Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Fără grupuri mai mari de 3 persoane pe străzi, interzise slujbele în biserici, ieșirea din casă între orele 22-6, doar cu motiv

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a emis sâmbătă seară o ordonanță militară numărul 2, prin care este interzisă circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de 3 persoane. Totodată, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și mai ales pe timpul nopții. De asemenea, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activități comerciale. Măsurile intră în vigoare de duminică, după publicarea în „Monitorul Oficial”.

Principalele măsuri dispuse de autorități:

  • Se închid cabinetele stomatologice. Excepție: intervențiile de urgență.
  • Se închid magazinele din mall-uri. Excepție: magazinele din mall care vând produse alimentare, veterinare sau farmaceutice. Sunt permise și serviciile de curățătorie.
  • Angajatorii vor elibera angajațiilor o adeverință potrivit căreia deplasarea la serviciu e necesară. Ordonanța militară prevede şi o declarație pe propria răspundere în caz de părăsire a domiciliului.

De luni seara, între orele 22.00 – 06.00:

  • ieşim din casă motivat, în grup de maximum 3 persoane
  • în drum spre muncă putem fi legitimați. Trebuie să avem la noi legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.
  • Dacă ieșim la plimbare, trebuie să avem o declarație pe propria răspundere asupra noastră trebuie să cuprindă nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței sau a locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura
  • Plimbările între orele 06.00 – 22.00 se recomandă a fi făcute doar spre muncă, după cumpăraturi strict necesare (sunt incluse şi cumpărăturile pentru animalele de companie ori cele necesare la muncă), urgențele medicale, deplasări scurte în apropierea casei.
Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian