Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

LEACURI DE LA CITITORI

Foto: Shutterstock – 3

Rețetă pentru vindecarea gonartrozei

Văzând câtă lume se plânge în re­vistă de apă la genunchi, umflături și du­reri, m-am hotărât să vă re­­comand o rețetă pe care mama mea, în vârstă de 77 de ani, a folosit-o cu mult succes. Se ia o sticlă de lapte cu gura largă, în care se in­troduc următoarele compo­nente: boa­be de tuia (un arbore ornamental, din specia bradului, care crește în par­curi și face niște fructe verzi și rotunde, căr­noase și bro­bo­nate, cu miros pu­ter­nic de rășină), sare grunjoasă și spirt me­di­cinal. Mai întâi se umple jumătate din sticlă cu boabe de tuia, peste care se pu­ne sare grunjoasă, ce trebuie să ocu­pe cealaltă ju­mătate a recipientului. Dea­su­pra se toarnă o jumăta­te de litru de spirt medi­cinal. Ames­tecul se păs­trează la loc întunecat și răcoros, vreme de pa­tru săptămâni, timp în care sti­cla se agi­tă zil­nic. Se formează o solu­ție con­­sis­tentă, care se aplică pe genunchi sub for­mă de comprese în fiecare di­mineață și seară, cel puțin două ore, până se ter­mină toată sticla. Se face o pau­ză de o săptă­mână, apoi se repetă rețeta. Re­zul­tatele sunt specta­culoase, iar rețeta se pre­pară ușor.

GEORGETA D. – Alexandria

Leacuri contra varicelor

Vă recomand câteva metode de tra­tare a vari­celor, pe care le-am apli­cat cu rezultate deosebite și aș dori să le fie și altora de folos:

* Plămân de porc – se aplică pe locu­rile afec­tate plămân de porc tăiat în fe­lii. Se leagă pe dea­supra cu un pansa­ment și se lasă pe toată durata nopții, vreme de zece zile con­secutiv.

* Rădăcină de ferigă – se toacă mă­­­runt un sfert de kilogram de rădă­cină de ferigă, apoi se fierbe în cinci litri de apă, vreme de 5 minute. Se fac seara băi calde la picioare.

* Oțet de mere – medicul ame­rican D.C. Jarvis recomandă aplicarea oțetu­lui de mere dimi­neața și seara pe zona varicoasă. Se masează ușor cu palma, de la genunchi până la de­getul mare de la picior. În plus, pe cale internă, se iau câte două lin­gurițe de oțet de mere într-un pahar de apă, de două ori pe zi. Re­zul­tatul se vede după o lună. Printre ali­mentele recomandate în bolile de vene se află: varza, conopi­da, hreanul și mai ales sa­­lata din ceapă roșie (de Fă­gă­raș). Ca fructe: cas­tanele coapte, stru­gurii și citricele.

Atenție: se doarme fără pernă, iar pi­cioarele tre­buie să fie mai sus decât capul. • Înainte de a coborî din pat, ma­săm picioarele și le înfășurăm până la ge­nunchi cu feșe elastice. • Evitați sta­tul îndelungat în pi­cioare, iar când vă așezați, nu stați picior peste picior, căci se îngreunează circulația sângelui.

NADEJDA S. – București

Curcubețica vindecă orice rană deschisă

În urma unei intervenții chirur­gi­cale, am rămas cu o rană care nu s-a vin­decat nici după cinci luni de la ope­ra­ție, fiind necesar să mă pansez la fie­care două zile. O cunoștință de la țară m-a învățat să spăl rana înainte de pan­sare cu ceai de curcubețică (Aris­to­lochia clema­titis), o buruiană ce crește prin la­nu­rile de porumb. Am făcut infuzie de curcu­be­țică – o lingu­riță de plantă uscată la o cană de apă clocotită, din care încăl­zeam câte 2-3 linguri, și cu care spălam rana îna­in­te de a o pansa. În circa trei săp­tă­mâni, a cres­cut piele nouă pe dea­supra rănii, care s-a închis. Și pentru că se apropie primăvara, recomand florile mas­cule de nuc, ex­ce­len­te în tra­tarea hemo­roi­zilor. Se re­coltează în ziua de Sfân­tul Gheorghe, când nucii înfloresc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian