Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de primăvară

Revigorant pentru față și corp

După lunga perioadă de iarnă, pie­­lea cenușie, spălăcită și plină de im­pu­rități trebuie să fie curățată în pro­fun­zime. Peeling-ul pe care vi-l recoman­dăm îndepărtează scuamele și stimu­lea­ză iri­garea cu sânge: ames­te­cați 12–15 linguri cu argilă cu aceeași can­ti­tate de apă, adăugați câ­teva picături de ulei eteric (roz­marin, men­tă, lămâie etc.) și apli­cați-o pe față și pe corp. Lă­sați-o să ac­ționeze 30 de minute, după care spălați-vă bine sub duș.

Un ten ca spuma laptelui

Iată o mixtură ca­re acum, pri­mă­vara, „aprovi­zio­nează” te­nul – din interior – cu tot ce are nevoie pen­tru a fi neted și proaspăt: amestecați 100 g iaurt cu 100 ml zeamă de portocale, 1 linguriță cu miere și 1 vârf de cuțit de cardamom (e un con­diment care se comer­cializează în plicuri).

Mască suedeză

Înviorați-vă te­nul cu o mască pre­parată din: 3 linguri cu brânză de vaci (scursă), 1 lingură zeamă de lă­mâie, 1 lin­gură cu zer și 1 lingură ulei de germeni de grâu. Se amestecă bi­ne, se aplică masca pe față, se aco­peră cu un prosop umed, se lasă să acționeze 20-30 de minute și apoi se spală cu apă călduță.

Îngrijire pentru gât

Iarna, puloverele pe gât și șalurile groase provoacă redu­ce­rea grăsimii na­turale a pie­lii. De aceea, acum, pri­mă­vara, faceți, din când în când, împa­chetări cu ulei. Încălziți puțin ulei de ger­meni de grâu sau de măs­li­ne și în­tindeți-l cu o pensu­lă moale pe toată pie­lea gâtului. Puneți deasu­pra un pro­sop umed sau, și mai bine, o folie de plastic și lăsați uleiul să pătrundă circa o oră. În majoritatea cazurilor, acesta este com­plet absor­bit. Dacă nu, ștergeți res­tu­rile cu un tampon de vată sau o cârpă moale.

Baie pentru netezirea pielii

Mai ales primăvara, când se poar­tă fustele mini și îmbrăcămintea le­jeră, ce­lulita devine un coșmar. Intro­dus în apa de baie, ames­tecul pe care vi-l re­co­mandăm eli­mi­nă rezi­duurile și im­pul­sioneză irigarea san­g­uină. Deci: ames­te­cați 1/2 pahar cu smân­tână (sau frișcă nebătută) cu 5 pi­cături de ulei de ie­nupăr și 5 picături de ulei de muș­cată, tur­nați-le în apa de baie, stați în cadă 10-15 minute și, du­pă ce ie­șiți, masa­ți-vă pielea cu o lo­țiune as­trin­gentă.

Tratament pentru păr lucios

Aerul uscat din încăperi și căciu­lile de lână purtate pe timpul iernii i-au dăunat părului, care și-a pierdut luciul, se electrizează și nu se lasă pieptănat. Re­țe­ta următoare face mi­nuni: ames­tecați 5-10 lin­guri cu ulei de plante (în funcție de lungimea pă­ru­lui) cu 5 pi­cături de ulei eteric de lămâie și cu un fi­ricel de zeamă de lă­mâie proaspăt stoar­să; ma­sați ames­tecul pe pă­rul umed, lega­ți-vă la cap cu un prosop și lăsați să pătrundă bi­ne circa o oră. Apoi spălați-vă cu un șam­pon ușor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian