Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Uleiurile cosmetice

Foto: Shutterstock

– Au avantajul că se potrivesc cu fiecare tip de piele, inclusiv pielea mixtă și grasă. Curăță mai bine decât demachiantele obișnuite, pătrund în profunzimea epidermei pe care o hrănesc. Și majoritatea lor pot fi preparate acasă, din plante și untdelemn –

Uleiul de mușețel

– Înlătură iritațiile –

Protejează, vindecă și îngrijește pie­lea sensibilă. Înlătură chiar și iri­tațiile pro­duse de eczeme. Se în­moaie vârful degetelor în ulei, apoi se aplică pe piele cu mișcări cir­culare. Înainte de fo­losire, pielea trebuie să fie cu­rată și umedă.

Uleiul de lămâie

– Netezește ridurile –

Uleiul de lămâie este un mijloc blând de combatere a ridurilor. Se poate aplica fără grijă și pe zona sen­sibilă dim­prejurul ochilor. Pe­netrează mai bine în piele dacă înainte de folosire puneți pe fa­ță un prosopel îmbibat în apă fierbinte și apoi stors. Deschide porii.

Uleiul de sunătoare

– Netezește pielea rugoasă de pe picioare și mâini –

Repară rapid mâi­nile aspre, rugoase, uscate de apă și de­tergenți, precum și zonele bătucite de pe talpa picioarelor. Cel mai bine e să îl fo­losiți seara, înain­te de culcare. Se ung din gros mâinile și pi­cioarele, care se aco­peră apoi cu mănuși sau șosete de lână.

Uleiul de avocado

– Leac ideal pentru piele uscată –

Uleiul de avocado este o bombă de vitamine (A, B, E) pen­tru pielea uscată. For­mează pe loc o peliculă protectoare, reîm­pros­pătând conți­nutul de umiditate al tenului. Se aplică dimineața și sea­ra pe față, gât și decol­teu și se masează cu gesturi blânde.

Uleiul de iederă

– Adio, celulită! –

Este un ajutor de nădejde în comba­terea celulitei, fiind­că scoate apa din țe­suturi grăsoase. Se aplică dimineața și seara. Un sfat: după ce ungeți locurile cu pricina, trageți pe dvs. o pereche de ciorapi colanți. Uleiul va fi masat toată ziua pe piele.

Uleiul de gălbenele

– Ajutor pentru părul uscat –

Este o adevărată binecuvântare pen­tru pielea uscată a capului și părul to­cit, cu vârfurile cră­pate. Se ames­tecă bine 3 linguri de ulei cu 9 linguri de apă caldă și se ma­sează pe păr. Se lasă să activeze 5 minute, apoi se spală cu un șampon blând.

Uleiul de ricin

– Cel mai bun demachiant –

E ideal pentru șterge­rea fardului de pe obraz, pe care îl înlătură fără să irite pielea. Întărește și ge­nele, dacă e aplicat regu­lat. Ames­te­cați-l cu puțină apă fier­bin­te ca să se formeze o emulsie.

*

Existente în magazinele de cos­metică, uleiurile prezentate mai sus se pot prepara și acasă prin macerarea plan­telor, vreme de 15 zile, cu untde­lemn de calitate mai bună. Uleiurile de fructe au nevoie de preparare in­dus­trială.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian