Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Tensiune sanguină scăzută

Persoanele care au în mod obișnuit tensiunea sanguină redusă ar trebui să fie active fizic – să meargă și să alerge cât mai mult posibil. În plus, practicați sfaturile care urmează. Mie mi-au fost de mare ajutor:

– Turnați o cană de apă fiartă peste o linguriță cu ceai negru, acoperiți cu un capac și lăsați să in­fuzeze timp de 5-7 minute. Adăugați două linguri cu smântână, puțină sare și o linguriță cu zahăr. Amestecați băutura și lăsați să se răcească. Beți timp de 7 zile, dimineața și seara (cu 10 minute îna­inte de masă) și apoi faceți o pauză de o săptămână. Repetați ciclul până când tensiunea dumneavoastră sanguină revine la normal.

– Folosirea cu regularitate a saunei, o dată pe săptămână, normalizează tensiunea sanguină.

– Dușurile alternative fierbinți și reci reglează în mod minunat tonusul vaselor de sânge.

– Vibromasajul ajută la mărirea tensiunii san­guine. Stați în picioare, ridicați-vă pe vârfurile de­ge­telor, cu brațele de-a lungul corpului, apoi lăsați cu forță toată greutatea pe călcâie. Repetați exer­cițiul de 20 de ori, dimineața și seara. O lovire ritmică a podelei cu călcâiele vă va mări tensiunea sanguină.

– Loviți alternativ podeaua cu călcâiele (de 20-30 de ori pentru fiecare picior) dimineața și seara. Continuați exercițiul zilnic, până când tensiunea sanguină se normalizează.

– Dacă tensiunea dumneavoastră sanguină scade odată cu modificarea vremii, beți cel puțin o cană cu suc de morcovi (patru părți) amestecat cu suc de sfeclă (o parte).

Elena

O rețetă miraculoasă: firul roșu de lână

Vă propun un leac din bătrâni, cu putere mira­culoasă, pentru care nu există explicație. De multe ori, în pliul degetelor de la picioare – uneori la toate, alteori doar la degetul mic – apar niște cră­pături în piele, foarte dureroase, în adâncimea că­rora se vede deja sângele. Pe când eram copilă, mama mi-a spus să mă leg la degetul respectiv cu un fir de lână roșie și-mi va trece. Aşa s-a și întâmplat. De-a lungul anilor, când leziunile au revenit, am căutat să mă tratez cu diverse unguente pe bază de anti­bio­tice sau cu alte soluții (iod, rivanol), dar n-am scă­pat nici de tăieturi, nici de durerile intense. Amintindu-mi de fi­rul roșu al mamei, am recurs la el și totul s-a rezolvat. E suficient să se lege, o noapte sau o zi, degetul mic cu fir roșu de lână, și leziunea se închide și dispare. Curioasă, am întrebat pe unii și alții dacă există vreo expli­cație pentru această bizară tămă­duire, dar n-au știut să-mi răs­pundă. Cert este că face bine, drept care doresc să le fie de leac celor în suferință.

Laura B. – București

Leac cu mălai contra amigdalitei

Se confecționează un săculeţ din pânză (e bună și o față mică de pernă, dar de formă alungită), care se coase la un singur capăt. Prin capătul rămas liber se introduce făină de mălai, apoi săculețul se coase. Se umezește săculețul cu apă la temperatura came­rei, apoi se stropește cu spirt medicinal. De ambele capete ale săculețului se coase câte un șnur sau se prind niște panglici cu ace de siguranță. Se așează săculețul pe zona inflamată, iar șnururile se leagă deasupra capului. Peste săculeț se aplică un prosop. Procedeul se practică seara, înainte de culcare. În cazul în care amigdalita produce și febră, se mai umezește o dată săculețul în timpul nopții. După o singură folosire, procedeul dă rezultat garantat.

Zenobica N. – Hunedoara

Rețetă contra laringitelor, faringitelor și a altor inflamații ale căilor respiratorii

Se pregătesc două pahare care se așează pe eta­jera din baie: unul cu apă în care s-a dizolvat 1 linguriță cu bicarbonat; altul cu apă și 1 linguriță cu sare de bucătărie.

Se face gargară de câteva ori pe zi, o dată cu bi­carbonat și o dată cu sare. Se poate folosi și pre­ven­tiv, în perioada epidemiilor de gripă. Soluțiile nu se înghit, ci doar se face gargară cu ele, în pro­fun­zime. De altfel, niciuna din ele nu e toxică și nu pro­voacă alte tulburări, chiar dacă s-a înghițit puțin.

Valeria P. – Brașov

Trei remedii eficiente pentru: giardia, ulcer și pietre la fiere

Vă trimit câteva rețete naturiste cu rezultate minunate, experimentate de mine, împotriva câtor­va afecțiuni curente.

Cel mai puternic antidot contra giardiei: propolisul

Tratamentul se face astfel: se ia timp de 10 zile câte o linguriță cu tinctură de propolis (concentrație de 30%), înainte cu o jumătate de oră de mesele principale. Procedeul se repetă de trei ori, cu pauze de zece zile între cure. Pentru copiii de peste zece ani, doza este de o jumătate de linguriță. Trata­mentul presu­pu­ne o testare preala­bi­lă, care se face ast­fel: se începe cu 5 pică­turi de propolis pe zi, adăugându-se zilnic câte o picătură în plus, până se ajunge la 60 de picături (cir­ca o linguriță). Dacă în acest interval nu apar fenomene de in­tole­ran­ță – urticarie, greutate în res­pirație –, tratamentul poate începe. În cazul apariției unor reacții, el trebuie evitat. Propolisul este cel mai ino­fensiv și eficient remediu îm­potriva acestui flagel nu­mit giardia.

Măslinele contra ulcerului stomacal

Cura durează 22 de zile și se desfășoară în modul următor: în prima zi, dimineața, se desface 1 măslină căreia i se mănâncă mai întâi pulpa, apoi se înghite sâmburele. În a doua zi se mănâncă 2 măsline, se înghit 2 sâmburi, în a treia zi – 3 măs­line și tot așa, până în ziua a unsprezecea, când se mănâncă 11 măsline și se înghit 11 sâmburi. De acum înainte, cura se face invers, scăzând câte o măslină și un sâmbure pe zi, până când, la finalul tratamentului, se ajunge la un sâmbure și o măs­lină. Micul dejun se ia, în toate zilele curei, după o jumătate de oră.

Decoctul din coji de alune elimină pietrele de la fiere

Se măsoară o cană de 250 ml cu alune de pă­dure cu coajă. Se scot apoi, se spală și se usucă, după care se sparg și se pisează mărunt, pentru a se obține o făină din miez și coajă de alune. Aceas­tă pulbere se pune la fiert într-un litru de apă, la foc mediu, până când lichidul scade la 250 ml. Se împarte în patru porții egale, fiecare din ele con­sumându-se dimineața, înainte cu o jumătate de oră de micul dejun, timp în care este obligatoriu un repaus la pat, așezați pe partea dreaptă. Proce­deul se repetă la intervale de câte o săptămână, de 3-4 ori.

Zorina D. – jud. Arad

Remedii împotriva hemoroizilor

Între altele, hemoroizii sunt un semn al unui sistem circulator ineficient, al unor artere și vene neflexibile și al unui sânge îngroșat, datorat unei deficiențe în mineralele care se găsesc în mod natural în legume și fructe. Hemoroizii pot fi pro­duși și de contactul dintre anus și supra­fețe reci. Adesea, femeile fac hemoroizi după dislocarea vertebrelor lombare, care poate surveni la naștere.

Înlăturarea chirurgicală a hemoroizilor nu este o opțiune benefică pentru pacient. De regulă, hemoroizii reapar după un timp, pentru că operația nu înlătură cauza lor. În calitatea mea de soră medicală cu o vechime de peste 30 de ani, vă reco­mand următoarele:

– Tăiați un băț (gros cam cât degetul mic al mâinii) dintr-un cartof crud și pu­neți-l în rect pe timpul nopții. Utilizați acest tratament o noapte din două, timp de două săptămâni.

– În loc să folosiți după scaune hârtie igenică, spălați anusul cu apă alternativ caldă și rece (de câte cinci ori fiecare) și ștergeți cu blândețe, cu un prosop moale.

– Puneți două linguri cu tutun într-o găleată de plastic pe care se poate ședea confortabil. Turnați peste tutun un litru de apă fiartă, puneți un capac și lăsați să stea 20 de minute. Când aburii nu mai ard, luați capacul și stați pe găleată timp de 3-5 minute.

– Beți următoarele amestecuri de sucuri, cu 15 minute înainte de fiecare masă:

– 50 grame morcovi + 40 grame țelină + 20 grame păstârnac + 30 grame spanac.

– 90 grame morcovi + 60 grame spanac.

– Introduceți în rect un cub de gheață, învelit într-o pânză de bumbac, timp de 5-10 secunde. Fo­losiți această metodă după scaune (folosiți spăla­rea, în locul hârtiei igienice), timp de o lună-două.

Pentru a scăpa de hemoroizi, treceți la un regim alimentar constând strict din legume și fructe, timp de două săptămâni, în timpul lunilor de vară. Nu mâncați niciun fel de carne, ciocolată, produse din făină albă sau produse lactate. Nu beți cafea, cacao sau băuturi alcoolice. Puteți mânca în cantități mici nuci în loc de pâine și puteți bea ceai de coa­căze, mure sau mușețel.

În final, încă o remarcă importantă: dacă sufe­riți de hemoroizi, sunteți cu un pas mai aproape de a vă îmbolnăvi de cancer la colon.

LARISA P.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian