Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Nu vă boiți!

Foto: Shutterstock

Soarele puternic și lumina de vară necesită o modificare substanțială a modului în care ne machiem. Atât can­titatea de cosme­tice folosite (fond de ten, pudră, rimel), cât și intensitatea culo­rilor trebuie să fie reduse, pentru a evita im­pre­sia de vulgaritate și de stridență a obra­zului prea „boit”. Sfaturile pe care vi le ofe­rim în continuare vă vor ajuta să aveți o înfățișare adecvată, în ciuda zilelor fier­binți pe care ni le promite luna lui Cuptor.

* Fard deschis, luminos, pentru pleoa­pe – pentru ma­chiajul pleoa­pe­lor, vara tre­­buie să fo­losiți nu­mai to­nuri des­chise, cât mai a­proape de na­tu­ral: al­bastru des­chis, au­riu, verde pal, be­­juri cu irizări ar­gintii (în niciun caz tonurile închise de ne­gru, maro și mov, care ziua bat la ochi prin stridență). Aplicați pe pleoa­pe fondul dvs. de ten obișnuit, apoi un praf de pudră, necesare pen­tru ca fardul să nu se ia. În fine, apli­cați cu o pensulă sau cu un puf mic de vată culoarea pentru pleoape, în­tr-un strat subțire și omogen.

* Creați o impresie de mă­rire a ochiu­lui cu ajutorul unui dermatograf alb (kajal) – un o­biect indispensabil pentru machiajul de vară este kajalul (der­ma­tograful alb, care se găsește în comerț și la noi). El mărește optic ochiul, dându-i o strălucire aparte. Chiar dacă se topește ușor din pricina căldurii de afară, nu lasă urme și se poate refo­losi. Iată cum proce­dați: trasați o linie subțire pe marginea pleoapei inferi­oare, de la colțul interior al ochiului la cel exterior. Dacă dunga vi se pare prea puternică, ștergeți-o ușor cu vâr­ful degetului mic.

* Folosiți rimeluri în nuanțe de maro și gri-albăstrui – negrul este prea intens pen­tru o zi luminoasă de vară și, pe deasupra, îmbătrânește.

* Folosiți rujuri deschise, în nuanțe pastelate și lăcuite – reducerea intensității culorilor este valabilă și pentru rujurile de buze. În zilele fierbinți, folosiți numai rujuri în nuanțe pale, portocalii. Vi se pare că buzele nu au su­ficient contur? Fo­lo­siți tot creionul ka­jal sau un alt creion foar­te des­chis. După ce con­turul este trasat, ma­sați ușor linia cu vârful de­getelor pen­tru a pătrun­de în piele. Apoi aplicați rujul ales.

* Dacă sunteți bronzate, folosiți far­duri de obraz în cu­loarea teracotei – da­că pielea vă este bron­zată, fardurile în cu­lorile cărămizii-roz ale tera­cotei sunt cele mai indicate. Nu e vorba de rozul puternic, trandafiriu, ci de paleta de tonuri maro-portocaliu cu irizări rozacee (se găsesc în co­merț). Mai întâi aplicați pe obraz fondul de ten și pudra obișnuite, apoi o tușă ușoară de fard.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian