Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Coronavirusul, imunitatea și medicina naturistă

Foto: Shutterstock

Totul a început cu un virus din îndepăr­tata Chină. Virusul a ajuns în Europa și a căpătat un nume: „SARS-CoV-2”, de­clanșând o pandemie. Occidentul s-a confruntat cu sute de mii de cazuri, dar România a reușit să țină îmbolnăvirile sub un incredibil control. Apoi, a venit relaxarea și, din păcate, scindarea noas­tră. Mulți iau epidemia în serios și sunt respon­sabili, alții – foarte vocali – cred că boala este o joacă. Asta, în timp ce sute de pacienți cu Covid-19 se zbat între viață și moarte. Acum, în apropierea sezonului rece, când boala se agravează, România e „campioană” la in­fectări! Cum vom trece de acest hop? Ne poate ajuta medicina naturistă în acest sens? În­cer­căm să aflăm răspunsuri de la d-na dr. CRISTINA NEGRU, membru al experimentatei echi­pe științifice a DVR Pharm.

– Doamnă doctor, pandemia de Covid-19 împlinește o jumătate de an, dar cu toate acestea, mulți oameni, inclusiv politicieni de vârf, îi con­testă existența. Care este, până la urmă, adevă­rul?

– Adevărul e unul singur: noul Coronavirus există și este periculos, fiindcă se transmite cu mare ușurință de la o persoană la alta. De acest lucru, precum și de existența pandemiei, foarte puțini oameni se mai îndoiesc. Mai degrabă sunt discuții despre cât de mulți infectați sunt și cât de gravă este această boală… Dintr-un studiu publicat recent de specialiștii de la Universitatea din San Francisco, California, rezultă că rata mortalității produsă de acest virus este de aproximativ zece ori mai mare decât cea a gripei. Gripa are o rată de mortalitate în jur de 0,1%, deci mortalitatea la SARS-CoV-2 ar fi de aproximativ 1%.

– Nu pare mult, raportat la estimarea morta­lității de până acum, de 5%!

– Dacă priviți doar comparativ cifrele, într-adevăr, nu pare o mortalitate mare. Dar când, medic fiind, ți se stinge un pacient sub priviri, implorând ajutor, nu mai e la fel. Apoi, pe lângă cei care mor, sunt cei care suferă cumplit, vreme de săptămâni, și cei care rămân cu sechele. Pentru că acest virus atacă plămânii, rinichii, ficatul, inima sau creierul, făcând ravagii în tot organismul.

Dr. CRISTINA NEGRU

– Atunci, de unde vine scepticismul acesta al populației, de la noi și din lume, privitor la gravi­tatea acestei boli?

– Unii pur și simplu nu vor să creadă că așa ceva li se poate întâmpla. Este un mecanism de autoconservare straniu, dar real. Alții sunt pur și sim­plu derutați de mesajele contradictorii ale auto­rităților. Și aici nu mă refer doar la cele românești, ci și la cele internaționale. Organizația Mondială a Sănătății are de dat explicații asupra felului în care a gestionat această pandemie. De pildă, până acum două luni, forul internațional nu recomanda purta­rea măștii, care este cel mai important mijloc de pro­tecție! Mai este vorba și de campanii de dezin­for­mare făcute de entități ostile sau de profitorii pandemiei. Însă nu e de neglijat nici lipsa de com­pasiune cu care, din păcate, mulți dintre noi ne confruntăm. Cunosc foarte mulți sceptici care și-au schimbat atitudinea la 180 de grade abia atunci când ei sau cei apropiați lor s-au îmbol­năvit… Deci, ține și de natura umană!

– Sunt tot mai multe infectări în ultima vreme, iar un medicament țintit sau un vaccin împotriva infecției încă nu există… În China, medicina tradițională a fost introdusă în spi­tale, prin lege. Credeți că remediile naturale îi pot ajuta pe suferinzii de Covid-19?

– Desigur! În acest domeniu, am dobândit o experiență pozitivă destul de mare cu produsele noastre. Reglarea rapidă a imunității, cu ajutorul Telom-R, s-a dovedit eficientă în cazurile de Covid-19 de gravitate mică sau medie. Pacienții care se confruntau cu pierderea gustului și a mirosului, cu tuse ușoară sau accese pasagere de febră au avut, și ei, ameliorări rapide după cura cu Telom-R. Se pare chiar că Telom-R ajută inclusiv la stabilizarea bolii, prevenind agravările. Doza administrată a fost de două capsule, de două ori pe zi, iar cura a du­rat minimum 21 de zile. Important e că Telom-R se poate lua simultan cu medicația prescrisă de medic.

La pacienții cu dureri musculare, articulare sau de cap, rezultate bune am obținut cu ASPIRINA NA­TURALĂ – o combinație de extract de salcie și harpagophytum, cu efecte anti­in­flamatoare și anti-durere foarte bune.

– Tusea seacă și per­sis­tentă se află și ea în graficul bolii. Aveți soluții și pentru ea?

– Vă dau drept exemplu o pacientă care a avut o formă gravă de Covid-19. Radio­gra­fia pulmonară arăta o afectare serioasă a plămânului drept, iar după cinci săptămâni, pa­cienta nu-și revenise com­plet. Avea o tuse foarte pu­ternică și atât de persistentă, încât nu putea să doarmă, să se relaxeze și chiar să mă­nânce! Medicația antitusivă primită nu a avut aproape niciun efect. A început o cu­ră cu SIROPUL TELOM-R, din care lua jumătate de lin­guriță când apăreau accesele de tuse. După prima zi de tratament, deja a putut să doarmă, după o săptămână, abia mai tușea de câteva ori pe zi.

– Poate fi un sirop natural mai eficient decât medicamentele?

– Pacienții care iau siropul Telom-R sunt uneori șocați de cât de puternic este. Nu conține doar extracte din plante, ci și uleiuri esențiale de înaltă calitate, combinația fiind foarte eficientă. După prima linguriță de sirop, mulți pacienți se strâmbă și zic că n-ar mai pune gura pe așa ceva. Dar când văd efectul asupra tusei, recomandă siropul și altora. De altfel, în vara aceasta, vânzările siropului Telom-R au atins cote nemaivăzute pentru un anti­tusiv în sezonul estival…

– Și plămânii fumătorilor sunt grav afectați de noul Coronavirus… Ce le recomandați suferin­zilor de sindrom obstructiv bronho-pulmonar?

– Ilustrativ este cazul unei doamne cu probleme respiratorii grave, care după 40 de ani de fumat a făcut o cură cu TELOM-R Respirator. După o lună de cură, a constatat îmbunătățiri majore la nivelul întregului sistem respirator. Acum, după trei luni, respiră uniform (nu sacadat, ca înainte), iar tusea tabagică se manifestă foarte rar. Important e că poa­te dormi liniștită, fără accese de tuse sau senza­ții de sufocare. De notat că toate aceste efecte s-au înregistrat la o persoană de 63 de ani, fumătoare de o viață. Conform declarațiilor doamnei, TE­LOM-R Respirator i-a schimbat pozitiv viața.

– Ați menționat sechelele cu care se confruntă unii pacienți cu Covid-19. Există soluții contra afectărilor pulmonare, renale sau cardiace, con­secutive bolii?

– Pentru sechelele bronho-pulmonare reco­mand cu căldură Siropul TELOM-R și capsulele TELOM-R Respirator, despre care am amintit. Ca tratament general, recomand două formule foarte noi și eficiente: „DVRSTEM Ultra” și „DVRSTEM Helper”. Când aceste stimulatoare de celule stem se administrează simultan, au un efect regenerant remarcabil. Avem rezultate impresionante în resta­bilirea imunității, a funcției renale și chiar în refa­cerea pacienților cu afectări ale sistemului nervos. Aceste produse sunt recomandate și pentru reface­rea imunității în prag de sezon rece, fiind eficiente atât împotriva coronavirozelor, cât și a virozelor gripale.

– Am vorbit de soluții pentru cei infectați cu SARS-CoV-2, însă cei mai mulți dintre noi avem nevoie să prevenim infecta­rea…

– Purtarea măștii mi se pare cel mai sigur mijloc de preven­ție în momentul de față; evi­dent, în tandem cu igiena mâi­ni­lor. Personal, cred că purtarea unei măști chirurgicale impreg­nate periodic cu uleiuri esen­țiale cu efect antiviral ne poate salva viața. Pe lângă mască, este importantă și îmbună­tă­țirea imunității. Recomand în acest sens capsulele Telom-R și mierea cu propolis, ca ajutoare de nădejde, verificate în timp. Iar pentru o regenerare imunitară amplă, recomand stimulatoarele de celule stem menționate anterior: DVR­STEM Ultra și Helper.

– Unii spun că masca chi­rurgicală oferă o protec­ție de sub 30%. Impreg­na­rea acesteia cu uleiuri esen­țiale îi îmbunătățește efi­ciența?

– Eu am scăpat de infec­tare după ce am discutat o oră, față în față, într-un spațiu închis, cu un coleg infectat cu Covid-19. Era chiar simptomatic, însă primise un diagnostic fals negativ și venise să-i fac un plan terapeutic cu produsele noastre, crezând că e o banală viroză! Din rigoare medicală, am purtat o mască impreg­nată cu combinația de uleiuri esențiale „N-Vir10 MAX”. A doua zi, el și-a pierdut gustul și mirosul, iar noul test i-a ieșit pozitiv, aflând ulterior că a mai infectat și alte persoane apropiate. Personal, am fost 100% protejată de mască și de aerosolii de ulei esențial formați în spațiul dintre mască și căile res­pi­ratorii. De altfel, cunosc destul de mulți medici care folosesc zilnic N-Vir 10 Max în practica medi­cală și se protejează eficient de contaminarea cu Covid-19. Cred că este o metodă salvatoare, pe care o recomand cu căldură!

EDUARD COMAN

Produsele din gama TELOM-R ale laboratoarelor DVR-Pharm pot fi comandate la tel. 0736.658.646. sau 0744.765.410

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian