Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Recomandări pentru întărirea organismului – Preparate naturale antivirale

Foto; Shutterstock – 4

Dr. Angela Himovith, firma „Secret Herbs”

„Nu am luat în viața mea medicamente”

– Sunteți medic cu o îndelungată activitate desfășurată în Canada, dar și adeptă a terapiilor naturiste, pe care le practicați cu succes și în Ro­mânia. Aveți sfaturi pe care să le oferiți citi­torilor noștri pentru a se apăra, cât de cât, de infectarea cu Covid-19?

– Este important să precizez că tratamentul naturopatic al virusului se realizează în paralel cu un tratament medical, și nu în locul său. Prevenirea infec­tării cu viruși, în general, și în special cu virusul Covid-19, se bazează pe următoarele prin­cipii:

* Igiena: dezinfectarea te­meinică a alimentelor, spălarea mâinilor și dezinfectarea me­diu­lui.

* Menținerea stării de să­nătate printr-o gândire poziti­vă și optimistă. Simțiți-vă și gândiți-vă sănătoși. Sănătatea trebuie să fie con­știentizată.

* Un stil de viață sănătos: menținerea unei stări de echilibru, în care să fie incluse o alimen­tație sănătoasă, naturală (nu neapărat vegană), exerciții fizice pe care le puteți face și în casă, fără să ajungeți la o sală de sport.

* Apă: beți suficiente lichide. Chiar și supele din rădăcinoase sunt bune, căci de acolo organis­mul nostru primește minerale.

* Activați-vă izolarea – ascultați muzică, vor­biți cu prietenii la telefon despre întâmplări fru­moase, folosiți-vă imaginația pentru lucruri fru­moase, uitați că aveți televizor.

Încercați să vedeți partea plină a paharului, să vă gândiți la bucuria ce va urma sfârșitului pande­miei.

Aceste principii trebuie înțelese ca proces con­tinuu de învățare, de exersare zilnică şi perpetuă. Aplicarea lor este o alegere liberă a fiecăruia, o încercare de a simți bucuria vieții. În plus, pentru că starea mentală are legătură cu sănătatea, rezul­tatul va fi consolidarea sistemului imunitar și capa­­citatea organismului de a face față diferitelor feno­mene, printre care aș enumera și virusul Co­vid-19.

Desigur că o stare bună a sănătății și echilibrul emoțional nu ne garantează absența bolii. Totuși, acesta este modul de a reduce riscul de îmbol­năvire. Principalele victime ale Covid-19 sunt persoanele slabe psihic și sufletește, cu un fond care include sensibilități fizice timpurii. Și pentru că se vorbește mult despre bătrânețe, aș vrea să spun că bătrânețea nu este o boală, ba chiar multe persoane ajunse la vârsta a 3-a sunt rezistente, sănătoase, pot depăși mai usor orice încercare.

Modele din trecut

Când medicina modernă nu oferă o soluție eficientă, v-aș recomanda să vă gândiți la medicii de-altădată, care nu aveau la îndemână labora­toa­re, medicamente și nu apăruseră specialiștii în mi­cro­biologie. Tratamentul bolilor și al epidemiilor în medicina tradiţională a existat înaintea labora­toarelor și a înțelegerii biochimice a virusurilor și a medicamentelor, având la bază următoarele prin­cipii:

* Odihnă – retragerea absolută din activitate (eliminarea vizionării televizorului, a compu­te­rului, renunțarea la telefonul mobil, la scris și la citit). Lăsați-vă corpul, mintea și creierul „să doar­mă”. Odihnă totală!

* Izolare – ceea ce facem, cu toții, azi.

* Ventilarea spațiului – deschiderea geamu­rilor, schimbarea zilnică a așternutului, schimba­rea pijamalei.

* Consumul de lichide – sunt recomandate apa și lichidele obținute prin fierberea de legume şi rădăcinoase, cum ar fi cartofii, morcovii și țelina. Organismul are nevoie de minerale, iar acestea sunt prezente în apa de la legumele fierte.

* Alimente ușor de digerat – mâncați nu mai mult de două sau trei tipuri de alimente vegetale, ușor de digerat și, mai ales, gă­tite.

* Plante medicinale – în trecut, utilizarea plantelor medicinale s-a bazat pe ob­servația și experiența clini­că. Astăzi, această cunoaș­tere este bazată pe dovezi, adică pe cercetare modernă, documentată în laborator. Tratamentul cu plante me­di­cinale va depinde de sensi­bilitatea, de starea medicală a persoanei și de medica­mentele pe care le ia.

– D-nă doctor, dvs. cum vă apărați organismul în această perioadă plină de amenințări? Ce faceți, con­cret, în acest sens?

Aerisiți în fiecare dimineață

– Am fost întrebată de foarte multe persoane cum procedez în perioadele de gripă și, mai ales, în legătură cu virusul Covid-19. Întrebările mi-au fost trimise pe e-mail, prin sms, telefon, viber, WhatsApp. Am încercat să răspund cât mai concret, așa cum vă voi răspunde și dvs. Ceea ce pot să vă spun este că, mulțumită bunului Dumnezeu, nu am avut niciodată o problemă me­dicală sau o gripă cât de banală. Nu știu ce este durerea și nu am luat în viața mea medicamente. În perioada aceasta dificilă pen­tru fiecare dintre noi, în plus față de ce am făcut o viață întreagă (voi explica mai jos), folosesc mă­nușile și masca din momentul când ies din casă și până la reîn­toarcere și respect toate recomandările în vigoare.

* Igiena. Dintotdeauna și până în ziua de astăzi, eu folosesc bicarbonatul de sodiu în fiecare dimineață și seară, pentru spălarea pe dinți și dezinfectarea cavității bucale. În același timp, folosesc bicarbonatul și în loc de deodorant.

* Micul dejun este bogat în proteine, fibre (1-2 felii de pâine neagră, 1 ou, pește, humus, avo­ca­do); menționez că niciodată nu am mâncat și nici nu o să mănânc la micul dejun roșii sau por­tocale.

* Tot dimineața, în numai 10 minute, îmi pre­gătesc un shake din măr, tijă de țelină, puțin pă­trun­jel, ardei roșu, la care adaug apă, sucul de la o lămâie sau două. Le mixez, obținând un shake de genul sana, pe care îl consum într-o jumătate de oră. Shake-ul este un antiinflamator recunoscut, con­ți­nând fibre care mențin sănătatea florei intes­ti­na­le, lucru important pentru susținerea imunității or­ganismului.

* Prânzul – o salată de legume cu fructe, amestecate, sau o salată de rădăcinoase, o supă de cartofi sau o supă de fasole, o supă de verdețuri (verdețurile nu sunt fierte niciodată, sunt puse în apa clocotită, în care au fost fierte înainte o mână de orez decorticat sau un ou-zdrențe, în care se aruncă zarzavaturile, după ce focul a fost stins). Adaug puțin ulei, în general ulei presat la rece. La două ore după masă, beau o cană de ceai din cim­brișor, la care adaug foarte puțină miere și o jumătate de linguriță cu scorțișoară. Cana cu ceai o mai beau și seara, cu 2 ore înainte de culcare.

* Ceapa și usturoiul fac parte din alimentația mea zilnică. În general, merg cel puțin două ore pe zi (dimineața și seara), dar în perioada aceasta de pandemie fac gimnastică în casă. Nu mă uit la tele­vizor niciodată, prefer să nu fiu informată, decât să îmi pierd buna dispoziție prin agresivitatea știrilor, iar buna dispoziție nu îmi lipsește niciodată (de multe ori râd singură, atunci când îmi aduc amin­te de ceva frumos). Sunt un om vesel, primesc lucrurile așa cum mi le dă Dum­nezeu și nu fac tragedie din nimic.

Nu port lucruri sintetice, mă îmbrac simplu, dar sănătos. Schimb lenjeria la două zile, îmi aerisesc dormitorul și casa neîncetat. Nu folosesc produse chimice pentru curățenie, mă folosesc de oțet și de săpun de casă. Nu am niciun fel de deodorant la baie sau în casă. Îmi place să am prieteni cu care pot schimba păreri și care mă bine dispun. Nu sunt nervoasă și nici nu judec niciodată pe nimeni. Îl cred și pe cel care minte și nu am de ce să îl judec.

Beți sucuri de legume

Dar cel mai important lucru pe care vreau să vi-l spun este că lămâia îmi este cel mai bun prieten. Beau sucul de lămâie de câteva ori pe zi, îmi dezinfectez mâinile cu sucul de la lămâie, care nu numai că mă ferește de bacterii, mai mult, îmi men­ține pielea sănătoasă și catifelată. Dintre fruc­te, nu îmi lipsesc merele, indiferent de anotimp, iar fruc­tele de sezon le consum în raport cu canti­tatea de zahăr pe care o conțin (nu număr caloriile nicio­dată). Nu mănânc conserve, afumătură și nici mu­rături, beau lichide – în special apă și borș. În fiecare toamnă, fac o cură de zeamă de varză (fără sare), nu depășesc cantitatea de sare pe care tre­buie să o consum zilnic. Mănânc carne foarte rar, dar mănânc, în special de porc. Niciodată nu mă­nânc să mă satur, nu am fumat și nu am băut nicio­dată băuturi alcoolice, singura băutură pe care o beau sunt produsele mele: Pecto­ralis, Elixir of Youth, Immuno­force Canadian Sweet Extract. Mănânc, în general, ciocolată cu 80% cacao.

În concluzie, ca să răspund într-un singur cuvânt: sunt un om credincios, gândesc pozitiv, sunt într-o permanentă bună dispoziție, mă alimentez pe cât posibil sănă­tos, beau lichide suficiente, fac mișcare, nu am covoare și perde­le, nu sunt elegantă, pentru că mă îmbrac numai în bumbac, am doi prieteni de bază, bicarbonatul și lămâia. Toate acestea mă țin în forță și, mulțumesc lui Dumne­zeu, sunt sănătoasă.

Vă doresc din tot sufletul sănă­ta­te și dvs. și sper să vă ajute cu ceva sfaturile mele.

Pentru prevenirea infecției cu Covid-19, vă recomand produsele noastre, Immunoforce, Pec­toralis și Nervton Canadian Sweet Extract, reco­mandate în general pentru întărirea imuni­tății, protejarea sistemului respirator, susținerea funcției respiratorii și buna funcționare a siste­mului nervos (reduce stările de agitație și nervo­zitate).

Cu respect!

(Pentru orice întrebare vă puteţi adresa la următoarele numere de telefon: 0748/11.24.20 / 0748/11.24.21)

ELENA SPÂNU, cabinetul „Lacrima Naturii”

„Preparatele finlandeze pe care le folosim fac parte din elita suplimentelor alimentare”

– Sunteți un specialist cu mare pricepere în tratamentele naturiste. Metodele pe care le folo­siți v-au adus numeroase mulțumiri pentru vin­decări, din partea cititorilor revistei noastre. Știm că lucrați cu preparate de origine finlandeză. Există printre ele și „leacuri” împotriva infecției cu coronavirus?

– Preparatele pe care le folosim sunt fabricate de societatea Hankinta­tukku Oy, cu sediul în Hel­sinki, care fac parte din elita instituțiilor creatoare de suplimente alimentare din Europa de Nord. Produsele sunt evaluate în laboratoare acreditate, iar rezultatele sunt urmărite de Consiliul Naţional al Sănătăţii din Fin­landa. Datorită zilei po­lare, cu lumină solară pe o perioadă lungă, natura finlandeză oferă condiţii optime pentru cultivarea unor plante medicinale unice, cu conţinut ridicat de substanţe active. Ex­trac­tele de plante, materiile prime şi produsele sunt supuse unui control repetat. În urma partici­pării la diferite studii, în cadrul gremiului medical internațional, am observat multitudinea benefi­ciilor acestor produse și am hotărât să le aduc în România. Mai mult decât atât, eficacitatea lor mi s-a confirmat imediat după ce am început să le recomand pacienților mei, care au avut rezultate uimitoare.

Iată câteva dintre ele:

Hidratarea este foarte importantă (Foto: 123RF)

* Mycelcaps – extract standardizat, obținut din micelii ale tuturor ciupercilor terapeutice. A fost supus expertizei și a fost monitorizat pentru efec­tul său asupra diferitelor tipuri de boli infecțioase bacteriene și virale, cum ar fi virusul West Nile, virusul gripal, virusul hepatitei și papilomavirusul uman (HPV).

* Antibi. În ultimul studiu făcut de biologul finlandez Jarmo Hörkkö s-a dovedit că Antibi este un produs cu un efect puternic asupra virușilor. Eu reco­man­dam acest produs ca pe un anti­biotic natural foarte puternic. Antibi este un amestec de substanțe natu­rale care îmbunătățesc apărarea sis­temului imunitar și acționează ca o sursă de substanțe antibiotice na­tu­rale. Aceste substanțe au fost folo­site de secole pentru combaterea infecțiilor, inflamațiilor, oricărui tip de virus, bacteriilor și pentru susți­nerea proceselor de vindecare.

– Cum recomandați admi­nis­trarea acestor produse? Pot fi luate și preventiv?

– Desigur: paza bună trece pri­mej­dia rea. Antibi poate fi utilizat per­manent în doze mici (5 ml pe zi), pentru a crește apărarea imunitară. Mycelcaps se poate adminis­tra, ca doză de prevenție, câte 2 tablete pe zi.

– Vreți să le transmiteți un sfat special citi­torilor noștri?

– În primul rând, recomand să se respecte igie­na recomandată și regulile impuse de autorități. În al doilea rând, vă sfătuiesc să aveți o gândire pozitivă. Sănătatea nu vine mereu numai din me­di­cină. De cele mai multe ori, ea vine din pacea minții, pacea inimii și pacea sufletului. Sănătatea vine dintr-o inimă plină de dragoste.

De asemenea, doresc să mulțumesc redacției, vă respect și vă apreciez munca pe care o depuneți în folosul cititorilor.

(Pentru orice întrebări ne puteți contacta la tel. 0744/87.01.94, cabinet „Lacrima Naturii”)

Farm. ION BOBARU

„Imunitatea nu se vinde la fiole, în farmacii”

– Activitatea dvs. de farmacist acoperă atât zona medicamentelor clasice (alopate), cât și a celor naturiste. În plină pandemie cu Covid-19, ce sfaturi puteți să ne dați?

– Sănătatea organismului uman se poate în­treține printr-un aport nutrițional adecvat. În a­ceas­tă perioadă de pandemie, alimentele nu sunt su­ficiente. Sunt necesare și suplimentele alimen­tare. O directivă a Uniunii Europene menționează că suplimentele alimentare sunt surse concentrate de nutrienți, destinate consumului pe cale orală, pentru menținerea stării de sănătate.

O sursă importantă de suplimente ali­men­tare sunt preparatele farmaceu­tice obți­nute din plante medicinale. Introducerea lor în consumul zilnic este, în această perioadă, o necesitate. Rolul lor este de a crește imu­nitatea organis­mului. În far­macii nu există imunitate la fiole sau în pastile. Ea se for­mea­ză în organismul uman. Cu o imu­nitate bună și fără boli cronice majore, putem tre­ce mai ușor peste această infecție cu Covid-19.

Pentru creșterea imunității, recomand: echi­nacea, pulpa de măceșe, fructele de cătină, mu­gurii de plop negru, tescovina și produsele stu­pului (mierea, lăptișorul de matcă, propo­lisul).

După cum se știe, cele mai afectate de corona­virus sunt căile respiratorii (în special plămânii) și aparatul cardiovascular.

La nivelul aparatului respi­rator, principalele simptome sunt: tusea permanentă, tempe­ratura ridicată și greutatea în respirație. Se pot folosi prepa­rate din iederă, salcie, tei, soc, lumânărică.

La nivelul aparatului car­dio­vascular, cel mai frecvent apar puseele de hipertensiune arterială. Se pot folosi prepa­ratele de saschiu, usturoi, talpa-gâștii, păducel.

Cel mai bun medicament: stați în casă!

– Pentru statul în casă aveți vreun leac?

– Statul în casă este metoda cea mai indicată pen­tru a ne feri de boală. Are și câteva inconveni­en­te: ne privează de beneficiile razelor solare, care ajută la sintetizarea de vitamină D, folositoare în fixarea calciului în oase și la creșterea imunității; ne împiedică să facem suficientă mișcare și plim­bare în aer liber care sunt necesare și recomandate de medici în multe boli; și disconfortul psihic în­soțit de insomnii, anxietate, depresii.

Dar acestea sunt neplăceri minore și trecătoare, în comparație cu avantajul major pe care îl are sta­tul în casă. Aceste mici neplăceri sunt reversibile, fără urmări. Deci, stați în casă!

– Aveți preparate naturiste pentru a preveni și, eventual, pentru a atenua simptomatologia acestei infectări?

– Odată diagnosticată, infectarea cu Covid-19, schema terapeutică este făcută exclusiv de medicii epidemiologi. Până la diag­nos­ticare și confirmare, se pot fo­losi, însă, suplimente alimen­tare preparate în laboratorul farmaciei.

* Pentru imunitate: Tes­covină pulbere, tinctură și capsule. • Germinol, un a­mes­tec de pulpă de măceșe, muguri de plop negru și se­mințe de struguri roșii.

* Pentru afecțiunile pulmonare: Tusostop și Sirop bronholitic, cu extracte de iederă, salcie, soc, tei și lemn-dulce.

* Pentru bolile cardiovasculare: preparate din saschiu (ceai, tinctură și vin terapeutic), talpa-gâștii, usturoi, păducel.

* Pentru insomnii: preparate ce conțin roi­niță, valeriană, păducel și lavandă.

Se pot face ceaiuri foarte eficiente, folosind combinații din aceste plante.

Eu beau zilnic 2 căni cu ceai combinat din tei, măceșe, flori de echinacea și de soc. Seara și dimi­neața, beau o ceașcă de lapte fermentat, cu o lin­gură de pulbere de tescovină. După fiecare masă, mănânc miezul a două nuci. Iar seara, beau un pahar cu vin roșu – doză terapeutică.

Notă: O parte dintre preparatele menționate mai sus le puteți găsi la Farmacia Faltis din Brăila. Comenzile se pot face telefonic sau pe e-mail, cu plata ramburs la primirea coletului. Adresa: Calea Galaţi nr. 29, Brăila.

Nota farmacistului: toate aceste recoman­dări și sfaturi nu înlocuiesc procedurile oficiale de tra­tare a bolii menționate în Ordonanțele mili­tare și ale Ministerului Sănătății. Acestea au prio­ritate absolută.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian