Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Frumusețe cu ceai negru

Foto: Shutterstock

Bogat în tanin, cofeină, uleiuri esenţiale, antioxidanți, ceaiul negru nu este bun doar pentru sănă­tate, ci și pentru frumusețe, având efecte benefice asupra pielii şi pă­rului. Tratamentele cu ceai negru în­târ­zie îmbătrânirea şi stimulează re­ge­nerarea pielii, estompează ridurile, calmează iritaţiile, revigorează și în­frumusețează părul. Iată câteva mo­duri în care puteţi folosi ceaiul negru în rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Cum preparăm ceaiul ne­gru? Puneți la fiert o ca­nă cu apă și când clo­cotește adăugați o lin­gu­ră cu ceai negru (sau un pli­culeț). Lăsați la in­­fuzat timp de 5-6 mi­nute, apoi fil­trați. După ce se răcește, vârâți-l la fri­­gider câteva ore, pentru a-l face mai efi­cient.

Tonic facial

Ingrediente: o ceașcă ceai negru, aceeași cantitate de apă de tran­dafiri.

Amestecați ceaiul cu apa de trandafiri, turnați totul într-o sticlă și puneți-o la frigider. Cu o bucată de vată înmuiată în preparat, ștergeți ușor fața. Pielea își va recăpăta su­plețea și strălucirea imediat. Repetați acest lucru de două ori pe zi, pentru o acțiune pe termen lung. Acest trata­ment funcționează pentru toate tipu­rile de piele și este excelent atât iarna, cât și vara.

Ceai negru pentru ten gras

Ingrediente: trei linguri argilă ver­­de sau albă, ceai negru, o lin­gu­riță suc de lămâie.

Puneți argila într-un bol, turnați ceai negru câte puțin, amestecați până se transformă într-o pastă groa­să, apoi adăugați și sucul de lămâie. Întindeți preparatul pe față cu dege­tele sau cu aju­torul unei pensule. Lă­sați să acțio­neze timp de 15 minute, apoi clăti­ți-vă. Aplicați această mască de trei ori pe săptămână și veți obser­va o îm­bunătățire rapidă a stării tenu­lui.

Contra cearcănelor sau a ochilor umflaţi

Ingrediente: o ceașcă ceai negru.

Aplicaţi pe ochi şi în jurul ochilor tampoane de tifon sau vată înmuiate în infuzie rece de ceai negru (sau pli­culeţe cu ceai negru proaspăt folosite şi ră­cite). Lăsaţi-le să-și fa­că efectul 10-15 minu­te. Repetați proce­deul de două ori pe zi. Dezumflă, decon­ges­tio­nează, reduce cearcănele şi ri­du­rile fine din jurul ochilor.

Buze pline

Ingrediente: un pliculeț de ceai negru.

Ţineţi trei minute în apă clocotită un pliculeţ de ceai negru. Lăsați-l să se răcească și, când e călduţ, aplica­ţi-l pe buze, vreme de 5-10 minute. Buzele vor fi mai fine, de asemenea vor părea mai pline, cu mai mult vo­lum.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian