Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mic îndreptar pentru sărbători

• Program de întinerire a obrazului. Termen: 2 săptămâni •

Dușuri faciale

Foto: Dreamstime

Faceți un ma­­saj facial cu apă în fiecare di­mi­neață, folosind dușul. Alternanța de apă fierbinte și re­ce (folosite consecutiv) pune sângele în mișcare, iar pielea este astfel mai bine „aprovizionată” cu substanțe nutritive, atât din interior cât și din exterior. Foarte repede, pielea capătă un aer de prospețime.

Mâncați sardele în ulei

Mâncați o dată sau de două ori pe săptămână câte o conservă de sardele în ulei (cu piele și oscioare) cu o cea­pă. Acestea sunt furnizoare de acizi grași și de siliciu, care sunt fo­losi­toare pentru țesutul conjunctiv.

În fiecare seară ulei de măsline

Răsfățați-vă pielea (curățată în prea­labil), masând-o în fiecare seară cu ulei pur de măsline. Puneți accent mai ales pe zona ochilor și a gâtului. Uleiul de măs­line conține substanțe care întine­resc și este, conform opi­niei cosmeti­cienilor, unul dintre cele mai bune mij­loace anti-riduri.

Tratament pentru gât

Această soluție întinde pielea gâtu­lui și a decolteului: 50-70 ml ulei de susan călduț, amestecat cu 2 lin­guri de miere caldă. Aplicați soluția cu o pensu­lă pe gât și decolteu și lăsați-o să-și facă efectul timp de două ore, acoperind zonele cu un prosop de bumbac umed (o dată pe săptămână).

Plimbări în aer liber

Vremea umedă de toamnă este folositoare pentru o plimbare sprin­tenă. Pielea absoarbe oxigenul din aer, devenind astfel mai proaspătă după numai un sfert de oră.

Masaje ușoare

Masajul ușor înlătură încordarea, care poate duce la formarea de riduri pe frunte. Faceți mișcări circulare pornind de la tâmple. Un sfat în plus: zâmbiți de 10 ori, deschizând cât mai mult gura lateral. Acest exercițiu în­tărește mușchii gurii, obrajii și gâtul.

Nu uitați peria

Cel puțin o dată pe săptămână, fre­cați-vă bine pe față cu apă rece, folo­sind peria de corp. Circulația sângelui se activează și țesuturile se întăresc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian