Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GHEORGHE S. – Bistrița, F. AS nr. 1420: „Vă rog să-mi dați un remediu pentru retenția de apă”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

Organismul uman este un sistem complex, cu un conținut mediu de 70% apă. Sănă­tatea țesutului muscular și osos și a organelor interne depinde de aportul zilnic de apă. Cel mai comun semn că te-ai putea confrunta cu o retenție de apă în organism este umflarea mâini­lor și a picioarelor. Aceste manifestări pot anunța o afecțiune renală gravă sau o insuficiență cardiacă. Alte cau­ze sunt: deficiențe în vitamina B1 și consumul în exces de sare, excesul de analgezice, antidepresive și de medicamente care reglează tensiunea arterială, existența unei afecțiuni hepatice, tiroidiene, a rini­chilor, a unor afecțiuni pulmonare, insuficiență car­diacă și insuficiență venoa­să. Iden­ti­ficarea cauzelor nu o poa­te face decât medicul care tre­buie să ges­tio­neze tratamentul. Eu îmi permit doar să vă sfătu­iesc să vă schimbați stilul de viață, redescoperind „miș­ca­rea”, care pune sângele în miș­care și antrenează și circulația apei în organism. La început, faceți plim­bări ușoare prin parc. În mod paradoxal, măriți canti­ta­tea de apă băută pe zi, care ajută la eliminarea sării și la dre­narea rezervelor de apă pe care organismul le face în peri­oadele în care nu este hidratat co­respunzător. Pentru aceasta, beți mai multă apă sau optați, supli­men­tar, pentru consumul de pepene roșu sau ceaiuri din plante medicinale cu efect diu­retic. Indicația expresă – eliminați sarea din alimentaţie, deoarece fructele și legumele conțin can­titatea optimă de sare pentru buna funcționare a organismului.

Pentru a ajuta la echilibrarea nivelului de sodiu (Na) în organism, este indicat să consumați ali­mente bogate în potasiu (K) – banane, spanac, și să beți multă apă: 2-3 litri/zi.

O inimă sleită nu reușește să pompeze sângele în tot organismul, această incapacitate determinând umflarea membrelor inferioare și a abdomenului. Insuficiența cardiacă este una din afecțiunile inimii care are drept consecință retenția de apă. Unele persoane (după simptome, și dvs.) cu insuficiență cardiacă cronică pot acumula lichid și în plămâni, semnele acelei afecțiuni incluzând respirație și tuse anormală.

Tratament naturist:

1. Adoptarea unei diete alimentare fără sare sau cu un conținut redus de sare (2300 mg/zi).

2. Diuretice naturiste:

* Cozi de cireșe, comprimate – 3×1/zi.

* Reglaten, capsule – 3×1/zi.

* Coada-calului, comprimate – 3×1/zi.

* Doctorii bătrânești. (Retenție de apă, telefon de contact și comandă la 0756/14.23.00 sau 0264/27.46.37.)

* Drojdie de bere, comprimate – 10 zile/lună.

* Suc de ridiche neagră, combinat cu suc de ridiche de lună – 1 pahar/zi.

* Suplimentarea dietei alimentare cu alimente sau cu suplimente alimentare cu vitamina B1, B5 și B6.

* Reduceți consumul de glucide rafinate și car­bohidrați. Acestea se stochează în ficat sub formă de glicogen, cauzând retenție de apă.

* Purtați ciorapi medicinali compresivi.

3. Tratament local

Se spală picioarele cu apă și săpun, se usucă și se dau cu spray de Aloe Vera. După ce s-au uscat, se face un masaj ușor cu cremă cu Aloe Vera. Produsele se procură la tel.: 021/222.89.23.

Se trag pe picioare ciorapi medicinali compre­sivi și se face mișcare, mers pe jos sau pedalare pe bicicleta VITA RIDERS.

Farm. Carmen Ponoran – Director științific Plantextrakt, Secretar general ARGH, tel. 0726/76.60.43, www.plantextrakt.ro www.gemoterapie.ro

„Îmi crește tensiunea la cel mai mic efort” (Răspuns pentru SILE D. – jud. Olt., F. AS nr. 1439)

Prima recomandare pe care v-o fac este să mer­geți regulat la un control cardiologic, pentru ca aces­te oscilații ale tensiunii arteriale să nu ducă la afectarea inimii, cu apariția altor afecțiuni. Extrac­tul din mlădițe de Păducel (varian­ta gemoterapică a Păducelului) are acțiune reglatoa­re asupra valorilor tensiunii arte­riale, astfel încât vă propun să fa­ceți o cură de 3 luni cu acest ex­tract gemoterapic (2 ad­minis­trări/zi). Dacă efectul va fi pozitiv, cu ameliorarea valorilor ten­siunii arteriale la efort, îl puteți folosi în conti­nuare, constituind și o bună protecție ca tonic car­diac, antiaritmic, un adevărat antiaging.

„Fetița mea are blefarită și nu se vindecă cu nimic” (Răspuns pentru SOFIA B., F. AS nr. 1439)

Stimată doamnă, vă recomand să încercați un tratament gemote­rapic pentru fetiță, care nu implică administrare locală de picături oftalmice, ci o administrare pe cale internă. În caz de blefarită și orje­let (ulcior), în gemoterapie sunt recomandate câteva extracte cu acțiune antiinflamatoare, antialer­gică și antibacteriană: Extractul din muguri de Coacăz-negru (1 ml, dimineața), Extract din muguri de Nuc (1 ml, la prânz) și Extract din muguri de Pla­tan (1 ml, seara). Doza de 1 ml este potrivită pentru vârsta de 2 ani și pentru faptul că afecțiunea a recidivat mereu, iar extractele se diluează în pu­țină apă și se administrează cu 15-20 de minute înainte de mese. Ar fi bine să urmeze această cură timp de o lună de zile.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am crize de astm, însoţite de tuse seacă” (Răspuns pentru CECILIA – Bacău, F. AS nr. 1422)

Trebuie văzut de la ce vi se declanşează crizele de astm: praf, mucegai, poluare, anumite alimente sau chiar o anumită vestimentaţie din materiale sintetice. Dacă aceste crize sunt induse de praf, mucegai, polen sau poluare, tre­buie să folosiţi mas­ca de protecţie (anti­coronavirus), ori de câte ori ieşiţi din casă. Dacă motivul este alimentar, eli­mi­naţi din meniu alimentul (alimentele) alergene, iar dacă astmul este generat de materialul sintetic din care este confecţionată o anumită vesti­mentaţie, ea trebuie înlocuită cu haine fabricate din bumbac, in, cânepă sau lână. Interzis cu desăvârşire fumatul activ şi pasiv, precum şi evitarea (pe cât posibil) deplasărilor prin oraş, în orele de vârf, cu circulaţie auto intensă. Un aliment antialergic eficient este usturoiul, iar un ceai neîn­dulcit, pe care l-aţi putea bea în loc de apă, peste zi, este cel de Mentă. Apoi procuraţi-vă din maga­zinele naturiste trei plante sub formă de pudră: Curcuma (Turmeric), Aloe vera şi Ghimbir, din care faceţi un amestec în părţi egale. Le puneți într-un castron, le omogenizaţi şi apoi puneţi combinaţia într-un borcan de sticlă din care luaţi câte o lingu­riţă, de 2-3 ori pe zi, cu 1/2 cană de ceai de Mentă. Atenţie! Acest amestec are un gust puţin iute, de la Ghimbir!   Căutaţi prin magazinele naturiste şi „Balsam chinezesc”, cu miros puternic mentolat, cu care vă masaţi uşor pe buza superioară, sub nări şi pe nări, de câteva ori pe zi. Dacă această schemă de tratament nu vă satisface, contactaţi-mă.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Bunica mea are ulcer varicos” (Răspuns pentru MĂDĂLINA S., F. AS nr. 1440)

Stimată doamnă, efectul argilei ALGO în ulce­rul varicos este miraculos! Ca să mă fac înțeles, vă voi povesti o întâmplare din trecut. Mama unui medic din Alba Iulia a avut timp de 21 de ani ulcer varicos. Infirmiera care o îngrijea m-a întrebat dacă argila este eficientă în această problemă; plângea la telefon, spunea că nu mai suportă mirosul pesti­lențial, de carne în putrefacție. Rana era supra­infectată, cu osul dezvelit, se punea problema am­putării piciorului, nu a vreunui tratament! M-a rugat să-i pun eu cataplasme, însă am refuzat s-o fac, pentru a nu intra în conflict cu fiul bolnavei, un medic der­matolog foarte cunoscut. Bine instruită cum să folo­sească argila, infirmiera a profitat de absența lui din localitate pentru o perioadă mai lungă și i-a aplicat bolnavei cata­plasme groase cu argilă, direct pe rană. Când me­dicul a revenit în oraș, a rămas uimit să vadă că rana e curată, nu mai degajă acel miros insupor­tabil, ba chiar au început să-i crească și muguri de țesut proaspăt. După două luni, m-a sunat din nou infir­miera, să-mi spună că rana bătrânei s-a închis de tot! Din fericire, acesta nu este un caz singular. Așadar, aveți la îndemână o soluție salvatoare 100% naturală, deja verificată cu succes, și vă sfătuiesc s-o folosiți fără răgaz în beneficiul bunicii dvs.! Pentru detalii despre procedurile pe care urmează să i le aplicați mă puteți contacta la tel. 0788.233.873 sau 0763.251.743.

Să ne auzim sănătoși!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian