Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

VIȚA DE VIE – o amânare și două cântări

Octombrie în paşi de rock

Adrian Despot și Cezar Petrescu (Foto: Mediafax)

Începem cronica vieții concertelor cu o veste destul de tristă: în ciuda tuturor strădaniilor de până acum ale autorităţilor, organiza­torilor şi muzicienilor, viaţa muzicală nu şi-a intrat încă pe făgaşul ei normal. Multe concerte, mai ales cele ținute în săli, sunt anunţate şi apoi amânate sau chiar anulate, căci neprevăzutul pândeşte la tot pasul… Cu toate acestea, multe trupe şi muzicieni se încăpăţânează să rămână pe baricade, să fie fle­xi­bili, în condițiile în care programul lor este total imprevizibil. Printre ei se numără și îndrăgiţii rockeri bucureşteni de la Vița de Vie, pe care îi puteţi asculta în format restrâns, adică – Adrian Despot (voce, chitară) şi Cezar Po­pescu (chitară), în două concerte acus­tice, pe 2 şi respectiv 18 octom­brie, în două cluburi din Capitală, Quantic şi Berăria H, care ţin piept pandemiei cu uşile deschise și spații mari între spectatori. Ei mai aveau pro­gramat un concert, pe 1 octom­brie, în Club Control, cu formaţia mare, ce-i in­cludea şi pe ceilalţi trei colegi: A­drian Ciuplea (chitară bas), Sorin „Pupe” Tănase (tobe) şi Mi­hai Ar­delean (clape), dar s-au văzut nevoiţi să-l amâne din nou. Progra­mat iniţial pe 9 aprilie şi amânat mai apoi până pe 1 octombrie, concertul era gândit a fi un cadou inedit pentru fanii for­maţiei. Membrii trupei pre­gă­tiseră chiar o listă specială cu pie­se de pe albumele lansate până acum, melodii care nu fuseseră cântate niciodată „live” în concert.

„Amânăm acest concert cu spe­ranța că totul va reveni la normal cât mai curând posibil și ne vom putea bucura iar de muzica live”, informau organi­zatorii pe internet.

În cei peste 24 de ani de activitate, Vița de Vie a dăruit publicului zece materiale discografice și a crescut muzical alături de el. Printr-o intensă activitate concertistică, formaţia a rămas aproape de fanii ei din întreaga țară, iar refrenele pieselor îndrăgite răsună în toate cluburile și pe scenele marilor festivaluri naționale.

Chiar şi acum, în plină pandemie, imediat ce lucrurile s-au relaxat puţin, băieții de la Viţa de Vie şi-au luat chitarele şi s-au înfiinţat, pe 6 iunie, în Piaţa Unirii din Cluj, pentru unul dintre primele concerte organizate imediat după starea de urgenţă. A fost o experienţă nouă şi pentru ei, şi pentru cei 300 de spectatori ad­miși, un eveniment din cate­goria „primii veniţi – primii serviţi” (în cazul acesta, primii „aşezaţi” la locurile lor, căci aşa s-au desfăşurat evenimentele în aer liber, aplicând noile măsuri de siguranţă).

S-au învăţat chiar şi cu mască, de care nu se feresc şi care îi însoţeşte pe drumul spre concertele din ţară. În perioada 18-20 sept., cei de la Viţa de Vie au ajuns la „Cea de-a șasea întâlnire a chitariștilor din România” (Sibiu Guitar Meeting), din Piața Haber­mann, sau „Revoluția chitariștilor de la Sibiu”, cum o numeşte Adrian Despot. Aici, la această „revoluţie”, s-au adunat sute de chitarişti din întreaga ţară, ca să cânte într-un glas cu marii maeștri ai instrumentului: Adrian Despot, Mircea Vintilă, Emeric Imre și Alin Dincă de la Trooper. De altfel, cele două eveni­mente „ACU2TIC” pe care Adrian Des­pot le-a pregătit pentru luna aceasta în Capitală i-au fost inspirate chiar de întâl­nirea de la Sibiu.

„Pe 2 octombrie, jucăm «Acu2tic» în București. With a twist! Inspirați de «Sibiu Guitar Meeting», vă provocăm să vă aduceți chitarele la concert şi să cântaţi împreună cu noi. Cel mai bun „play along” e recompensat de «Quantic» cu un voucher de consumație în valoare de 500 lei. Penele de chitară sunt din partea noastră”, scria Adrian Despot pe pagina lui de Facebook.

Vor repeta experien­ţa „ACU2TIC” şi pe 18 octombrie, la Berăria H. „Acu2tic este pentru noi o întoarcere la ori­gini, în vremea adoles­cenței, când, oriunde mer­geam, aveam o chitară agățată în spate, iar fie­care popas însemna un cântec. Asta facem și acum eu, împreună cu Cezar (Popescu n. red.), cântăm piesele Vița de Vie fără tobe, clape sau bas, cu două chitare acustice și un munte de suflet”, declara Adrian Despot.

Bilete pentru concertul din club Quantic, Bu­curești, din 2 oct. mai pot fi găsite la intrare, la preţul de 80 lei.

În Berăria H, pe 18 oct., accesul se face la ora 19.30, iar spectacolul va începe la 21.30. Biletele au preţuri cuprinse între 70 lei – Cat. A – în fața sce­nei, cu loc la masă, 40 lei – Cat. B – acces ge­neral cu loc la masă şi 30 lei – Cat. C – părțile late­rale, cu loc la masă. Bilete şi informaţii supli­mentare găsiţi pe yellowtickets.ro.

Pentru a recupera contravaloarea biletelor achiziționate pentru concertul Vița de Vie – OFF PLAY­LIST (9 aprilie sau 1 octombrie 2020), din Club Control, puteţi să trimiteți o solicitare pe adre­sa [email protected] în termen de maximum 28 zile de la anunțul anulării/amânării concertului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian