Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Tenul și canicula

– La vreme de caniculă și soa­re incendiar, pielea are nevoie urgentă de ajutor. Ce-ați câștigat prin îngrijiri consec­ven­te într-un an, puteți pierde într-o lună de vară. Deshidratarea ma­sivă a pielii transformă obrazul într-o mască de hârtie încrețită, plină de riduri și crăpături. So­luția se află la îndemână: alimen­te și fructe proaspete, ținute la fri­gi­der –

Mască cu caise și smântână

Ingrediente: două caise bine coap­te, o lingură cu smântână.

Decojiți caisele, scoateți-le sâm­burii, zdrobiți-le, până se transformă într-o pastă, apoi amestecați-le cu smântâna. Întindeți masca pe față și lăsați-o să acționeze 30 de minute. Clătiți-vă apoi cu apă călduță.

Mască cu zmeură și albuș de ou

Ingrediente: o jumătate de cană zme­u­ră proaspătă, un albuș de ou.

Bateți spumă albușul de ou, stoar­ceți zmeura și amestecați sucul proaspăt cu albușul. Întindeți pre­paratul pe față și lăsați să acționeze 30 de minute. Clătiți-vă cu ceai de mu­șețel.

Mască cu miere, banană și ulei

Ingrediente: două lin­guri cu mie­re, o banană bine coaptă, o ju­mă­tate linguriță cu ulei de migdale sau de măsline.

Zdrobiți banana cu furculița, apoi adăugați mierea și uleiul, ameste­când continuu. Pasta rezultată se în­tinde pe față și se lasă 30 de minute. Apoi clătiți-vă cu apă călduță.

Loțiune cu salată verde

Ingrediente: salată verde proas­pătă, apă.

Câteva foi de salată verde mărun­țite se fierb într-o cană cu apă, trei minute, la foc mic. Se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară și se adaugă o linguriță de miere. Aplicați pe față comprese din tifon înmuiate în loțiune. Lăsați-le 20-30 de minute, apoi clătiți-vă. Păstrați loțiunea la rece, nu mai mult de 5 zile.

Loțiune cu apă minerală

Ingrediente: apă minerală.

Pe fața curățată înainte pulveri­zați apă minerală ținută la rece sau aplicați-vă comprese de tifon înmuiate în apă mi­nerală. Se aplică zil­nic, câte 20-30 de mi­nute.

Loțiune cu tărâțe

Ingrediente: un litru de apă de ploaie, 200 grame de tărâțe proas­pete bine cernute.

Fierbeți târățele în apa de ploaie timp de 5 mi­nute, la foc mic. Lăsați să stea o oră, apoi strecurați. Pulverizați loțiu­nea pe fața curată, dimineața și seara, sau aplicați comprese de tifon în­muiate în loțiune. Se lasă pe față 20-30 de minute. Loțiunea se păs­trează la rece, nu mai mult de 5 zile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian