Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LUIZA – Iași, F. AS nr. 1426: „Am fost diagnosticată cu boala Crohn”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Evoluția bolii Crohn variază foarte mult de la o persoană la alta, de la formele asimptomatice, pre­zente la unii pacienți, până la for­mele recurente, cu simptome traduse prin durere abdominală, diaree și febră. Episoadele de durere abdo­mi­nală consecutive ingestiei de ali­men­te pot conduce spre refuzarea mân­că­rii, din cauza disconfortului, iar episoadele diareice pot fi debilitante, până la punctul malnutriției severe. Mai mult, complicațiile bolii Crohn pot fi și ele multe și variate, plecând de la apariția fistulelor și fisurilor anale (interne și externe), de la obstrucția progresivă a intestinului subțire și până la simp­tome neasociate tractului digestiv, care pot consta în inflamații la nivel articular și ocular, apariția calculilor renali și vezicali și chiar inflamația duc­telor biliare (colangită sclerozantă).

Trebuie menționat că nu există un tratament curativ al bolii Crohn, ci doar proceduri terapeutice care vizează diminuarea infla­mației intestinale și care pot duce la ameliorarea simpto­me­lor cu perioade lungi de remi­sie. Mă refer aici la medica­men­tele antidiareice și, în ca­zul unei boli mai active, la me­dicamentele antiinflamatorii (ex. Sulfasalazina). Dacă nici Sulfasalazina nu este eficientă sau nu este bine tolerată, se pot utiliza medicamente mai noi, cum sunt Mesalamina sau Olsalazina, care acționează în mod asemănător. Mesalamina este disponibilă și sub formă de supozitoare sau clisme, ambele forme fiind utile când boala este limitată la nivelul părții inferioare a colonului. Cortico­steroizii (prednisonul, metilprednisolonul) sunt prescriși mai ales pentru formele moderat-severe, care nu răspund la alte tratamente.

În prezent se studiază preparate mai noi (ex. Budesanina) cu corticosteroizi și alte medicamente, care au mai puține efecte secundare și activitate antiinflamatorie mai puternică. În unele cazuri, sunt indicate medicamentele imunosupresoare, cum sunt azatioprina (Imuran) sau 6-Mercaptopurina (6-MP). Totuși, pot fi necesare până la 3 luni de tratament, până când aceste medicamente încep să devină eficiente. Infliximabul, un imunosupresor produs mai recent, este făcut pentru a neutraliza o proteină naturală (factorul de necroză tumorală) care produce inflamația. Metotrexatul și Ciclospo­rina sunt uneori recomandate pentru pacienții care nu răspund pozitiv la alte tratamente, însă utilizarea acestora pe termen lung poate avea efecte secun­dare semnificative.

În ceea ce privește antibioticele, acestea nu se recomandă decât în cazurile complicate, cu infecții grave. Administrarea lor în formele obișnuite poate accentua sindromul diareic, ca urmare a dezechi­librului pe care îl produc în flora bacteriană intes­tinală. Sindromul diareic cronic poate fi abordat prin medicație simptomatică (în afară de regimul alimentar antidiareic), frecvența scaunelor putând fi redusă prin administrarea de antispastice și car­bonat de calciu, sau de fermenți pancreatici (Tri­ferment, Zymogen etc.).

În sfârșit, hipovitaminozele, consecutive sindro­mului diareic, pot fi corectate prin administrarea (pe cale orală sau parenterală) de vitamine (A, B, D, E, K), iar anemia, prin administrarea de supli­mente cu fier, vitamina B12 și acid folic (B9). Având în vedere evoluția îndelungată a bolii, cu faze de acutizare și de acalmie, tratamentul alopat poate fi completat cu remedii naturiste care vizează reducerea sau stingerea procesului inflamator, su­pri­marea invaziei bacteriene a leziunilor infla­matorii, reducerea tranzitului intestinal și a durerii, corectarea tulburărilor nutriționale. Sigur că, luand în calcul complexitatea bolii, măsurile terapeutice naturiste ar trebui instituite în urma unei analize amănunțite a stării bolnavului, a eventualelor complicații survenite și ținând cont de alte posibile patologii cronice pe care acesta le prezintă.

Pentru lămuriri suplimentare, contactați-mă telefonic! Să auzim numai de bine!

Dr. Li LuoXi – specialist în medicină tradițională chineză – București, str. Vasile Lascăr 169, sector 2, tel. 021/210.41.64, 0766/56.46.69

„Am fost diagnosticată cu steatoză hepatică gradul 3” (Răspuns pentru LĂCRĂMIOARA M. – București, F. AS nr. 1418)

Steatoza hepatică este o afecțiune a ficatului ce apare din cauza stresului, a alimen­tației, alcoolului, stilului de viață dezorganizat. În ziua de azi, din ce în ce mai mulți tineri sunt afectați de această afecțiune asociată cu dia­be­tul, colesterolul mărit, trigliceridele. Dacă este diagnosticată la timp, această afecțiune poate fi tratată.

Cele mai frecvente simptome sunt: oboseala cro­nică, durere în partea dreaptă sub coaste, greață, insomnie, mâini și picioare um­flate.

Recomandări:

* Nu fumați, nu consumați alcool.

* Evitați prăjelile, iar ali­mente precum carnea sau pro­dusele făinoase trebuie consu­mate în cantități mici.

* După-amiaza, înainte de ora 18, mâncați ușor: o supă, o salată sau un fruct.

* Seara, culcați-vă la timp, evitați nopțile nedormite.

* Faceți mișcare, fiți activi.

* Evitați să slăbiți brusc, prin diete sau medicamente care promit efecte rapide.

* Păstrați-vă calmul în orice împrejurare, evitați supărarea, nu vă obosiți psihic.

Rețete

* Consumați 50 bucăţi de goji. Se pun într-o cană și se toarnă peste ele apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute. După ce s-a consumat prima cană, se poate adăuga în continuare apă fierbinte pes­te fructele deja înmuiate. Se bea lichidul de 3 ori pe zi, iar fructele se pot mânca, și ele, la sfârșitul zilei.

* Beți ceaiuri din frunze de lotus. Acestea se găsesc la plafar sau la magazinele specializate. Sunt necesare în jur de 5 g frunze de lotus pe zi.

* Consumați soia roșie și coji uscate de man­darine. Se pun la fiert 250 g soia roșie cu 20 g coajă de mandarină în 3 l de apă. După ce a fiert timp de o oră, amestecul este gata de băut. Se vor bea 200 ml, de 3 ori pe zi.

* Utilizaţi produsul QING BI SAN. Acesta are următoarele func­ții terapeutice: deto­xi­fiază, dre­nează lichidul biliar, sti­mulează funcția hepa­tică, re­glează temperatura fi­catu­lui, scade irascibi­litatea, re­duce sen­zația de amar și uscat în gură, in­hibă for­marea de ade­noa­me și grăsime în ficat, ajută la eli­minarea grăsimii din or­ga­nism, reduce obe­zitatea.

* Ședințe de acupunctură: inserția unor ace de unică folosință la suprafața pielii pentru echilibrul energetic al organismului.

* Ședinţe speciale auri­culare: constau în apli­carea unor ace speciale în zona urechii, în punctele cores­pun­zătoare ficatului, stoma­cului, bilei și ale sistemului endocrin. Aceste șe­dințe speciale se fac cu o periodi­citate de 5-6 zile. Ajută și la slăbit.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Mama are colon iritabil, cu dureri mari abdominale” (Răspuns pentru LAURA – București, F. AS nr. 1415)

Dacă mama dvs. are scaune cu sânge, diagnos­ticul corect este rectocolită hemora­gică. Când a descoperit penicilina naturală, bacteriologul scoțian Alexan­der Fleming trata o pneumonie cu 300 de unități. Acum, în tratamentele alo­pate, se folosesc antibiotice de sinteză chimică, în concentrații de milioane u.i., care distrug flora din intestine, sto­mac și colon, favorizând apariția bolilor di­gestive. Cercetătorii germani au demonstrat că pes­te 30 de boli sunt asociate cu consumul de anti­biotice care distrug flora digestivă!

Un băiat român stabilit cu familia în California a suferit până la 16 ani de rectocolită hemoragică, fiind tratat aproape încontinuu în cele mai bune spi­tale americane, dar degeaba! Cel mai performant sistem medical din lume n-a reușit nici măcar să-i amelioreze suferința. În schimb, s-a vindecat cu câteva kilograme de argilă, după ce mama lui a citit articolele din Formula AS pe internet și m-a contac­tat telefonic! Familia băiatului a traversat oceanul, ulterior, ca să-mi mulțumească personal pentru acest rezultat… Iar acesta este doar unul dintre miile de cazuri vindecate cu succes de inteligența naturii!

Mama dvs. se va vindeca garantat dacă va con­suma 200 g de argilă ALGO zilnic, timp de mini­mum trei luni (în doze de câte 5 lingurițe de argilă, dizolvate în 250 ml apă de izvor, de trei ori pe zi). De asemenea, îi recomand să consume în paralel și două cutii de probiotice de calitate (Biokult – tel. 0764/26.52.67), pentru refacerea florei intestinale distruse de antibiotice. După vindecare, este de preferat să continue cura de întreținere cu 3 căni de argilă pe zi, o perioadă nedeterminată, pentru a preveni reapariția afecțiunii! Pentru mai multe deta­lii referitoare la tratament, puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pentru a procura argila ALGO la preț de producător, sunați la tel. 0258/86.56.77. Să auzim numai de bine!

Ing. BOGDAN VICTOR – specialist în fitoterapie, reflexoterapie și bioenergie – București, tel. 021/242.67.36, 0723/74.23.98 (între orele 20-22)

„Am o piatră la rinichi pe care nu reușesc să o elimin” (Răspuns pentru CLAUDIU, F. AS nr. 1412)

Stimate domnule Claudiu, vă reco­mand un regim alimentar pe care va trebui să-l respectați cu strictețe. Veți mânca timp de trei luni doar mâncăruri preparate din: porumb, mei, grâu, orez vechi de un an, fasole, legu­me verzi fierte cu condimente, brânză de vaci sau capră fără cheag, ouă fierte (3 pe săptă­mâ­nă), ulei de măsline, lămâi, mere, stru­guri, ba­nane și alte fructe. NU veți con­suma: al­cool, cafea, băuturi fier­binți, produse lactate (în afară de brân­ză), ali­mente grase, cartofi, zahăr, cea­pă, orez nou, alimente fripte sau prăjite și nuci.

Următoarele rețete naturiste vă pot ajuta să eliminați pietrele:

Dizolvarea pietrelor de la rinichi

Tămâia de smirnă granulată, de cu­loare alb-gălbui (nu cea cu arome) este un leac foarte bun pentru dizolvarea pietrelor şi restabilirea echi­librului ionic în organism. Se iau câte 3 boabe de tămâie (nu mai mari decât un bob de mazăre), se îmbracă fiecare bob în miez de pâine (pentru a nu atinge dinţii, pentru protecţia lor) şi se înghit dimineaţa, pe stomacul gol. Boabele se iau alternativ, o zi da, o zi nu, până la dispariţia pie­tre­lor. Regimul va fi fără carne şi fără apă minerală.

Tămâia naturală o găsiți la tel: 0743/48.59.85.

Vă doresc multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian