Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Întinerirea obrazului

– Piele flască, ochi obosiți, obraz căzut? Dacă vreți să faceți ceva efectiv pentru frumusețea dvs., sfaturile prezentate mai jos vă vor fi de un real ajutor –

1. Exercițiu pentru înviorarea expresiei

Foto: Shutterstock

Se spune adesea că frumusețea vine din interior. Că ceea ce contează cu ade­vărat este expresia feței, iar nu trăsă­tu­rile ei. De aceea, esteticie­nii ne îndeamnă să facem un exercițiu in­spi­rat din vechile practici ale chine­zoaicelor de origine nobilă, cărora nu le dispărea niciodată zâmbetul și ira­dierea de pe obraz. El durează doar un minut, dar te face să arăți ca după 45 de minute de relaxare totală. Di­mi­neața, după trezire, înainte să vă întâlniți în oglindă cu chi­pul dvs. umflat de somn și posomo­rât, mai rămâneți o clipă pe marginea patu­lui și începeți să… chicotiți. Ușor, la început, de parcă v-ați aminti de o glu­mă bună, apoi râdeți în hohote. Nu e chiar așa de greu pe cât pare. La întâlnirea cu dvs. în oglindă, veți ve­dea, cu surprindere, o față destinsă și luminoasă. O expresie care va dura toa­tă ziua, fără să aibă nevoie de fard.

2. Aplicarea cremei de față cu podul palmei

Rezervați-vă dimineața, cel puțin 10 minute de automasaj facial. E teh­nica cea mai simplă de a ține la dis­tanță îmbătrânirea obrazului. Pro­cedați în felul următor: așezați-vă pe marginea patului pe un scăunel de bucătărie sau pe capacul toaletei din baie, astfel încât să puteți adopta o poziție cu coatele pe genunchi și ca­pul sprijinit în palme, ușor aplecat. Puneți puțină cremă pe podul palmei, frecați-o ușor ca să se încălzească, apoi lipiți-vă palmele de obraji. Ur­mează 30 de mișcări de masaj exe­cutate cu podul palmelor (menținând aceeași poziție cu fața sprijinită pe ele) pe fiecare zonă a obrazului (fălci, cutele care despart obrazul de nas, pomeți, zona de sub ochi). Executați mișcări de rotație cu palmele, pentru a acoperi toată fața (de parcă v-ați ten­cui), stând în aceeași poziție, cu coatele sprijinite pe genunchi, astfel încât capul să exer­cite o greutate asu­pra mâinilor. Rezul­tatul se vede ime­diat: o față întinsă, ce pare nete­zită cu fierul de călcat. Exe­cutat zi de zi, masajul cu podul pal­mei vă scutește de chirurgie estetică pe termen lung.

3. Rețete pentru ochi umflați

– Înmuiați două tampoane de vată în lapte integral și vârâți-le în conge­lator cinci minute. Scoateți-le afară și apli­ca­ți-le sub pleoapa inferioară, vre­me de 10 minute. Acidul lactic calmează pie­lea, grăsimea din el o hră­nește, iar rece­le re­duce umflătu­rile. – Masați-vă um­flă­turile de sub ochi dinspre nas către tâm­ple, cu deg­etele arătătoare întinse. Repetați de 30 de ori, fără să apăsați prea tare. Canalele pe care circulă limfa se acti­vează și umflăturile dispar.

4. Exercițiu pentru întărirea conturului obrazului

Odată cu înaintarea în vârstă, pie­lea își pierde fermitatea și contururile feței se lasă. Pentru a opri fanarea obra­zu­lui, practicați următorul exer­cițiu, care toni­fică bărbia, obrajii și gâtul: lăsați capul cât mai tare pe spa­te, cu privirea în tavan. Fixați vârful limbii pe cerul gurii, apoi înghițiți. Repetați procedeul încli­nând capul spre stânga, apoi spre dreap­ta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian