
• Vi se pare că primăvara este departe? Nu tocmai! Temperaturile cresc, lepădarea paltoanelor se apropie, iar dezastrul kilogramelor depuse în timpul iernii trebuie corectat rapid. Regimurile prezentate în continuare sunt clasice, sigure și cu succes garantat. Cu o condiție: să le țineți! •
Supa de varză
Pentru cei veșnic înfometați
• Se dau jos până la 5 kg în 7 zile. Se poate mânca oricât •

Nu rezistați la foame, nu aveți timp și vreți să atingeți cât mai repede greutatea dorită? Supa magică este metoda ideală. Slăbiți până la 5 kg într-o săptămână, sunteți permanent sătui, bine dispuși și plini de energie.
Secretul succesului? Varza stimulează arderea grăsimilor. Cu cât mănânci mai multă varză, cu-atât slăbești mai repede și mai mult. Și în plus – este foarte gustoasă.
Cum arată o săptămână cu supa magică?
* Multe lichide. Începeți dimineața cu un pahar de apă plată și beți pe tot parcursul zilei 2 l, adăugând la fiecare pahar zeama unei jumătăți de lămâie. Se recomandă, de asemenea, ceaiurile neîndulcite și cafeaua, doar alcoolul fiind tabu.
* Supă de varză pe săturate. Fierbeți din 2 în 2 zile o oală cu supă și țineți-o la frigider. Valabil de dimineață până seara: mâncați câte-o farfurie de supă de câte ori vi se face foame. Dacă plecați de-acasă, puteți s-o luați cu dvs. într-un termos sau s-o pasați și s-o luați într-un recipient mai mic.
* Îndepărtarea mirosului. Dacă vă deranjează mirosul de varză, puneți în apa în care o fierbeți câteva picături de oțet și mirosul se diminuează. Din păcate, varza balonează, de aceea este bine să beți ceai de mușețel, de anason sau de chimen.
* Suprasaturația. Dacă nu mai suportați să mâncați supa ca atare, pasați-o și beți-o ca pe-o licoare. După câteva încercări, plăcerea de a mânca supă revine.
Rețetă
Supă de varză
Ingrediente: 6 legături de ceapă sau 6 cepe obișnuite, o varză nu prea mare, 2 gulii sau o țelină, 2 ardei grași, 2 ardei iuți (chiar foarte iuți), 1 borcan de roșii în bulion, sare, piper.
Mod de preparare: Se toacă mărunt toate legumele, se pun la fiert acoperite cu apă (nu trebuie să fie foarte multă apă), la început 10 minute pe foc iute, pe urmă timp de două ceasuri să zacă pe foc mic.
Regimul disociat – rapid
Sătui dar slabi
• O combinație eficientă mai ales pentru finalul de săptămână. Kilogramele se duc fără foame •
Disocierea este o filosofie care are mulți adepți. Inventatorul acestui regim, care vindecă și anumite boli, a fost William Howard Hay (1866-1940). Principiul regimului disociat este următorul: se disociază albuminele de hidrați de carbon, pentru că nu sunt bine digerate împreună. Kilogramele se duc pentru totdeauna, iar efectele secundare sunt pozitive: fiecare celulă în parte este aprovizionată cu substanțe vitale, iar forma fizică, sănătatea și dispoziția sunt excelente. Deci: nu combinați niciodată hidrații de carbon (pâine, paste făinoase, găluște, cartofi, banane etc.) cu albumine (carne, mezeluri, pește, ouă și produse lactate). Experții consideră că regimul disociat stimulează metabolismul, se consumă energie mai multă, nivelul glicemiei rămâne constant, iar senzația de foame dispare.
Cura cu cartofi
Pentru nostalgici
• Un meniu clasic care vă ajută să slăbiți un kilogram în două zile •

Era regimul îndrăgit de bunicile noastre și, realmente, ne ajută să redevenim supli la sfârșit de săptămână. Începeți de vineri seara cu 4 cartofi fierți + brânză de vaci + verdeață + salată de legume crude + ceapă și usturoi. În următoarele două zile, mâncați la micul dejun fructe câte vreți (mai puțin banane). De două ori pe zi, câte 4 cartofi cu garnitură de brânză de vaci + legume + verdeață. De băut: 3 l de ceai, apă minerală, sucuri de legume.
Cura cu proteine
Pentru „fanii” fitness-ului
• 1 kg mai puțin pe zi. Este regimul tip „formula 1” pentru fanii fitness-ului. Arderea grăsimilor cu proteine și mișcare •

Este o cură rapidă, pentru amatorii de mișcare și sport, numită și „cura lui Schwarzi” (Arnold Schwarzenegger). Principiul: arderea vitală a grăsimilor. Pentru aceasta: beți din 4 în 4 ore un amestec cu proteine (se găsesc la farmacie), consumați multe legume și fructe și „răsfățați-vă” rinichii cu 3 l de apă pe zi. Și, dacă vă și mișcați, veți reuși să dați jos 1 kg zilnic. Ideal: Nordic Walking, adică mersul cu pas întins, care stimulează 90% din mușchi pentru arderea grăsimilor.
Regimul cu 1 kg de fructe
Pentru amatorii de fructe
• Cumul de energie și de vitalitate. 1 kg de fructe pe zi = 1/2 kilogram în minus și umplerea „golurilor” de substanțe vitale •

Este regimul ideal pentru toți cei care nu pot să trăiască fără fructe. Formula este simplă: cine mănâncă 1 kg de fructe pe zi – întregi, sub formă de salată sau de sucuri proaspete – pierde 1/2 kg de grăsime. Intercalați 2 zile de fructe pe săptămână. Consumați din 2 în 2 ore o porție de fructe sau un pahar cu suc proaspăt. În total, trebuie să ajungeți la 1 kg de fructe pe zi, dar pot fi și mai multe. Pentru cei care preferă legumele, aceeași cură se poate face cu legume crude, salată de crudități și sucuri de legume proaspete.
Regimul GLYX
Pentru cei stresați
• Pentru evitarea „capcanei” dulciurilor. Se mănâncă după tabel – și anume doar alimente care garantează suplețea •
Stresul îngrașă (lucru valabil și pentru frustrare, nemulțumire sau supărare). Și ce fac cei care cad în capcana lui? Se reped să mănânce dulciuri, dar și pâine albă, biscuiți, chipsuri etc., ca să-și îmblânzească starea de spirit. Rezultatul? Nivelul insulinei crește, iar kilogramele o iau razna, pentru că grăsimile nu mai pot fi descompuse. Pentru a putea slăbi, trebuie deci să renunțați la dulciuri. Dar ce înseamnă GLYX? Este prescurtarea „indicelului glicemic”, care ne arată cât de mult poate să stimuleze un aliment creșterea nivelului glicemiei.
Cum funcționează? În perioada în care doriți să slăbiți, consumați doar alimente cu GLYX redus (vezi tabelul care urmează), indiferent în ce cantitate.
* Important: Beți zilnic 3 l de lichide, din care 1,5 l dimineața. Întărește puterea de concentrare și stimulează metabolismul. Cercetătorii au constatat că persoanele care beau prea puține lichide se îngrașă cu 1 kg pe an. De preferat: apa minerală plată – care ajută organismul să elimine reziduurile – și sucurile de legume și fructe (proaspăt stoarse) care acoperă lipsa substanțelor vitale.
* Mișcați-vă: plimbări, bicicletă, gimnastică etc.
Tabelul GLYX-urilor
GLYX ridicat:
* Produse de panificație: pâine albă, covrigi, pâine de secară, baghetă, cornuri (croissant).
* Băuturi: bere, Coca-Cola, limonadă, sucuri de fructe îndulcite.
* Fructe, legume: smochine, curmale, morcovi fierți, dovleac.
* Dulciuri: glucoză, jeleuri de fructe, zahăr, ciocolată, biscuiți cu ciocolată și simpli.
* Cereale: orez alb, fulgi, muesli cu adaos de zahăr.
* Garnituri: cartofi prăjiți, piure de cartofi.
GLYX mediu:
* Produse de panificație: pâine din grâu (integrală).
* Fructe, legume: sfeclă roșie, porumb, stafide, ananas, banane coapte, pepene galben, caise, kiwi, mango.
* Dulciuri: dulceață, miere, aluat sfărâmicios.
* Cereale: orez cu bob lung, griș alb, orez natural, porumb, floricele.
* Garnituri: cartofi fierți, paste fierte moi.
GLYX redus:
* Produse de panificație: tărâțe, pâine integrală de secară (graham).
* Băuturi: suc de portocale, de mere, suc proaspăt de fructe (fără zahăr), lapte de soia, sucuri de legume.
* Fructe, legume: majoritatea fructelor proaspete – grapefruit, cireșe, struguri, piersici, mere, prune, pere, caise uscate. Majoritatea legumelor și salatelor, mazăre din conserve, fasole uscată, morcovi cruzi, linte, fasole verde, soia, ciuperci, arahide.
* Dulciuri: ciocolată amăruie, fructoză.
* Cereale: fulgi de ovăz, paste făinoase fierte al dente, muesli fără zahăr, orez nedecorticat, orz.
* Alte alimente: produse lactate, carne și pește (slabe), ouă.