Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Industria românească intră în lupta cu COVID-19: începem să producem izolete, măști și combinezoane, așteptăm ventilatoarele mecanice

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, i-a prezentat azi președintelui României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, primele inițiative românești în domeniul luptei cu pandemia de COVID-19. Încă de duminică, Virgil Popescu anunțase începerea producției primelor măști chirurgicale în România.

„În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar! Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Vom ajuta compania să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

De asemenea, primele 15 izolete din producţia românească au fost recepţionate vineri, iar cercetătorii de la Institutul Academiei Tehnice Militare colaborează cu cei de la Dacia Renault şi Bosch la un proiect de echipamente de ventilaţie mecanică pentru Terapie Intensivă.

„Avem liste de zeci de companii care sună, discută cu responsabilii noștri pe acest subiect al ventilatoarelor mecanice. Vom sprijini orice producător care doreşte să facă acest lucru prin finanţare, prin linii de credit cu dobândă zero, prin garanţii ale statului român, tocmai pentru a porni această producţie de materiale esenţiale”, a afirmat ministrul Economiei.

„Toate companiile din industria auto s-au reunit într-un grup de lucru şi doresc sprijinirea economiei româneşti, doresc producerea în ţară a acelor ventilatoare mecanice, dar toate, pe bună dreptate, ne cer un proiect, încercăm să facem acest lucru”.

Ciprian Rus

Jurnalist, trainer şi analist media. A debutat în 1997 şi a activat în presa studenţească până în 2001, după care şi-a continuat activitatea la „Monitorul de Cluj”, unde a fost, pe rând, reporter, editor şi redactor-şef. În 2008, a fost recrutat în cadrul trustului Ringier, ca redactor-şef al publicaţiei „Compact”, apoi ca online content manager al site-ului capital.ro şi ca redactor-şef adjunct al săptămânalului „Capital”. Din 2010 este reporter la săptămânalul „Formula AS”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian