Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri din Basarabia – Boli de inimă

Angină pectorală

* Infuzie din 7 linguri de fructe de păducel, 7 linguri de măceșe zdrobite și 2 linguri de talpa-gâștii. Se opăresc cu un litru de apă clocotită și se macerează în termos, 24 de ore. Se beau 150 ml, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de fiecare masă.

* Prim ajutor în caz de stenocardie: 5-6 pică­turi de ulei de brad se toarnă în palmă și se fricțio­nează zona inimii. În același timp, sub limbă se ține o pastilă de nitroglicerină şi o pastilă de Validol. Bolnavul trebuie să stea pe un scaun.

* Se presează punctele reflexoterapeutice de pe degetul mic, la distanță de 2-3 mm de baza un­ghiei. Dacă bolnavul este singur și nu poate să-și facă presopunctură, dege­tul mic poate fi mușcat cu dinții, la baza unghiei.

* Frecții circulare, de la stânga la dreapta (în sensul acelor ceasorni­cu­lui) în jurul ultimei verte­bre a gâtului (a șaptea vertebră).

* Miere de albine. Dimineața, la ora 6 (ora cea mai potrivită), pe ne­mâncate, și seara, înainte de culcare, se ia câte o linguriță. Mierea se ține sub limbă și se suge ca o pastilă. După aceea se bea un pahar de apă caldă. Cura durează până la termina­rea unui borcan de 3 kg de miere de albine.

* Amestec din 10 lămâi, 5 căpățâni de usturoi și un litru de miere de albine. Sucul de lămâie se amestecă cu usturoiul pisat sau tocat și cu mierea și se lasă în frigider timp de 7 zile. Se consumă o dată pe zi 4 lingurițe de amestec, foarte încet. Fie­care linguriță se ține în gură câteva minute, până se dizolvă mierea. Fiecare următoare linguriță se ia după o pauză de 1 minut.

* Must de struguri: într-un litru de suc de stru­guri, se fierb timp de 10 minute 10 rădăcini de pătrunjel rase și 2 linguri de oțet de mere. Se ames­tecă cu 500 g de miere de albine și se fierb încă 3 minute. Se răcește, apoi se strecoară. Se consumă câte 3-5 linguri pe zi, înainte de masă. Este foarte indicat pentru oamenii în vârstă, pentru îmbună­tățirea stării de sănătate.

Aritmie

* Ulei nerafinat de floarea-soarelui. Dimi­neața, pe nemâncate, se toarnă într-un pahar 30-40 ml de ulei, se amestecă cu pâine albă și se mănân­că. Se repetă imediat procedeul de 2-3 ori, după care se bea un pahar de ceai chinezesc (negru sau verde), cu dulceață sau miere de albine. Dacă gus­tul uleiului vi se pare de nesuportat, amestecați-l cu puțină sare. În cursul zilei, regimul alimentar va fi unul obișnuit, numai că trebuie redusă la mini­mum folosirea grăsimilor animale. Dacă în meniul bolnavului predomină fructele și legumele, după 7-8 luni de zile, bolnavul va uita unde se află inima, pentru că durerile și palpitațiile dispar.

* Semințe de bostan (dovleac). Se consumă de trei ori pe zi, împreună cu coaja. Semințele nu tratează boala, dar previn sau înlătură durerea.

* Salate de verzituri – Începând de primăvara, zilnic puteți mânca câte 2 farfurii de salată din frunze de păpădie (se țin 2 ore în apă cu sare, înainte de folosire), urzică, leuștean, mentă, mărar, ștevie, pătrunjel, frunze de tei, mesteacăn, lobodă. Când frunzele devin mai tari (aspre) din ele se pot prepara umpluturi pentru clătite și plă­cinte, adăugând tot ce crește în grădină: dovlecei, cartofi, morcovi, napi, castraveți, sfeclă. Legume­le împreună cu zarzavatul se dau prin mașina de tocat carne, se adaugă 2-3 linguri de ulei, puțin bicarbonat de sodiu, o lingură de oțet de mere, sare după gust, 1-3 ouă, 4-5 linguri de făină.

Dispnee cardiacă

* După fiecare masă, se recomandă să se con­su­me câte 300 g de fructe de dud (pentru folosirea în timpul iernii, fructele pot fi congelate).

* Zilnic se consumă un amestec din: 0,5 kg de miere, sucul a 4 lămâi și 4 linguri de caise uscate și tocate.

* Se aplică pe ceafă, peste noapte, o compresă de oțet și apă, în proporții egale. Dimineața și seara, înainte de masă, se consumă o lingură de ames­­tec compusă din 0,5 kg de lămâie tocată, 0,5 kg de miere de albine și 20 de bucăți de miez de sâmburi de caise pisate bine.

* Pulbere din semințe de mărar. Semințele se trec de două ori prin râșnița de cafea. Praful obținut se con­sumă de trei ori pe zi, câte 1/3 lin­guriță cu ceai sau apă, timp de 10-20 de zile (în funcție de reacția organis­mului).

Infarct

* Dacă vă aflați în preajma unui bolnav de inimă, care are un atac de cord, cu paralizia mem­brelor, puteți acorda primul ajutor efectuând un masaj energic, cu oțet, al mâinilor și picioarelor. - Se toarnă oțet în palmă și se masează energic creștetul capu­lui. – Dacă aveți la îndemână medica­mente, dați bolnavului o pastilă de aspirină și 25 de picături de Corvalol (sau o altă tinctură pe care o aveți la dispoziție).

* După un infarct miocardic este bine să folo­siți „aspirină vegetală”, care se pre­pară din coajă de salcie. Se dă prin mașina de tocat imediat după ce este culeasă, cât timp este încă moale. O lingură de coajă se amestecă cu 1 pa­har și jumătate de apă clocotită, se ține în ter­mos o oră și se bea în loc de apă. Se folosește pentru toate bolile de inimă și în toate cazurile în care este indi­cată aspirina.

* Castane comestibile. Se curăță, se taie în bucăți, se usucă și se dau prin răzătoare pentru a se obține făină de castane. Se pot da apoi şi prin râș­nița de cafea. În 0,5 l de vodcă sau țuică se adaugă 2,5 linguri din făină de castane și se lasă 21 de zile. Se beau câte 15 picături, de 2-3 ori pe zi, pentru funcționarea nor­mală a inimii.

* Se mai recomandă după un infarct miocardic și tinctură preparată din nuci verzi. La data de 15 iunie se culeg 50-60 de nuci, se dau prin mașina de tocat și se amestecă cu vodcă slabă sau țuică diluată cu apă în proporție de 1:1, într-un borcan de 3 kg. Borcanul se ține pe pervaz, acoperit, la soare, timp de 12 zile, agitându-se des. Când culoarea lichidu­lui devine neagră, se strecoară și se păstrează la întu­neric. Se bea câte o lingură, de trei ori pe zi, înainte de masă. Tinctura se folosește și în cazuri de otrăvire, diaree, grețuri, jigăraie (pirozis).

* După un infarct miocardic, bolnavul să con­sume timp de 2 săptămâni câte jumătate de pahar de suc de morcov amestecat cu o linguriță de ulei, de 2 ori pe zi.

Dureri de inimă, hipertensiune, arterioscleroză

* 500 g miere de albine (cel mai bine de luna mai) se amestecă cu o cantitate egală de vodcă și se pune la foc slab, amestecându-se în permanență, până când la suprafața amestecului apare o spumă ca laptele. Când spuma acoperă bine toată supra­fața, vasul se ia de pe foc.

* Se fierbe 1 l de apă și se toarnă în termos, apoi se adaugă, mărunțite bine: talpa-gâștii, tros­cot, mușețel, rădăcină de valeriană (odolean). Toa­te plantele se iau în cantități egale – câte o lin­guriță din fiecare. Se infuzează în termos timp de 30-40 de minute, se strecoară prin 3-4 straturi de tifon și se amestecă cu miere de albine. Toată com­poziția se toarnă în sticle, se astupă bine și se lasă 3 zile la întuneric. Se bea în prima săptămână câte o lingură de două ori pe zi (dimineața şi seara), iar în continuare câte o lingură de două ori pe zi. La terminarea amestecului, se face o pauză de 10 zile, după care se poate repeta tratamentul. Întregul tra­tament durează un an de zile. Condiția principa­lă este ca medicamentul să fie consumat cu strictețe, zilnic, la aceeași oră, până la ultima lingură.

* Usturoi cu untdelemn. O căpățână de usturoi se curăță, se pisează bine și se amestecă un pahar de ulei nerafinat. Se ține 10 zile la soare, se agită pe­riodic, după care se amestecă cu sucul unei lă­mâi. Se ține 7 zile la răcoare și întuneric, agitân­du-se de 2-3 ori pe zi. Se strecoară, se stoarce bine și se adaugă 2-3 picături de ulei de eucalipt. Uleiul nu se păstrează mai mult de 3 luni. Se bea câte o lin­guriță de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 3 luni. Tratamentul se repetă după o pauză de 30 de zile.

* Flori de lăcrămioare – se pisează și se umple cu ele o sticlă de culoare închisă, se toarnă alcool dublu rafinat (cât încape) și se îngroapă timp de 10 zile în pământ, la adâncimea de 40-50 cm. Trata­mentul începe cu 3 picături, și la fiecare 2 zile se adau­gă câte o picătură, până se ajunge la 7 picături pe zi. Dacă nu există reac­ții negative din partea orga­nismului, se adaugă zilnic (înce­pând cu a doua săptămână) câte o pi­că­tură, până când numărul lor va ajun­ge la 15. Dacă este nevoie, tratamentul se repetă după o pauză de 30 de zile, dar nu mai mult de 3 ori.

* Rădăcină de leuștean – se scot din pământ în perioada octombrie-noiem­brie, se spală și se usucă. 50 g de rădăcină se mărunțește și se aduce până la fierbere într-un litru de apă. Se fierbe 10 minute și se infuzează în ter­mos 15 minute. Se îm­parte în 5 doze și se bea în timpul zilei, la intervale egale. Zilnic se prepară ceai proaspăt.

* Ceai din petale de măceș. 4-5 linguri de pe­tale de măceș se infuzează 30 de minute în 0,5 l de apă clocotită. Se beau câte 1-2 linguri, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de o lună.

* Încetinirea bătăilor de inimă se tratează cu crenguțe tinere de pin. Se taie numai vârfurile (6-8 cm). 60 g de crenguțe tăiate mărunt cu foarfeca se amestecă cu 300 ml țuică, se astupă bine și se păstrează 10 zile la soare. Se beau câte 15 picături de 3 ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă.

* Cea mai cunoscută metodă pentru întărirea inimii este consumarea de 2-3 ori pe zi a ameste­cului compus din 30 g de miez de nucă pisat, 20 g de stafide și 20 g de cașcaval afumat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian