– Au avantajul că se potrivesc cu fiecare tip de piele, inclusiv pielea mixtă și grasă. Curăță mai bine decât demachiantele obișnuite, pătrund în profunzimea epidermei pe care o hrănesc. Și majoritatea lor pot fi preparate acasă, din plante și untdelemn –
Uleiul de mușețel
– Înlătură iritațiile –
Protejează, vindecă și îngrijește pielea sensibilă. Înlătură chiar și iritațiile produse de eczeme. Se înmoaie vârful degetelor în ulei, apoi se aplică pe piele cu mișcări circulare. Înainte de folosire, pielea trebuie să fie curată și umedă.
Uleiul de lămâie
– Netezește ridurile –
Uleiul de lămâie este un mijloc blând de combatere a ridurilor. Se poate aplica fără grijă și pe zona sensibilă dimprejurul ochilor. Penetrează mai bine în piele dacă înainte de folosire puneți pe față un prosopel îmbibat în apă fierbinte și apoi stors. Deschide porii.
Uleiul de sunătoare
– Netezește pielea rugoasă de pe picioare și mâini –
Repară rapid mâinile aspre, rugoase, uscate de apă și detergenți, precum și zonele bătucite de pe talpa picioarelor. Cel mai bine e să îl folosiți seara, înainte de culcare. Se ung din gros mâinile și picioarele, care se acoperă apoi cu mănuși sau șosete de lână.
Uleiul de avocado
– Leac ideal pentru piele uscată –
Uleiul de avocado este o bombă de vitamine (A, B, E) pentru pielea uscată. Formează pe loc o peliculă protectoare, reîmprospătând conținutul de umiditate al tenului. Se aplică dimineața și seara pe față, gât și decolteu și se masează cu gesturi blânde.
Uleiul de iederă
– Adio, celulită! –
Este un ajutor de nădejde în combaterea celulitei, fiindcă scoate apa din țesuturi grăsoase. Se aplică dimineața și seara. Un sfat: după ce ungeți locurile cu pricina, trageți pe dvs. o pereche de ciorapi colanți. Uleiul va fi masat toată ziua pe piele.
Uleiul de gălbenele
– Ajutor pentru părul uscat –
Este o adevărată binecuvântare pentru pielea uscată a capului și părul tocit, cu vârfurile crăpate. Se amestecă bine 3 linguri de ulei cu 9 linguri de apă caldă și se masează pe păr. Se lasă să activeze 5 minute, apoi se spală cu un șampon blând.
Uleiul de ricin
– Cel mai bun demachiant –
E ideal pentru ștergerea fardului de pe obraz, pe care îl înlătură fără să irite pielea. Întărește și genele, dacă e aplicat regulat. Amestecați-l cu puțină apă fierbinte ca să se formeze o emulsie.
*
Existente în magazinele de cosmetică, uleiurile prezentate mai sus se pot prepara și acasă prin macerarea plantelor, vreme de 15 zile, cu untdelemn de calitate mai bună. Uleiurile de fructe au nevoie de preparare industrială.