Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Un decolteu mai mult ca perfect

Foto: 123RF

Ce poate fi mai seducător și mai feminin decât un decol­teu fru­mos, cu pielea întinsă, fără defecțiuni care să fie ascunse sub șa­luri sau gulere înalte? Dacă vârsta sau o vacanță pre­lungită la soare, în ex­ces, au produs vătămări, iată câteva sfaturi care să-i rea­biliteze aspectul.

Același peeling folosit pentru obraz

Pentru a curăța și a întinde pielea obrazului, obiș­nuim să folosim peelingul și go­majul: masaje ușoare, cu tărâțe sau cu nisip, și măști cu al­buș de ou și argilă (asta în cazul când nu vă cum­părați pro­duse de-a gata, pre­zen­te din a­bun­dență în ma­ga­zinele de cos­me­tice). Uti­liza­ți-le și când e vor­ba de decol­teu! Pielea de pe piept e la fel de fină ca și cea de pe față.

Un ser hrănitor

Pentru că sânii nu conțin nici un mușchi, forma și fermitatea lor de­pind integral de piele, un fel de sutien natu­ral. De unde și necesitatea folo­sirii se­ru­rilor și a sub­stanțelor care dau fer­mi­tate țe­sutului, ajutându-l să rămână elastic. Mai ales zona dintre sâni este peri­cli­tată și arată urât, când pielea în­cepe să îmbătrânească. Și în ca­zul acesta, spe­cialiștii ne sfătuiesc să folosim se­ru­rile pe care le aplicăm pe obraz, care con­țin agenți liftanți (si­liciu sau protei­ne extrase din grâu). Întăresc fi­bre­le de colagen și elastina din piele. Aproape toate cre­mele de față pro­du­se de ma­rile fir­me oferă și un ser anti-age co­rec­tor. Folosiți-l cu încre­dere, înainte ca pri­mele riduri să se instaleze pe decol­­teu. Principiul se apli­că și în ca­zul cre­melor. Cea mai bună cremă, pe care o aplicați pe obraz, seara și di­mineața, trebuie împărțită frățește cu decolteul. Costă cam scump, dar fru­musețea nu are preț.

Cuburi de gheață

Tehnica e practicată de top-mo­dele, înainte de a păși pe po­diu­mul de pre­zentare a modei. Pentru ca sânii să le fie ro­tunzi și fermi, ele îi freacă, pur și sim­plu, cu cuburi de gheață. Frigul întă­rește țesutul, stimulează circu­lația sanguină și schimburile celu­lare. Căldura are, în schimb, efect invers. Din cauza asta e bine să evi­tăm băile prea fierbinți și să ter­minăm tot­deauna dușul cu un jet de apă rece.

Masaje hidratante

Cremele de masaj hidratante umflă pielea în câteva mi­nute. Teh­nica idea­lă de aplicare e ur­mătoarea: faceți masaje circulare ușoa­re, por­nind de sub sâni și urcând până la baza gâtu­lui. Și pentru ca efectul să fie rapid: țineți-vă laptele sau crema hidratantă la frigider.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian