Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Hidratarea – extremă urgență!

Foto: 123RF

– Nu doar natura are ne­voie de apă, ci și obrazul. Vara, tenul este însetat. Ca să nu se ofilească precum o floa­re, trebuie hidratat atât din interior, cât și din afară. Cu o condiție: „ajutorul” să fie „eco”, adică pur natural –

Stingeți setea

Unul dintre cele mai importante măsuri pentru a avea, vara, un obraz tonic și radiant, este să beți multă apă, adică minimum opt pahare de apă pe zi. Împiedică uscarea pielii și apariția ridurilor.

Infuzii de plante

Un alt remediu la îndemână pen­tru hidratarea obrazului sunt infuziile de plante: ceaiul verde, ceaiul de mușețel, lavandă sau rozmarin. Ele au proprietăți care ajută tenul să-și mențină vitalitatea. Infuziile pot fi folosite și ca loțiuni tonice, aplicate pe obraz cu dischete de vată.

Uleiuri naturale

Cele mai eficiente, atât pentru corp, cât și pentru ten sunt uleiurile de măsline, de mig­dale, de argan, de jojoba, de trandafiri, de susan și ule­iul de cocos. Se aplică seara câteva pică­turi, cu masaj ușor, și se lasă pe obraz pe toată durata nopții. Veți vedea cum a doua zi dimineața uscă­ciunea a dispărut, iar tenul e la fel de proaspăt ca zorii zilei.

Aloe vera

Gelul din frunzele plantei este un remediu-minune pentru frumusețe. Pentru a vă hidrata fața cu Aloe Vera, trebuie doar să aplicați gelul obținut dintr-o frunză tăiată de aloe. Găsiți frunze de Aloe la supermarket sau suc (gel) de Aloe, la magazine natu­riste și farmacii.

Mască cu Aloe Vera

Tăiați o frunză de Aloe pe lun­gime, de la un capăt la altul, extrageți gelul transparent din interior și întin­deți-l pe față, cu un masaj ușor. Lă­sați-l să acționeze 20 minute, apoi clătiți-vă.

Miere și iaurt

Combinația celor două ingre­diente este una dintre cele mai puter­nice în ceea ce privește hidratarea și tonifierea obrazului. Se recomandă pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea grasă cu tendință spre acnee, deoarece reduce producția de sebum și previne apariția coșurilor.

Mască cu miere și iaurt

Amestecați o lingură de miere cu o lingură de iaurt și întindeți masca pe fața spălată înainte cu apă și să­pun. Lăsați să acționeze 15 minute, apoi clătiți-vă cu apă caldă.

Castraveți

Sunt printre legumele cele mai bogate în apă, care conține și enzime și vitamine dizolvate în ea. Un leac de frumusețe com­plex, care pe dea­su­pra hidratează și obrazul.

Mască cu castraveți

Preparați suc de cas­traveți curăţaţi de coajă, cu ajutorul storcătorului de fructe. Aplicați-l pe față cu aju­torul unui tampon, iar pe deasupra puneți și comprese din tifon, înmu­iate în suc. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi spălați-vă pe față cu apă sau șter­geți-o cu un tampon înmuiat în ceai de mușețel.

Lapte de castraveți

Decojiţi un castravete, tăiați-l ron­dele și puneți-le la macerat într-o ceaș­că cu lapte de seara până dimi­nea­ța. Întindeți pe față loțiunea, lă­sați-o să se usuce, apoi spălați-vă cu apă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian