Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Laptele demachiant

– Rețete de preparat acasă –

Frumusețea obrazului începe, obligatoriu, cu curățirea lui dimineața și seara. Preparatele nece­sare se pot face acasă, din ingrediente aflate la îndemână. Succes!

Lapte demachiant cu făină de secară

Foto: Shutterstock

Ingrediente: 2 lingurițe făină de se­cară, 2 lingurițe lapte praf.

Mod de preparare: amestecați bine cele două produse și puneți-le într-un recipient cu gura mai largă, pe care să-l păstrați la îndemână, în baie.

Mod de utilizare: în fiecare di­minea­ță sau seara, puneți în­tr-o că­niță, o lin­guriță din pulberea de se­cară și lapte praf și amestecați-o cu apă de la chiu­vetă, cât să obțineți o pastă omo­genă. Întindeți-o pe față, pe gât și pe de­­col­teu și frecați-o bine cu degetele, ca să in­tre în pie­le. Clă­tiți-vă apoi din abun­dență cu apă rece. Proce­deul se reco­man­dă mai ales în cazul te­nurilor care au tendința să se u­su­ce. Din când în când, compoziția poa­te fi lă­sată să se usuce pe față și să devină mască. Se scoa­te după 20 de mi­nute, cu ajutorul unui ti­fon sau tampon de vată. Laptele de­machiant cu făină de secară se folosește numai pe tenul cu­rat, ne­ma­chiat.

Cremă demachiantă cu esență de trandafir

Ingrediente: o linguriță amidon, o linguriță untdelemn de floarea-soare­lui, un sfert de cană de apă fiartă și răcită, 1-2 picături de ulei aromat de trandafiri (din comerț). Se pun toate ingredientele într-un vas așezat pe baie de aburi și se amestecă întruna, până ce obțineți o cremă cu aspect sticlos.

Mod de utilizare: se întinde crema pe față și decolteu și se șterge cu un tam­pon de vată sau un tifon mai gros. În final, clătiți-vă cu apă rece. Aten­ție! Cre­ma se întărește repede. Dacă vreți să o mai folosiți o dată, puneți-o la frigi­der, într-un recipient închis er­metic. Produsul se recomandă la toa­te tipurile de ten.

Ulei demachiant cu lămâie

Ingrediente: 2 lămâi netratate chi­­mic, o lingură de untdelemn curat de plante (floarea-soarelui, porumb, do­vleac etc.).

Mod de preparare: se spală lă­mâi­le cu apă fier­binte, frecându-le cu o perie, apoi se șterg cu un șervet. Li se rade coaja pe răzătoarea mică, apoi se întin­de pe un șervețel de hârtie, lăsându-se să se usuce puțin. Se ames­tecă apoi cu untdelemnul încălzit (fără să fiarbă).

Mod de utilizare: ori­gi­nară din Anglia, rețeta aceasta nu se recomandă a fi folosită în fiecare zi, ci doar o dată pe săp­tă­mână. Se aplică pe fața cu­rată, ne­machiată, cu mișcări cir­cu­la­re și blân­de, pentru a nu produce iri­tări. Ma­sajul durează circa 5 minute. În final, se spală fața cu mul­tă apă cal­dă. Are un efect excepțional de lim­pe­zire și întărire a epidermei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian