Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Încercați păpădia!

• Este una dintre cele mai pu­ter­nice plante în combaterea obe­zi­tăţii. Dacă treceți peste gustul ei amărui, veți fi campioni la pier­de­rea kilogra­melor. Iar pe lângă slă­bit, scăpați și de anemia de primăvară •

Salată de păpădie

Foto: Shutterstock

Păpădia se consumă sub formă de salată preparată din frunze proaspete, de două ori pe zi, înainte de masă. Câte o mână de frunze fragede se taie cu foarfeca în bucăți mai mici și se asezonează cu suc de lămâie, un strop de ulei de măsline și sare. Se pot adău­ga o roșie tăiată felii, pătrunjel tocat sau câteva foi de salată verde.

Infuzie de păpădie

Se pune pe foc o cană cu apă. Când dă în clocot, se adăugă două linguri de frunze de păpădie. Se lasă pe foc mic 3 minute, apoi se infu­zează 15 minute. Se beau 3 căni pe zi, între mese.

Pulbere de păpădie

Frunze și rădăcini de păpădie us­cate se toacă fin, până se obține o pul­bere. Se ia câte o linguriță, de două ori pe zi, înainte de mese.

Tinctură de păpădie

Se iau câte 20 de picături de tinctură de păpădie (se găsește la magazine naturiste) cu o jumătate pahar cu apă, de 3 ori pe zi, între mese.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian