și pentru că se apropie primăvara, recomand florile mascule de nuc, excelente în tratarea hemoroizilor. Se recoltează în ziua de Sfântul Gheorghe, când nucii înfloresc.