• Este una dintre cele mai puternice plante în combaterea obezităţii. Dacă treceți peste gustul ei amărui, veți fi campioni la pierderea kilogramelor. Iar pe lângă slăbit, scăpați și de anemia de primăvară •
Salată de păpădie
Păpădia se consumă sub formă de salată preparată din frunze proaspete, de două ori pe zi, înainte de masă. Câte o mână de frunze fragede se taie cu foarfeca în bucăți mai mici și se asezonează cu suc de lămâie, un strop de ulei de măsline și sare. Se pot adăuga o roșie tăiată felii, pătrunjel tocat sau câteva foi de salată verde.
Infuzie de păpădie
Se pune pe foc o cană cu apă. Când dă în clocot, se adăugă două linguri de frunze de păpădie. Se lasă pe foc mic 3 minute, apoi se infuzează 15 minute. Se beau 3 căni pe zi, între mese.
Pulbere de păpădie
Frunze și rădăcini de păpădie uscate se toacă fin, până se obține o pulbere. Se ia câte o linguriță, de două ori pe zi, înainte de mese.
Tinctură de păpădie
Se iau câte 20 de picături de tinctură de păpădie (se găsește la magazine naturiste) cu o jumătate pahar cu apă, de 3 ori pe zi, între mese.