Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Întreținerea obrazului cu făină

Foto: 123RF

Făina este un ingredient tradi­țional în preparatele de înfru­musețare ale femeilor. Există o mulțime de tipuri de făină, fiecare cu proprietățile și calitățile ei. Vă oferim câteva rețete naturale și eficiente de îngrijire, care și-au dovedit eficiența. Făinișurile pentru preparate cosme­tice se găsesc în magazinele naturiste, supermarketuri sau se pot obţine prin măcinare în râşniţa de cafea.

Făină de migdale

Albirea pielii

Ingrediente: 5 linguri făină de migdale, 3 linguri suc de castraveți, o lingură suc lămâie.

Mod de preparare: amestecați făina cu sucul de castraveți, apoi cu cel de lămâie. Întindeți crema pe față, gât și decolteu. Lăsați să acționeze aproximativ 15 minute, apoi clătiți cu apă caldă. Ingredientele sunt perfecte pentru a albi, a șterge pete, a lumina și a reface tonul pielii feței.

Mască nutritivă

Ingrediente: 4 linguri făină de migdale, o lingură miere, lapte.

Mod de preparare: Combinați făina de migdale cu lapte până ajunge ca o cremă groasă, apoi adăugați mie­rea. Întindeți pasta pe față. Îndepăr­tați-o după 30 de minute, cu apă căl­duță. Hrănește, catifelează și revitali­zează pielea.

Scrub pentru ten

Ingrediente: 3 linguri făină de migdale, 3 linguri zahăr brun, apă.

Mod de preparare: amestecați făina cu zahărul, apoi adăugați apă câte puțin, până când obțineți ca o cremă groasă. Masați-vă fața proas­păt spălată cu crema obținută, apoi clătiți din abundență cu apă caldă, apoi rece. Pielea rămâne proaspătă, întinsă și revigorată.

Făină de orez

Mască pentru ten fără cusur

Ingrediente: 4 linguri făină de orez, 2 linguri infuzie de ceai verde, o lingură miere.

Mod de preparare: amestecați făina de orez cu infuzia de ceai verde și cu mierea. Întindeți preparatul pe față, lăsați să acționeze 30 de minute, apoi clătiți. În Japonia, făina de orez este folosită din vechime pentru tra­tamentele de înfrumusețare și ma­chiaj. Ea ajută la absorbția excesului de sebum și la tratarea imperfec­țiunilor pielii, are proprietăți antibac­teriene, antioxidante și regenerante.

Făină de ovăz

Săpun de făină de ovăz

Ingrediente: 3 linguri făină de ovăz, 3 linguri apă caldă.

Mod de preparare: amestecaţi făina cu apa, aplicaţi terciul şi masaţi-vă faţa şi gâtul, apoi clătiţi cu apă călduţă. Ovăzul este ideal pentru curăţarea delicată a pielii sensibile, iritate sau uscate, fără a o agresa. Ingredientele naturale ajută la cură­țarea pielii, păstrând pH-ul neschim­bat, fără a o agresa cu parfumuri, sbstanțe alergene și iritante.

Şampon uscat cu făină de ovăz

Ingrediente: făină de ovăz.

Dacă aveţi părul deschis la cu­loare, făina de ovăz poate fi un şam­pon uscat excelent. Masaţi-vă scalpul şi rădăcina părului cu făină de ovăz, apoi curăţaţi-vă părul cu ajutorul unei perii aspre.

Mască cu ovăz pentru ten uscat, iritat sau sensibil

Ingrediente: 4 linguri făină de ovăz, 3 linguri lapte, o lingură miere.

Mod de preparare: combinați făina cu laptele, apoi adăugați și mie­rea și amestecaţi până se omogeni­zează. Întindeţi pasta pe faţă, lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute, apoi clă­tiţi-vă cu apă călduţă. Masca hră­neşte, regenerează, catifelează şi întinereşte orice tip de ten, dar în special tenul uscat sau iritat. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și calmante, ovăzul este un tratament blând, ideal chiar și pentru cea mai sensibilă piele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian