Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Teama de moarte mă macină zi și noapte” (Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)

Foto: Shutterstock

1. Stările grave de anxietate apar în cazul unor boli min­tale ca schizofrenia sau depresiile endo­gene. Dar exis­tă și stări de anxietate de natură ex­clusiv ne­vro­tică, numite nevroze anxioase, cauzate de interre­la­ții psi­hice complexe și de care, cel mai adesea, bol­na­­vul nu e conștient. În acest caz, el este dominat de fri­că și neliniște. De cele mai multe ori, frica se mani­festă prin crize de inimă dureroase sau palpitații. Tra­tamentul psihiatric e bun, dar, în cazul nevrozelor an­xioase, efecte foarte bune are și tra­tamentul naturist. Faceți un amestec din urmă­toarele plante: rădăcini de valeriană – 30 g, frunze de roiniță – 30 g, frunze de roz­marin – 30 g, sunătoare – 60 g. Se iau 3 lingurițe de amestec peste care se toarnă 500 ml apă clocotită și se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se beau 1-2 căni de ceai cald, seara, înghițitură cu înghițitură. Însoțiți acest tra­ta­ment cu credință în Dumnezeu și multă rugăciune. Curaj și multă sănătate!

ELISABETA G. – Galați

2. Stimată doamnă, situația dvs. este rezolva­bilă. Deși nu cunosc foarte bine contextul pro­du­cerii aces­tei dereglări și nici modul cum rea­cționați la diferiți sti­muli sau în si­tua­ții mai critice, vă pro­pun ur­mă­to­rul tra­tament naturist.

* Anulați consumul de cafea, tu­tun, alcool sau de alte substanțe toxice. Reduceți con­­sumul de condimente, sare și prăjeli. Consumați cât mai multe crudități și alimente ușoare.

* Evitați si­tua­­țiile conflictuale sau nu le între­țineți. Evi­tați stre­sul, ieșiți din situațiile critice cu mult calm, răbdare, curaj și tact. Înconjurați-vă de prieteni, nu urâți pe ni­meni, nici măcar pe dușmani.

* Exe­cu­tați tehnici de autosugestie: spuneți cu hotă­râre și con­vingere, în fiecare di­mi­neață și seară, de 50 de ori, ur­mătoa­rele formule. 1. „Sunt perfect să­nă­toa­să psi­hic, fizic, spiritual și mental; am forță și energie mare, ma­nifest dragos­te pentru fiecare, nu am duș­mani, toți îmi sunt prieteni, am încredere în mine și în familia mea.” 2. „Sunt calmă, nu mă supăr, nu mă enervez, nu am teamă de nimeni și de nimic, nu mă sperii.” Cadrul în care veți face autosuges­tio­narea trebuie să fie liniștit, ar­mo­nios – cel mai bine ar fi să mergeți în mijlocul naturii. De asemenea, foarte bune rezul­tate în tra­tarea an­xi­e­tă­ții sunt date de cro­mo­terapie, meloterapie și masaj te­rapeu­tic. Du­rata: 6-12 luni, chiar și mai mult, dar re­zul­ta­tele încep să apară mai re­pe­de. Totul este să aveți răb­da­re, încredere și să nu for­țați nimic.

Pentru reglarea rit­mului cardiac, beți zilnic 3-4 căni de infuzie din ames­­tec de pă­du­cel (flori, frunze, fructe) și talpa-gâștei – 2-3 lingu­ri­țe de amestec la 250 ml apă, înainte de mesele prin­cipale.

SERGIU T. – București

„Fiica mea e disperată: îi cade părul foarte tare” (Răspuns pentru MONIKA – Germania, F. AS nr. 1340)

1. Cunosc cazul unei fete, că­reia, în urma unui dezechilibru hormonal, a început să-i cadă părul, și în scurt timp a rămas fără podoaba capilară. Dis­perată, a încercat mai multe variante de tratament, inclusiv cel naturist. Tratamentul care a dat roade a fost cel cu gel de Aloe vera, care a constat într-o aplicație externă, pe zonele afectate, și o cură in­­ter­nă, pentru dezintoxicare și imunostimulare. Acum, problema ei este complet rezolvată.

DANIELA – București

2. Personal, m-am confruntat cu această situație în urmă cu câțiva ani. Îmi cădea părul de pe cap și din barbă. Am folosit tot felul de tratamente, in­dicate de medici dermatologi, dar fără nici un rezultat. În final, am apelat la medicina populară, de fapt un tratament pe care îl știam de la mama, care a dat rezultate foar­te bune. Am stopat căderea părului, mi-a crescut alt păr sănătos și de atunci n-am mai avut probleme. Iată rețeta: mai întâi, se face o dezin­to­xicare a orga­nis­mu­lui, prin renunțarea la mâncă­ruri gra­se, alcool, tutun. Se vor con­suma multe fructe, legume și zar­za­vaturi crude, ca atare sau sub formă de salate (roșii, castra­veți, varză crudă, mă­rar, pă­trun­jel, țelină, salată ver­de, frunze proaspete de ri­dichi, prune, coacăze, mere, piersici, mure). Dezin­to­xi­carea trebuie să fie de du­rată cât mai bună.

* Extern – toată suprafața corpului trebuie să fie supusă la o curățenie riguroasă, de la tălpi până-n creștet. Pentru aceasta, se fac băi gene­rale cu infuzie din următoarele plante medicinale: un smoc bun de frunze de nuc, un smoc de cicoare (flori cu tot cu tulpină), un smoc de pelin, un smoc de frunze de pătlagină, un smoc de rozmarin, câțiva rugi de mur și un pumn de frunze de mes­teacăn (nu se întâmplă nimic dacă nu găsiți una-două plante). Se amestecă bine plantele, se opăresc cu apă clocotită și se lasă la infuzat timp de una-două ore, după care se stre­coară și se spală corpul pe toată supra­fața, folo­sindu-se și 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu la circa 10 litri de infuzie. După această baie, se aplică tratamentul de bază.

* Se fricționează locurile afectate cu usturoi. Se aleg căței de usturoi mai mari, se curăță și li se taie vârful, după care se crestează pentru a deveni zemoși. Cu partea zemoasă se ma­sea­ză locurile afectate, frecându-se în mod circular. Se taie partea folo­sită și se crestează din nou, aplicând același procedeu până când se cu­prinde întreaga su­pra­față a corpului. Dacă este posibil, această opera­țiu­ne trebuie repetată zilnic, seara și dimineața. Baia ge­ne­rală cu plante se face din trei în trei zile. Spălarea păr­ților masate cu ustu­roi se face o dată la două zile, cu apă caldă și săpun, lim­pezindu-se cu apă cal­dă în care s-a dizolvat o linguriță de bicarbonat la 1/2 l apă. După spălare și usca­re, se aplică masajul cu ustu­roi. Efect: mai întâi va crește un puf alb, care va deveni un păr sănătos, de cu­loa­rea celui avut an­te­rior. Trata­men­tul are efect vizibil după câte­va zile și se poate continua până la ob­ținerea re­zul­tatului dorit. Incon­veniente: mi­ro­sul ustu­roiului. Dar față de efi­ca­citatea tratamentului, mirosul nici mă­car nu poa­te fi pus la socoteală. Îi doresc fiicei dvs. succes și un păr fru­mos!

GHEORGHE A. – Cluj-Napoca

„Mă trezesc în fiecare dimineață cu ochii umflați” (Răspuns pentru VICTOR L. – București, F. AS nr. 1342)

Am avut și eu probleme asemănătoare și m-am tot chinuit tratându-mă „după ureche”. Problemele dispă­reau și iar apăreau. La un moment dat, n-am știut ce să mai fac și m-am dus la doctor. Mi-a pus diagnosticul: eczemă alergică. Aveam pleoapele foarte umflate și roșii. Medicul oftalmolog mi-a dat următorul tratament: – Claritine (pastile) – antialer­gic, Visine (picături), unguent oftalmic cu hidro­cortizon și Kanamicină (pentru uns pleoapele). De asemenea, mi-a dat și alte indicații: să nu-mi ud pleoapele cu apă măcar 10 zile (le curățam cu lapte demachiant și le un­geam cu unguent oftalmic); să mă feresc de alergeni ca: praful, polenul, șamponul etc. (ce observați că vă fac rău); să țin regim ali­mentar vegetarian strict (fără ouă, fără lac­tate); să beau ceai depurativ, foarte bun în aler­gii, urti­carii etc. (se găsește în orice farmacie și este compus din soc, păpădie, cicoa­re și trei-frați-pătați); să merg întot­deauna pe stradă cu ochelari de pro­tecție. Urmând tra­tamentul și sfa­turile medicului, m-am făcut bine în foarte scurt timp. Vă doresc multă sănătate!

CAMELIA – Tg. Jiu

„Tata are hepatită cronică persistentă” (Răspuns pentru MIRUNA S., F. AS nr. 1444)

Diagnosticul pe care îl are tatăl tău l-am avut și eu, și a înaintat, ajungând până la ciroză hepatică com­pen­sată. Am urmat tot felul de tratamente, însă nu se ob­serva nici o ameliorare. Eram disperată! Acum trei luni, m-am întâlnit cu o prietenă despre care știam că are pro­bleme de sănătate. Am rămas uimită să aflu că de cinci ani de zile nu mai ia nici un medicament și că su­ferința pe care a avut-o a rămas doar o amintire. Ea mi-a recomandat cartea „Hra­­­na vie”, scri­­să de Ernst Günter, și mi-a spus că în această carte voi găsi se­­cretul vin­de­cării mele, dar că este nevoie de multă vo­in­ță. A doua zi, am cum­părat cartea și am citit-o cu atenție. Pro­ble­ma se pu­nea în fe­lul urmă­tor: să re­nunț complet la car­ne, să mă­nânc totul nefiert și fără sare. Dar suferința și cos­­tul medica­men­telor m-au făcut să iau această ho­tă­râre, pe care n-am s-o regret nicio­dată. După două săptămâni, am simțit cum această hrană numai din legume, lac­tate, fructe, pâi­ne gra­ham, fără ulei și za­hăr, îmi dă­deau forță și ener­gie. Vă rog să mă înțelegeți că n-am crezut niciodată că mă voi mai simți vreo­dată atât de bine: nu mai am dureri de picioare, tensiu­nea este bună și – foarte im­por­tant – nu am mai luat nici o pastilă pentru ciroză, nici pentru altceva. Este cu ade­vărat o minune această hrană vie. Renunțați la carne și veți vedea cum vă veți redobândi sănă­ta­tea. Îi re­comand tatălui dvs. această carte minunată.

C. V. – Bacău

„Am o rană în talpă care nu se vindecă” (Răspuns pentru GINA, F. AS nr. 1448)

Se spală rana cu ceai de pelin, după care se aplică miere de albine. Puteți aplica pe rană frunze de varză crudă sau frunză de aloe despicată, cu partea suculentă.

MARGARETA – Vaslui

„Nu pot scăpa de o eczemă pe scalp” (Răspuns pentru SIMONA – București, F. AS nr. 1450)

Încercați să tratați eczema cu suc proaspăt de gălbenele (Calendula officinalis). Spălați frunze proas­pete de gălbenele, striviți-le în centrifugă până iese su­cul din ele și tamponați cu acest suc ecze­mele, de câteva ori pe zi. Sucul se prepară zilnic sau, dacă faceți o can­titate mai mare, păstrați-l la frigider. Este bine să lă­sați chiar și frunzele strivite, timp de câteva minute, pe zona cu eczeme. Dacă nu găsiți frunze proaspete, foarte bune rezultate se obțin tratând eczema cu unguentul Ultralan și tamponând-o de mai multe ori pe zi cu ceai con­centrat din flori de gălbenele. Vă doresc succes!

CORINA S.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian