
1. Rezultate spectaculoase în tratarea furunculelor (indiferent de localizarea acestora) și a altor afecțiuni cutanate de natură exclusiv microbiană se obțin prin aplicații locale cu unguentul Mibazon, pe care îl puteți găsi numai la farmaciile veterinare (produs de Fabrica de Antibiotice din Iași). Acest unguent conține în compoziția sa antibiotice deosebit de eficiente, a căror acțiune se cumulează. Utilizând Mibazon, veți constata că furunculele se resorb de la sine, se micșorează până la dispariție fără a se sparge, evitându-se astfel și pericolul diseminării. Asociați aplicațiilor locale cu acest unguent și o igienă intimă strictă și continuați preventiv tratamentul o perioadă de timp, chiar și după dispariția furunculelor, pentru a evita recidivele (zona anală favorizând dezvoltarea microbilor). Vă doresc mult succes!
VALENTIN – Timișoara
2. Cu ajutorul acestui tratament naturist veți scăpa foarte ușor de furuncule și nici n-o să mai apară altele, deoarece ies cu rădăcină cu tot. Și eu am trecut printr-o situație asemănătoare și am reușit să scap neoperată. Trebuie să faceți un aluat din următoarele componente: o lingură smântână, o lingură alcool medicinal (spirt), o lingură miere, un ou și făină cât cuprinde, ca să poată fi ușor prelucrat. Se face o biluță din acest aluat, se aplică pe furuncul cu leucoplast sau pansament. După circa o oră, se pune altă biluță și tot așa, până terminați tot aluatul. Scăpați și de durere, și furunculul iese cu tot cu rădăcină. Eu așa m-am vindecat acum vreo șase ani, și de atunci nu mi-a mai apărut niciunul. Aveam trimiterea pentru operație în buzunar, când o prietenă mi-a ieșit în cale (parcă trimisă de Dumnezeu să mă salveze) și mi-a dat această rețetă. Multă sănătate! Cu prietenie,
ELENA S.
3. Este greșit să eliminați furunculul prin operație. El este o portiță prin care organismul elimină toxinele. Furunculele se vindecă foarte ușor cu aloe. Se taie o frunză cât să acopere furunculul, se despică în două cu o lamă dezinfectată cu spirt. Se aplică o bucată cu partea zemoasă pe furunculul copt (altfel nu are efect). Prindeți frunza cu leucoplast, iar când se umple de puroi, spălați rana cu ceai de mușețel sau gălbenele și aplicați cealaltă bucată de aloe. Se repetă procedura până la vindecare.
IULIAN – Urziceni
4. Veți scăpa foarte repede de furuncule urmând o procedură pe care eu o știu de la o bătrână de la țară. Se spală bine locul infectat cu apă și săpun. Se ia o frunză de calomfir, se spală, se usucă, se unge cu alifie de gălbenele, apoi se aplică pe furuncul (prinsă cu leucoplast). Se ține până când furunculul se sparge. Se igienizează foarte bine locul și se repetă operațiunea până când frunza rămâne curată, nu mai colectează puroi. Vă doresc multă sănătate!
DORINA – jud. Prahova
5. Furunculoza răspunde foarte bine la tratamentul cu drojdie de bere proaspătă. În fiecare dimineață, timp de 14 zile, luați drojdie cât o nucă pe stomacul gol, iar local ungeți furunculul cu miere de albine. Vindecarea este sigură. Succes!
VALERIA – Târgu-Jiu
„Cum pot scăpa de verucile plantare?” (Răspuns pentru LAURENȚIU, F. AS nr. 1297)
1. Un tratament foarte eficace în îndepărtarea verucilor (negilor) este pipota de rață. Atunci când se taie o rață, se ia pipota, se golește de conținut (nu se spală) și cu pielea aceea interioară (partea murdară) se masează ușor verucile. Leacul este garantat. L-am testat și pe mine. Pur și simplu n-am observat când mi-au trecut verucile. Într-o singură zi au dat înapoi, m-am trezit fără ele. Fără să rămână semn, fără durere. Operațiunea se face o singură dată, nu e nevoie să se repete. Dumnezeu să vă ajute!
C. I. – Craiova
2. Aplicați numai pe veruci unul din următoarele preparate: suc de coajă de nucă verde, suc de ceapă cu puțină sare, oțet concentrat sau zeamă de lămâie cu oțet. Frecați verucile cu usturoi zdrobit sau cu ceapă (de preferință, ceapă roșie). Aplicați un macerat de coajă de lămâie în oțet (coaja a două lămâi se ține timp de 8 zile în 125 ml oțet). Indiferent de preparatul folosit, pielea din jurul verucilor va fi protejată cu un strat subțire de unguent de gălbenele. Vă doresc sănătate!
RODICA – Galați
„Nu reușesc să mă vindec de amigdalită” (Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)
Sigur că soluția chirurgicală poate fi folosită într-o situație disperată, când nimic altceva nu mai are efect. Totuși, înainte de a lua această decizie, ar fi recomandat să recurgeți la virtuțile terapeutice ale unui remediu pe cât de cunoscut, pe atât de eficient: propolisul. Pentru a vă exemplifica mai bine eficiența unui asemenea tratament, am să vă povestesc din experiența unei colege de facultate. Din adolescență, A. suferea de amigdalită cronică cu puroi în gât, cu ganglioni umflați și dureri insuportabile. De toamna până primăvara, se „îndopa” cu Penicilina V, numai în luna august făcea pauză la medicamente. Mutându-se în anii studenției la o gazdă care se ocupa cu creșterea albinelor, aceasta i-a recomandat un tratament foarte simplu: badijonări cu tinctură de propolis 30%. Metoda este simplă: se ia un bețișor, se înfășoară vată în vârful lui și se înmoaie în tinctură de propolis, după care se curăță și se masează ușor amigdalele, mai multe zile la rând, până când dispare inflamația. Apoi, procedeul este utilizat doar preventiv, când simțiți unul din simptomele premergătoare apariției infecției (mâncărimi în gât, dureri la înghițire). În plus, colega mea a mai făcut din când în când gargară cu apă sărată, a consumat polen de albine proaspăt după mese (este un excelent antibiotic natural!) și a mai făcut un exercițiu simplu, numit rotația lentă a capului. Iată cum se face acest exercițiu: stând pe un scaun cu spatele drept și ochii închiși, se rotește capul foarte lent de 7-21 de ori într-un sens (al acelor de ceas), se face pauză, după care se învârte de același număr de ori în sens invers. Se va simți o senzație de încălzire în zona gâtului, datorită îmbunătățirii circulației sanguine, imunitatea locală fiind foarte bine stimulată și ea. Aplicând aceste metode, în scurtă vreme colega mea a reușit să scape de această afecțiune supărătoare. De atunci (de 7 ani), doar arareori a mai folosit metoda cu propolis și doar pentru prevenire. Cât despre durerile în gât, dificultatea de înghițire, acestea au rămas un „vis urât”. Multă sănătate!
MARIA V. – București
„Caut un leac pentru lichen plan” (Răspuns pentru MARIN V. – Roșiorii de Vede, F.AS nr. 1369)
Lichenul plan este considerat actualmente o stare precanceroasă, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită tratamentului acestei boli. În cazul în care afecțiunea se declanșează pe fondul unor șocuri sau traume psihice, vă recomand tratamentul intensiv cu pulbere de sunătoare. În rest, tratamentul este compus din:
* Cură alimentară de purificare – se aplică integral indicațiile de la microsferocitoză, cu precizarea că este bine să se pună accentul pe regimul Oshawa cu cereale integrale.
* Tratament intern, cu plante detoxifiante: iarbă de trei-frați-pătați (Viola tricolor), rădăcină de brusture (Arctium lappa), floare de soc (Sambucus nigra) – din aceste trei plante mărunțite se face un ceai, astfel: se pune câte o lingură din fiecare plantă la înmuiat în jumătate de litru de apă și se lasă de seara până dimineața, când se filtrează; după filtrare, planta rămasă se opărește cu încă jumătate de litru de apă, după care se lasă la răcit și se strecoară. La sfârșit, se combină cele două extracte, iar preparatul rezultat se va consuma, pe stomacul gol, pe parcursul unei zile.
* Cură cu plante anticancerigene: năprasnic (Geranium robertianum), scoarță de stejar (Quercus robus), salvie (Salvia officinalis), rostopască (Chelidonium majus) – plantele se mărunțesc (în piuliță sau cu râșnița de cafea), se cern prin sita de făină albă și se amestecă în proporții egale. Se administrează o linguriță cu vârf, de trei ori pe zi, pe stomacul gol. Plantele se țin 15 minute sub limbă, după care se înghit cu apă.
* Aplicații externe: se fac clătiri ale gurii cu ceai concentrat din plantele mărul-lupului (Aristolochia clematitis) și tătăneasă (Symphytum officinalis) – o lingură din fiecare la o cană de apă. Ceaiul se ține în gură câte 30-60 de secunde, după care se scuipă, fără a înghiți. Aceasta, deoarece 4-5 înghițituri de ceai de mărul-lupului cu o asemenea concentrație au deja efecte toxice.
Tratamentul durează minimum șase luni, după care se va ține regim de cruțare.
TUDOR B.
„Îmi sângerează gingiile de aproape șase ani” (Răspuns pentru JANA S. – Brăila, F. AS nr. 1432)
În gingivite sângerânde, abcese dentare și afte bucale, ceaiul din frunze de salvie și rădăcină de cerențel grăbește vindecarea. Faceți o infuzie concentrată din 5 g frunze de salvie și 3 g rădăcină de cerențel la 100 ml de apă. Faceți gargară cu această infuzie cât mai des posibil. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Vă doresc numai bine!
ANAMARIA T. – București
„Am o arsură la nivelul limbii, dar nu găsesc cauza” (Răspuns pentru MIHAELA, F. AS nr. 1439)
Ceaiul de drăgaică vă poate fi de mare ajutor. Procedați astfel: într-o cană puneți o lingură cu vârf de plantă, peste care turnați apă clocotită. Clătiți-vă gura câteva minute cu ceai călduț, apoi scuipați-l. Repetați procedeul, până se termină tot ceaiul. Zilnic, beți 3 căni cu ceai de drăgaică, înghițitură cu înghițitură, cu jumătate de oră înainte de masă. Înainte de culcare, badijonați-vă limba cu bitter suedez. Repetați până la vindecarea totală.
MARIA N. – Arad