Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Medicamente naturale anti-diabetice

Foto: 123RF

Diabetul a atins, în ultimele șase luni, cote nemaivăzute. De ce? Fiindcă stre­sul, sedentarismul și consumul de dul­ciuri au bătut recordul în pandemie. Și rata obezi­tății, alt factor favorizant al acestei boli, a crescut enorm. Astfel, ucigașul tăcut, cum este numită această boală perfidă, care ata­că fără simptome, face mii de noi victi­me. Totuși, diabetul poate fi ți­nut sub control, iar în multe ca­zuri, se ajunge chiar la vinde­care. Aflăm „secretul” din dia­lo­gul cu d-na dr. Cris­tina Negru, membru al echipei știin­țifice DVR-Pharm.

– Doamnă doctor, ați monitorizat zeci de ca­zuri de diabet ameliorate spectaculos. Cum se face că această boală e privită ca o fata­litate?

– Sinceră să fiu, până nu demult, și eu eram destul de rezervată în ac­ceptarea ideii că diabetul poate fi vin­decat. Însă experiențele re­cen­te ale pacienților care au ur­mat cure cu produse ca Telom-R DIAB sau DVR Glicemo, mi-au arătat că se poate. Atenție, rezul­tatele apar doar în cazurile cu diabet de tip 2 și numai atunci când pa­cien­tul este activ, colabo­rează. Poate de aceea există me­dici scep­tici privind șansele de recuperare ale diabe­ticilor, pentru că mobilizarea spre dietă și sport este foarte dificilă la mulți dintre ei…

– Așadar, diabetul nu poate fi combătut doar cu dietă și plante medicinale?Din rețetă face parte și sportul?

Dr. Cristina Negru

– Când diabetul de tip 2 este la debut, boala poa­te fi controlată doar cu plante hipoglicemiante. Îmi vine în minte cazul unei doamne din Iași, care de doi ani avea o glicemie oscilantă între 150 și 190. În cazul său, doar două capsule de Telom-R DIAB luate zilnic au fost suficiente. După o lună, glicemia coborâse sub 100 și am încurajat-o să meargă tot mai mult pe jos. După alte două luni, glicemia era normală, chiar dacă acum chiar mânca inclusiv prăjituri sau paste, o dată sau de două ori pe săptămână, fără probleme!

– Diabetul se poate ține sub control cu doar două capsule pe zi?

– Doar în anumite cazuri. Doamna în cauză are o greutate normală, nu e sub tratament cu insulină și, în plus, are un stil de viață ordonat. Lucrurile se schimbă însă la pacienții supraponderali, care iau me­dicamente antidiabetice sau fac injecții cu insu­lină.

– De ce este dificil tratamentul la un pacient supraponderal?

– Vă voi răspunde povestindu-vă un caz recent. Este vorba de un bărbat de 44 de ani, cu obezitate de gradul unu și cu un diabet instalat de patru ani. A ignorat boala, bazându-se exclusiv pe medica­mentele antidiabetice pe care le lua. Astfel, a ajuns la o glicemie matinală de 240, plus o hepatită medi­camentoasă. Trebuia să treacă de urgență pe insu­lină, dar o rudă de-a sa, medic de profesie, i-a spus să încerce și cu medicamente naturiste. Dacă un diabetic obișnuit răspunde după trei săptămâni la tratament, în acest caz, după o lună, glicemia abia dacă scăzuse la valori de 180-190. La diabe­ticii supraponderali sau la cei la care boala este instalată de mult trebuie intervenit în forță, nu după schemele obișnuite de tratament.

– Până la urmă, tratamentul bărbatului supra­ponderal a dat rezultate?

– Din fericire, da. Doza de Telom-R DIAB i-a fost crescută la patru capsule pe zi. În plus, i s-au ad­mi­nistrat capsule de Anghinare cu Măslin – câte șase pe zi. I s-au mai prescris și câte două lingurițe de lăptișor de matcă în miere (30%), luate zilnic. Majoritatea hipoglicemiantelor le lua seara, întru­cât era dependent de cine copioase. Abia după a doua lună de tratament, glicemia a coborât la valori de 130-140. Din fericire, încurajat de rezultate, pa­cien­tul a prins încredere și a început să-și contro­leze porțiile de hrană și să facă mișcare zilnic. Trep­tat, s-a apropiat de valorile normale ale glicemiei.

– Cât de important este factorul psihologic în vindecarea diabetului?

– Cred că 50% din lupta împotriva aceste boli se câștigă la nivel emoțional. La pacientul diabetic obez despre care vă povesteam exista și o stare de astenie, de descurajare. Fiind tatăl a doi copii, el abia făcea față muncii (zece ore pe zi) pe care o depunea. Când ajungea acasă se simțea sfârșit, fiind incapabil să se controleze când mânca și cu atât mai puțin să facă sport… În asemenea cazuri, recoman­dăm lăptișorul de matcă în miere 30%. Cantitatea de glucide din miere este neglijabilă, dar nivelul optimismului și al energiei crește foarte rapid. De multe ori, trebuie să luptăm – nu doar cu diabetul – ci și cu depresia sau anxie­tatea induse de boală…

– Și ce soluții există pentru aceste tul­burări emoționale asociate?

– Lăptișorul de matcă în miere crește gradat și sigur ni­velul de energie al organis­mului. Apoi, pacientul trebuie să meargă pe jos măcar 6.000 de pași zilnic, la început. Miș­carea în aer liber îi diminuează anxietatea, dându-i în schimb un tonus mai bun și senti­men­tul utilității. La pacienții cu anxietate pronunțată, folo­sim și capsule de Griffonia sau Va­leriană cu Magneziu. Rezul­tate foarte bune am obținut la pa­cienții depresivi sau anxioși-depresivi cu Sunătoarea cu Magneziu, care are un efect tonic psihic extraordinar. Adesea, după o lună de tratament, pacientul devine mult mai activ și mai optimist.

– Ce dietă trebuie să urmeze pacienții cu dia­bet?

– Depinde de situație. Dacă au greutatea nor­mală sau apropiată de normal, simplul consum al alimentelor cu indice glicemic scăzut este sufi­cient. În cazul diabeticilor obezi, este necesar și un regim disociat, în care grăsimile, proteinele și glu­cidele să nu fie amestecate. Totuși, de multe ori, prepon­derența alimentelor cu indice glicemic scă­zut este suficientă.

– Ce înseamnă alimente cu indice glicemic scăzut?

– Indicele glicemic (IG) reprezintă viteza cu care este asimilat zahărul din alimente în sânge. Cu cât această viteză este mai mică, cu atât mai multe beneficii are bolnavul de diabet. Dacă zahărul este eliberat mai lent în corp, glicemia rămâne în limite normale, iar senzația de sațietate se menține mai mult. Folosind alimente cu indice glicemic scăzut, pacientul diabetic nu mai prezintă maxime pericu­loase ale glicemiei. Salatele de legume, zarzava­turile, rădăcinoasele în stare crudă au un indice gli­cemic scăzut. Și cerealele integrale (nedecorticate) au această calitate, iar consumul lor în cantități mari este un tratament antidiabetic în sine!

– Ce se întâmplă cu pacienții care n-au la îndemână alimentele cu indice glicemic scăzut despre care vorbiți?

– Echipa DVR a creat capsulele Konjak, de mare ajutor pentru diabetici. Extractul din această plantă conține fibre alimentare care rețin zaharurile în stomac și permit eliberarea lor gradual, lent, în sânge. Se iau câte 2-4 capsule Konjak înainte de micul dejun, prânz sau cină, dar și la orice gustare, oricât de mică. Cu ajutorul acestui extract bogat în fibre, indicele glicemic al alimentelor ingerate este redus considerabil. De asemenea, cu ajutorul Konjak se obține și scăderea în greutate, fiind foarte util la diabeticii supraponderali sau obezi.

– Ce sfaturi aveți pentru cei ce se confruntă cu neuropatia diabetică?

– Pe lângă Telom-R DIAB și DVR Glicemo, esențiale pentru ținerea sub control a glicemiei, re­comand și produsele pentru regenerare ner­voa­să. Rezultate foarte bune am obținut cu DVR-Stem Neuro, o formulă pe bază de lecitină, lăptișor de matcă și ginkgo biloba. De asemenea, recomand cura cu lăptișor de matcă în miere 30%. Aceste două remedii ajută la refacerea terminațiilor ner­voase periferice și la recâștigarea sensibilității pielii, stimulând circulația sanguină. Cu aceste două produse se țin cure succesive de trei luni, cu 15 zile de pauză între ele. În plus, se fac aplicații cu crema Telom-R pe zonele afectate. Varianta de cremă cu ardei iute dă rezultate rapide, cu con­diția să fie suportat efectul său rubefiant.

– Tratamentele despre care vorbiți dau rezul­tate și în diabetul de tip 1?

– Rezultate bune avem în pre­venția diabetului de tip 1. La copiii și tinerii care au în familie un istoric de diabet sau boli auto-imune, recomandăm Telom-R Imunomod, produs care reglează reacția imunitară, protejând ce­lu­lele beta ale pancreasului. Pentru prevenție, este importantă și evi­tarea stresului, a consumului de zahăr și de aditivi alimentari.

– Dacă nu poate fi vindecat, măcar se poate ameliora dia­betul de tip 1?

– Vorbim despre o formă de diabet insulino-de­pendentă, deci nu se poate renunța la insulină. În schimb, doza de insulină poate fi stabilizată și men­ținută scăzută, ceea ce prelungește sănătatea organelor vitale și îmbunătățește calitatea vieții. Recomand Telom-R DIAB și DVR Glicemo, admi­nistrate în doze progresive, începând cu o capsulă pe zi. În funcție de scăderea glicemiei indusă de acestea se reglează și doza zilnică de insulină. Utile sunt și curele cu lăptișor de matcă, care ajută la ame­liorarea sau chiar stoparea complicațiilor neu­rologice, cardiovasculare și renale ale acestui tip de diabet.

EDUARD COMAN

Produsele prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0736.270.998, de pe site-ul www.dvrpharm.ro sau pe mail, la adresa: [email protected].

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian