Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru FLORI – Iași, F. AS nr. 1361 – „Sufăr de radiodermită cronică erozivă”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

Pielea este unul dintre cele mai importante or­ga­ne ale corpului. Ea asigură homeo­stazia (menținerea unui echilibru între toți parametrii din interiorul organis­mului nostru). Pielea este prima ba­rieră împotriva microorganismelor infecțioase din jurul nostru, previne deshidratarea și reglează temperatura corpului, în condiții de căldură și de frig. Pielea contribuie la eliminarea toxinelor rezul­tate în urma metabolismului, prin transpirație. De asemenea, contribuie la sinteza de vitamina D sub acțiunea razelor solare. Este un puternic organ de simț.

În cazul leziunilor (rănilor) care apar la nivelul pielii, precum arsurile, cu cât sunt mai întinse, cu atât se pierd din funcțiile importante ale acesteia, și viața este pusă în pericol. De aceea, în evaluarea unei arsuri, se ține cont de supra­fața și profunzimea acesteia. În cazul dvs., radioder­mita este efec­tul terapiei cu radia­ții, care a pre­supus transmiterea de energie crescută, sub forma de unde sau particule ce au produs apoptoza (moartea programată) a celulelor canceroase.

Un efect negativ al radiațiilor este eritemul – descuamarea pielii uscate și pierderea parțilă a celu­lelor bazale din hipoderm, deshi­dratarea pielii umede, distrugerea completă a stratului de celule ba­zale, cu dureri și drenaj seros.

În afară de radiații, mai sunt și alți factori ce influențează radio­dermita și gravitatea ei. De exemplu, trebuie să aveți grijă la alimentație, la obezitate, la expunerea la soare, dacă aveți și alte boli de piele, factori ge­netici, boli cronice (diabet zaharat, imunitate scă­zută) și vârstă înaintată. Fumatul este, de asemenea, un factor agravant, căci afectează activitatea celu­lelor macrofage și reduce epitelizarea.

Terapia unei asemenea afecțiuni trebuie să țină cont de toți fractorii (interni și externi citați mai sus) și de tratamentul local. Medicul instituie terapia generală, iar eu vă pot recomanda:

* Spălare cu apă și săpun cu pH 5,5; tampo­na­re cu un prosop moale. Dupa aceea, se pulveri­zea­ză un spray cu apă termală (se găsește în far­macii).

* Dacă leziunea este umedă, se face un amestec în părți egale de: Zattara cremă + Carpicon cremă (produs de Hipocrate pentru Romdan SRL, cu bulina în care scrie Dr. Biolog Viorica Vintilă, Produs original) + Fluocinolon cremă + Nidoflor cremă. Acest amestec se întinde pe o compresă sterilă și se aplică pe plagă. În jurul plăgii se face un masaj ușor, cu același amestec.

* Oxy Max, apă îmbogățită cu oxigen, 20 de picături, de 3 ori /zi, după mese. Produsul îl găsiți la „Cali Vita” (comenzi la tel.: 0741/10.14.09).

Adresați-vă medicului de familie și cereți sfaturi pentru terapia alopată și nutriție.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Băiețelul meu are probleme respiratorii” (Răspuns pentru LOREDANA – Focșani, F. AS nr. 1381)

D-na Loredana, nu vă protejați în mod excesiv băiețelul de frig, ploaie și vânt. Lăsați-l să se joace cât mai mult timp în aer liber, fie că ninge sau e frig, fie că-i vânt sau plouă, căci nu­mai în asemenea condiții îi crește imunitatea și se vor rări problemele cu nasul înfundat, cu amigdalele me­reu inflamate și cu otita cronică. Un regim alimentar ovo-lacto-vege­tarian, fără carne de porc și fără dul­ciuri concentrate va face din băiețe­lul dvs. un adevărat viking. Până la schimbarea stilului de viață și de alimentație, vă recomand să-i administrați tinctură de propolis, 20 de picături puse în 1/2 linguriță cu miere (se omogenizează picăturile și mierea cu ajutorul unui băț de chibrit sau o scobitoare) de trei ori pe zi, după mesele principale, vreme de 15 zile, apoi aceeași doză, de două ori pe zi, alte 15 zile (dimineața-seara). Cura se termină cu aceeași doză, luată o dată pe zi (seara) 30 de zile. Puteți să-i puneți tinctură de propolis și în urechi, câte 2 picături de 2-3 ori pe zi, în urechea afectată. Pentru rinită, puneți-i în fiecare nară câte o picătură de apă fiartă și răcită, de 2-3 ori pe zi. Dizolvați în ea și puțină sare de Himalaya. Dacă tratamentul nu dă rezultatele dorite, sunați-mă.

„Fetița mea suferă de vegetații adenoide” (Răspuns pentru CORNELIA – Cluj, F. AS nr. 1384

D-na Cornelia, important este să-i întăriți imu­ni­tatea copilei dvs., deoarece nu­mai astfel se vor rări epi­soadele de amigdalită pultacee și vege­tații adenoide, iar aceas­tă imuni­ta­te ridicată se reali­zea­ză printr-o hrană prepon­de­rent vegetariană, cu multe, foar­te multe legume și fructe proaspete și cu cât mai puține, până la deloc, proteine și gră­simi provenite de la porc și de la lactate integrale. Carnea de porc și derivatele ei trebuie scoa­se definitiv din alimentația co­pilei, iar în cazul lactatelor, tre­buie folosite numai varian­tele degresate. Că e iarnă, că e vară, lăsați-o să se joace afară (chiar și mingea, cu băieții) și să bea mul­tă apă plată, căci numai astfel se vor forma anticor­pii ce țin virozele la distanță de ea. Ca tratament profilac­tic și curativ, căutați prin magazinele de tip „Plafar” sau „Apicola” produsul „Miere de albină + Pro­polis + Lăptișor de matcă + Polen” din care se administrează 1 linguriță dimineața și seara, 10 zile, apoi 1 linguriță dimineața, 30 de zile. Dacă acest tratament nu dă rezultatele dorite, sunați-mă.

Farm. Liliana Samson – Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237

„Mă doare în spatele genunchilor” (Răspuns pentru CECILIA – București, F. AS nr. 1329)

Genunchiul şi articulaţiile acestuia sunt pe cât de complexe, pe atât de importante. Ne ajută la de­plasare, dar prezintă rol esenţial şi în susţinerea organismului. Un genunchi fix, imobil, afectat de artroză, ne poate îngreuna cu mult activităţile zilnice, in­clu­siv plimbările scurte, şi atrage după sine alte com­plicaţii, ştiut fiind faptul că este reco­mandat să evităm sedentaris­mul, iar mişcarea, sportul, activităţile fizice, în general, susţin buna func­ţionare a corpului. Pe lângă afectarea de tip artrozic, ce presupune distrugerea trep­tată a cartila­jului articular, până la degrada­rea completă a acestuia, genunchiul poate suferi şi alte traumatisme în forme diferite, de la cele mai uşoare până la cele mai grave. Suferinţele cel mai frecvent întâlnite la nivelul genunchiului sunt asociate în cea mai mare parte cu inflamaţii. Toate aceste complicaţii limitează funcţia articulară, ele putând apărea în urma unor lovituri, ridicarea unor greutăţi, sărituri, în profesii ce presupun uzura genunchilor, greutate corporală excesivă etc. Durerile, însă, pot avea şi alte cauze, cum ar fi o problemă venoasă, circulatorie, asociată cu senzaţia de oboseală sau greutate a picioarelor, ori afecţiuni venoase mai severe, pentru care este recomandat să consultaţi medicul specialist. Măsurile pe care le putem lua în cazul apariţiei unei dureri în zona respectivă presupun, în primul rând, repaus, în cazul în care ştim că am suprasolicitat articulaţia ge­nunchiului; efectuarea unor exerciţii recoman­date de specialişti, astfel încât să susţinem sistemul osteoarticular; menţinerea greutăţii în limite nor­male, pentru a evita suprasolicitarea articulară; administrarea unor supli­mente naturale. Extractul Răşină Mumie cu Castan ajută la îmbună­tăţirea circulaţiei sanguine la nivelul membrelor inferioare, reduce discon­fortul articular şi senzaţia de picioare grele, obosite, iar la nivel local se poate asocia Cremă-balsam cu extract purificat de Răşină Mumie şi Shungit cu acţiune asemănă­toare, efectul fiind mai puternic.

Multă sănătate!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Sunt alergic și în fiecare an lista alergiilor crește” (Răspuns pentru FILIP G. – București, F. AS nr. 1374)

Alergiile de care suferiți nu sunt de mirare, pentru că industria alimentară ne dă să mâncăm… derivați de petrol! În alimentele procesate există peste 1000 de compuși chimici, iar organismul uman reacționează cum poate, pentru a elimina aceste otrăvuri, responsabile pentru o gamă variată de cancere și alte boli grave. Argila „ALGO” eli­mină spectaculos compușii chimici din organism și mai mult ca sigur că va face același lucru și cu alergenii care vă dau bătăi de cap. Vă recomand să consumați 150 g de argilă zilnic, timp de 3-4 luni, iar după rezolvarea problemei, continuați cura de întreți­nere cu trei căni de argilă pe zi, care pot fi consumate o viață întreagă, fără întrerupere. Pentru detalii referitoare la tratament puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argilă „ALGO” la preț de producător, sunați la tel. 0258/86.56.77.

„Nu-mi revin după enterocolita acută” (Răspuns pentru SIMION G. – jud. Cluj, F. AS nr. 1370)

Simptomele violente pe care le acuzați sunt ex­trem de neplăcute – s-a confruntat și soția mea cu această problemă în trecut. În plus, restricțiile ali­men­tare pe care le menționați vă slăbesc foarte mult organismul. Folosind argilă „ALGO” în doză de șoc (200 g pe zi), timp de 2-3 luni, problemele dvs. se vor rezolva în totalitate. Vă veți da seama că sunteți vindecat atunci când stomacul va tolera ori­ce aliment. În timpul spita­lizării, probabil că vi s-au administrat și antibiotice. De aceea, vă recomand să vă refaceți flora digestivă cu un probiotic de calitate (vă re­comand Biokult) – timp de o lună. Evitați carnea de porc și de pui crescuți industrial și peștele de acvacultură – conțin cantități însemnate de steroizi și antibiotice care distrug flora digestivă! Pentru detalii referitoare la tratament, puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argila „ALGO” la preț de producător, sunați la tel. 0258/86.56.77.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian